Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 12 Februari 2014

Bila dia mengantuk !

 

Ngantuk dan lapar padahal dah makan dah sebelum tu tapi disebabkan dia aktif pelik malam ni .. Abis sofa semua jadi bahan lompatan dia , maka …. kasi dia makan ! Kalau tak dia akan berjaga belah malam dan menangis .. Tak lena tidur ..

Mesti ada yang tanya kenapa laa dok pakai diapers je kat rumah ? Sbbnya dia nak makaann.. Kalau pakai seluar , confirm kotor dek kerana air milo yang bakal dia cecah sama roti tu haa . Kena jimat air dan elektri woo skang ni..

Selesai makan .. Baru dia nampak mengantuk sangat .. Kasi susu sebotol , baringkan dia dan … Tinggallah aku seorang diri di depan tv… Layan cerita tah hapa hapa kat Astro ni .. Membazir je.. haih..

Photo

Tak lama lagi akan cecah 2 tahun.. Bulan April .. Alhamdulillah , ada otai kek sudi nak kasi hadiah kek khas untuknya. Aku tak cadang nak buat majlis pon. Memadai dengan keluarga terdekat je .. buat makan makan ..

Ajak anak melepak kedai mamak

 

Dia bikin huru hara dalam rumah. Segalanya tak kena .. Kasi biskut , tamooo .. Kasi mainan tamooo .. Kasi susu , abiss… Huuhu…. Ajak layan WWE , dia hafal dah babak melompat tu haaa … hahaha … Takde laa … aku mana layan menda alah tu dah… Lama dah tinggal sejak The Rock jadi pelakon.. hehehe ..

Dalam kul 3 lebih , aku ajak dia keluar. Plan nak ke Taman Cabaran lagi. Saja kasi dia penat malam nanti .. Cepat skit tidurnya .. huhuu …  Tapi sebelum tu , pekena roti canai dan milo ais dulu ..heee.. Amik mood ..

Iskhh…. Main main pulak dia ngan makanan dia .. Aku dah la ngan penat , tak cukup tidur… Ditambah lagi dengan dia yang asyik nak melangkah keluar .. Perghh.. mmg mencabar kesabaran aku.

Cepat cepat aku abiskan maggie goreng , aku ajak dia keluar .. Huhuh.. Tengok jam dah hampir kul 430.. Hurmm.. Cuaca makin mendung ..

Kensel ke Taman Cabaran. Terus ke Presint 5. Sampai depan bangunan di mana wife bekerja , aku parking dan .. tidur ! Qhaliff ? Lama dah tidur .. Aku tak tahan dahhh …

Zzzzzzz… sampaii kul 5 .. Cukup laaa.. Dapat sekejap lelapkan mata .. Huhuhuh..

Tak cukup tidur ditambah lagi dengan kepenatan bersenam , mmg boleh bikin stress wooo.. Bahayaaa ..

Wanita Malaysia tak sukakan lelaki berbadan tegap ?

 

Orang perempuan kata , lelaki badan tegap ni kebanyakkannya gay , panas baran atau .. kurang romantik .. Benarkah ? Hehehe.. Satu survey 5 minit telah aku buat semalam dan beberapa pendapat telah aku berjaya rakamkan ! Haaa ..

  • Suka yg tegap dr yg kerempengggg..hahahaaa..
  • Yup...xberapa suka... Tapi lain orang lain selera kan...hehe
  • ahaha...most of the opinion...laki badan tegap ni gay..haha..tapi bukan abg ben la..muka jambu2 n tegap..
  • suka yg biasa2 je... x tegap, x kurus, sederhana
  • wanita bujang suka yg tegap... manakala yg dah berkahwin ada yg tak suka sbb takut tergugat dgn kehadiran org ketiga... mungkin barangkali...
  • Betol brO Ben,ak pun hairan xmcm prmpuan dlu diorg suka?Cer cita prempuan yg komen ni asal korg xsuka,bgi sbab?
  • Lain org lain cita rasa sebab tu masing2 telah ditentukan jodohnya dan tetap berkahwin...terima pasangan dgn seadanya tanpa melihat fizikalnya...hehehe
  • Yg biasa2 aja..xnk la kurus kering pulak. Klu dlm runningman tu ala2 yoo jae suk gitu..hehe.
  • Klau mcm ahli bina badan x minat jugak.yg sedang2 je
  • Tegap la. Br rs slmat. Tp xdela bsr sgt.
  • bgi sya...sya suke lelaki yg tegap.bkn sje nmpk macho,tapi menampkkn nye sebgai seorg hero tuk si isteri:-)
  • Yg ketul2 tu xnk la. Geli pun ada. Haha. Tegap biase2. Mcm fahrin ahmad ke. Hee
  • Suka sbb kalau kita berjln sebelah dia terasa mcm ada body guard! Rasa selamat! Hihi..
  • 6pck..emm..nop..ketul2..makaiiii
    Nmpk lucu klw jln sblh dia...hahaha
  • geli tgok bdn ketoi2..tegap je cukup..
  • tegaplah.. nampak yakin diri sikit, kalau melengkung.. bongkok nampak tak confident gitu.. err, klu lelaki bongkok udang pun ada maksud tau

Hurmm.. Apakah bermakna ada perempuan sukakan lelaki berperut comel tu ? Aku pon boroi gak dan ada la skit tegap.. Gabungan kedua dua tu menjadikan aku seperti gadis idaman Malaya ? Hahahaha .. Gurau laaa .. Iskh , gurau pun tak leehhh .. Rileks laaa ..

Tak kira la tegap atau tidak , yang penting .. sihat dan tamo jadi pondan .. kan kannnn .. hehehehe 

Lelaki gelikan lipas ?

 

Auww.. kalau geli , maka layak dipanggil pondan ? Iskhhh…

Kenapa ada lelaki boleh geli dengan lipas ni ??? Huh !

“Ko lak camana , Ben ? Geli tak ?? “

Hurmm… aku mmg geli dengan lipas ! Bukan sebab dia kaki banyak ke.. Tapi sbb kotor ! Dia merayap sana sini pastu mai nak panjat badan orang ! Pergh.. Tak leh tengok aku aih.. Mau aja aku pijak pijakkan dia !

Tapi orang kata jangan pijak sbb nanti telur telur dia anak berada di situ . Lagi banyak laaa dia punya waris dalam rumah kita tu nanti ! Haaa.. Dan ada yang kata badan dia penuh dengan cacing cacing yg tak nampak dek mata kasar kita ni .. Huhuh..

Ramai lelaki luar sana tu , tak gemarkan lipas ni ! Rela kena kejar harimau lagi dari kena kejar lipas ! Hahahaha ..

Apa kata perempuan terhadap lelaki yg ‘segan’ dengan lipas ni ":

  • Lelaki tu bkn lelaki yg sbnr.
  • Nampak comel kot.. hehe
  • xde y pelik pon....perasaan tu bukan dibuat2...tetapi semulajadi....itu kekurangan y Allah berikan pada dia...mgkin ade kelebihan lain y kita xnampak....kita kan manusia biasa...
  • Nampak comel bila lelaki takot ngan lipas ..hihihi
  • hah....tak gentleman lansung
  • lelaki tak suke benda terbang. mostly lipas rasa terancam kot.hahah
  • Kalau yg acah2 macho tu, hilang macho...tapi terus cam Comel jer~ Haha
  • Apa salahnya?Lelaki pun ada fobia pada lipas juga
  • Hehe xmacho la tkut..klo bini pon takut..sape nk jd hero..
  • fobia ni ada mcm2 jenis..sy yg pompuan ni setakat cicak,lipas,tikus,ulat ngan semua serangga saya tak geli tp kalau ular mmg xleh
  • wujud...abg ipar sy sgt geli dgn lipas...smpaikan dia boleh detect sm ada satu2 tmpt tu ada lipas or x...dia ckp dia boleh bau kehadiran lipas dekat situ hehe
  • asben sy pn geli dgn lipas tp sy tak.so klau pasal lipas sy selalu jd penyelamat.hidup ni kn saling lengkap melengkapi

 

Apakah jawapan lelaki pulak ?

  • Pada saya, normal. Kerana ketakutan/fobia manusia ni, berbeza-beza.
  • Setiap orang ada ketakutan yang berbeza. Pada saya biasa dan terpulang pada individu itu sendiri.
  • Geli sbb lipas bau busuk...
  • cicak x per, jangan lipas
  • Sy geli tgk serangga byk kaki.. especially spider.. normal sbb perasaan takut tu natural.. lipas sy ok cuma kdg2 tu tanjat gak boboi bila lipas buat serangan gerilla naik kat kaki.. hahaha
  • seblom nie xtakot sgt lipas klu jumpak kasi pijak ja walau x berkasut, tp setelah tau fakta bahawa dlm perut dia beratus cacing kecil2 terus jd takot fobia takot mudarat pada diri..
  • Geli, sbb tu asal ada je lipas dpn mata akan dibunuh.
  • Itu hak kami sebagai kaum lelaki hahha..dan hak lipas itu untuk digeli!

Macam macam pendapat ada .. Geli bukannya takut ! Dan tak semestinya geli pada lipas tu , tak jantan !

Tergamam Qhaliff !!

Photo: Aku nak berenti d blogger sbb nak ganti Vin Diesel dlm film FAST N FURIOUS 8..

Aku botakkan kepala .. Bukanlah tahap sampai cukur tu.. Sekadar pendekkan abis jer .. Kiranya masih berambut lagi laaa .. Hehehe.. Rasa ringan skit kepala bila dah gini ..

Balik je dari kedai gunting tu , aku gi cari Qhaliff.. Nak tengok respon dia ! Hahahha.. Seperti jangkaan aku , dia tergamam ! Pandang aku tak terkelip kelip.. Aku senyum.. Dia diam jer..

Bila aku bersuara , baru dia nak datang kat aku.. Hahahah.. Dia keliru ! Nape bapak aku kacak sangat neh ? Hahahaha .. Takde makna aihhh … Gurau aaa ..

Kenal dah dia ngan bapak dia .. Bila botak gini , nampak garang skit walaupun dalam hati ada taman.. Apa nak buat , dah mmg hati lembut.. Eceh.. Heee..

Pakej videography dalam bajet anda !

 

Katanya , “ Harga kami berpatutan dengan hasil kerja profesional
boleh call 0162809040 atau Pm  HAQEL FAEZI VIDEOGRAPHY untuk keterangan lanjut “.

Hurmm .. Takkan pakej untuk nikah dan sanding je ? Ahaaaa.. Ada lagi haaa .. Selain dari yang telah aku nyatakan di atas , mereka juga ada pakej untuk video korporat,montage,company event/dinner dan andai ada event untuk anda ingin gunakan khidmat mereka , hubungi je mereka ..

Mahal ? Jangan risau .. semua boleh dirunding laaa .. Call dan tanya jer.. Cerita je nanti berapa bajet anda dan apa yang anda inginkan .. Haaa ..

Ada banyak dah hasil kerja mereka dan telah mereka abadikan di dalam bentuk video di Youtube ..

Nak tengok lagi ? Haaaa .. Boleh ke page mereka di HAQEL FAEZI VIDEOGRAPHY ..  Cepat buat tempahan jika berminat ! Penuh nanti , jangan salahkan aku yer .. hehehe .. Aku bagitau dahh ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI