Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 20 Februari 2014

Rambang bijik mata !!

 

Di Alamanda .. Dia , aku usung guna stroller jer.. Tak larat nak dukung sbb sakit siku .. hehehe ..

Bila masuk AEON ni , dia cepat cepat ‘bersuara’ ajak masuk. Memula tu , dia atas stroller .. semua dia nak kaut ! PErghhhh… Daddy bawak duit cukup cukup beli ikan masin je nih ! Hee..

Aku lepaskan …

“ Haaa.. gi pilih mana nak ? “

Aku biar je apa dia nak.. Ikut je dari belakang .. Tau apa dia pilih akhirnya ??? Dia pilih keluar dari situ ! Hahahahhaa … Serupa perangai mak dia jer ! Masa nak membeli , macam macam nak.. Di suruh amik , terus tak nak.. Heee..

Sesekali kena main psiko gak .. heee…

Siku meletop ! ‘ Terbabooo .. ‘

 

Petang tadi aku ke AGYM yang terletak di Cyberjaya. Best gym ni.. Luas !  Peralatan pon , bagi aku mencukupilah kalau nak buat badan ala ala ‘ king kong bandi ‘ tuu… Masuk pon murah ! RM5 sekali masuk .. Haaa.. Pengudaraan pon cun ..

Tujuan ke sini untuk jumpa kawan lama laa.. Dulu dia kat KBS pastu sejak dapat keje kat sini , dia keje sini laa.. Hahahah .. Aparaa aku tulis … hahaha .. Maaf , ni gara gara kecederaan .. jap lagi aku citer ..

Sewaktu sampai sini , aku call dia .. Dia kat rumah lagi. Balik jap waktu lunch. Aku okeh jer.. Sementara tunggu dia sampai , aku berbasikal dan panaskan apa yang patut dipanaskan.. Otot maksud aku yer ..

 

Photo: Sblm siku meletop.. arghhhh...

Orang tak ramai. Memasing wat hal sendiri.. Ada punch bag.. Aku try sekali dua tumbuk. Ok , tolong jangan cari pasal ngan aku.. Punch beg tu jatuh ok !! Siap kuar pasir ! Aku terfikir gak.. Aku ni Captain America ke ??? Hahahaha .. Guwau je laa ..

Pastu aku mulakan dengan senaman kegemaran aku .. Bergayut dulu.. Pastu buat satu senaman ni.. Aku suka buat sbb kesan dia mmg cantik pada badan ..

Entah camana , tiba tiba bunyi meletop kat siku kiri aku ! Perghhh.. Dia punya rasa serupa patah tangan haaa.. Terus aku turun pelan pelan.. Nak bengkokkan tangan pon tak leh ! Arghhh.. camana nak balik ni ?

Aku tenangkan diri .. Gerakkan jari jemari .. Gerakkan tangan .. Semua ok kecuali nak bengkokkan tangan jer .. ARghhhh… Camana nak balik ??

Terus aku keluar dari gym dan ke kereta .. Hidupkan enjin kereta.. Nak ke hospital ? Klinik ? Atau balik saja ? Aku buat keputusan .. balik saja ..

Pandu perlahan lahan .. Dan akhirnya sampai rumah .. Sampai je rumah , terus cari ais batu.. Demah kat sikut tu untuk redakan keradangan ..

Photo

Wife ajak gi hospital. Ada jugak kena simen tangan ni kanggg.. Sapa nak drive pulak nanti ? Hurmmm…

Aku suruh wife sapu minyak Anugerah dan balut jap.. Dalam setengah jam , terasa ok skit dari sebelumnya..  Pegang sikut , mmg bengkak kat situ .. Dah 3 dah aku rasa sakit ni cuma hari ni je meletop .. huhu..

Nampaknya , aku terpaksa berehat hingga minggu depan. Pastu mula balik dengan latihan ringan jer.. Dan banyakkan kardio. Tak leh dah nak main berat berat …. huhu .. Tua dah aku rupanya ..

Gara-gara Selfie !

 

Amboi amboii.. Muncungg tuuuu .. hahahaha .. Jangan pulak pasni ada yang amik gambar ni buat Fake Profile , dah la yer.. Jangan sedekahkan pahala anda dan amik dosa aku .. ehehe ..

Photo

Sungguh takde keje laa si Alwi nih ! Aku saja berposing gitu untuk tengok hasil kerja kamera Sony Alpha5000 yang berada di tangan aku tu.. Apakah mampu membuatkan aku akan berselfie di masa akan datang ?

Dan jawapannya , YA !! Hahahahaha …

DTG TSHIRT PRINTING

 

-iklan-

Photo: NAHH FRESH DARI MESIN
SEMUA TONE COLOUR BOLEH MASUK....

Perkhidmatan yang kami sediakan adalah DTG TSHIRT PRINTING @ mencetak baju@design secara digital DTG bermaksud direct to garmen...

teknologi DTG di Malaysia tidak lagi meluas dan yang ada dipasaran di Malaysia harganya sangat mahal.

Apakah kelebihan DTG berbanding SILK SCREEN dan HEAT PRESS?

SILK SCREEN - memerlukan blok untuk membuat design dan sememangnya digunakan semenjak dahulu lagi tetapi untuk mendapatkan tone yang banyak dari sesuatu design silk screen tidak dapat memenuhinya.

HEAT PRESS - dapat menampung kekurangan silk screen tetapi heat press kos untuk membeli kertas heat press adalah mahal dan jikalau murah pon kualitinya tidak diyakini..buktinya apabila dibasuh berulang kali ianya akan tertanggal

Jadi disini pihak kami menyediakan perkhidmatan direct to garmen(DTG) dimana ianya dapat memenuhi kesemua tone yang diperlukan n harga yang kami tawarkan adalah berpatutan

Saiz cetakan adalah MAXIMUM A4 samada melintang atau menegak
Saiz baju adalah `S` sehingga `XXL`.

Jadi apa yang anda tunggu lagi TEMPAHLAH dan hantar design anda kepada kami biar kami yang uruskan semuanya samada SEHELAI,DUA HELAI atau 1000 helai

SILA KUNJUNGI PAGE KAMI DI FACEBOOK UNTUK LEBIH DETAIL -  https://www.facebook.com/tshirtdigital.

Perempuan , pemandu yang …

 

Aku tau.. mesti nak kata SAMA JE LA LAKI KE PEREMPUAN ! Atau nak kata LELAKI LAGI TERUK LAAA !! Hehehe.. kan kannnn ? Aku tauuuuu .. Tak yah sentap aihhh ! Lagi pun perempuan Malaysia ni kan terkena dengan lemah lembut , bersopan santun .. sebab tu aku pelik mengapa ini terjadi ?

Wahai wanita yang punya lesen memandu .. Kalau anda rasa anda pemandu yang berhemah di jalan raya , berhati perut serta bertimbang rasa .. sila tekan EXIT pada browser anda dan gi makan bihun singapore kat rumah jiran ! Jika sebaliknya , sila teruskan membaca ..

Gini .. sejak kebelakangan ini la kan , kerap benar aku jumpa pemandu wanita yg … hurm.. Cara pemanduannya seperti lelaki yang dikategorikan samseng jalanan ! Haaa.. Kalau lelaki , mmg layak la kata gitu tapi bukan semua laa.. Ok , bukan semua ! Ini realiti .. Bukan semua semut tu jahat tapi bila nampak semut merah , automatik kena picit mati atau nampak anak ular pon dah terpekik terlolong walhal anak ular daun je pon ..

Nak dijadikan cerita , semalam dan hari ni pon ada la.. Di satu simpang , lampu merah sedang menyala. Mai satu kereta ni , terus pangkah aku dan masuk lorong ! Lampu tengah merah niiii ! Perghhh.. Bapak ganas laaa ..

Awal paginya , gitu gak.. Aku bagi signal nak masuk depan dia .. Lama dah aku bagi signal tuuu.. Boleh dia gerakkan kereta dia ke depan lagi agar aku tak leh masuk ! Huk alohhhh.. Aku pandang muka dia .. Dia wat dek jer .. Perghhh .. kering kontang punya hati !!

Pastu ada lagi la insiden.. Letih nak cerita laa .. Aku up status ni di FB , ramai laa kawan kawan komen terutamanya perempuan yang tidak menyokong statement aku tetapi ada juga yang mengakuinya .. Hehehee.. Sat nak copy nooo ..

  • betul3.....70% wanita, 30% lagi lelaki....laki pon ade jugak y gitu...cuba kalau dh tau diri tu bawak kereta sorong, pandu la kat tepi..bg org blkng potong...ni x...dok kat tengah jalan...nk potong pn xblh...
  • benar!!! aku nk potong keta depan aku bawa 80km...bila aku dah ada sebelah keta dia...tekan minyak 100km/j x leh nak ptong2 lagi....tekan lagi sampai 120km/j,pun x leh potong jugak
    ...rupa2 nya driver pompuan macam nak race dgn aku plak...last aku bg dia jer pegi dulu....
  • Tapi mengikut statistik dan pemerhatian....memang kebanyakkan perempuan la...walaupun saya pon perempuan....tp kadang geram tengok cara pemanduan tu...
  • Pompuan bwk laju x hingat ben.. Pastu klu nk potong men ikot sedap jr
  • emmm...katakaan benar wlupn pahit....sy sindrik pompuan ponn kdg2 geram ngn cara pemanduan pompuan bila ats jln ry....
  • Sangat sangat setuju...lg ditekannya minyak x mau bg kita masuk

Rileks .. tak yah nak marah aku .. Mak aku pun memandu kereta , wife , adik perempuan , adik ipar , mak mertua … Isu ini umum .. Kalau lelaki yang buat , tak pelik sebab lelaki buat apa saja .. mesti ada isu tapi kalau perempuan buat ? Tak keee pelik sbb perempuan kan lembut sifatnya !

Menariknya , bila berlaku kemalangan … tau punya menangis ! Hahahaha.. Opss.. bukan semua yer ..

Sekitar majlis pelancaran SONY ALPHA 5000

 

Baru-baru ni aku dan beberapa rakan blogger terpilih untuk menghadiri majlis pelancaran kamera Sony yang diberi nama Alpha 5000 di Carcosa Sri Negara , Kuala Lumpur.

Majlis yang santai ini diserikan dengan kehadiran Manging Director Sony , Mr. Kikuo Okura, dan Head of Digital Imaging , Mr. Ishida Masahiko.

Antara aktiviti ialah , mencari blogger yang kreatif .. Blogger yang berjaya mengambil gambar yang dikehendaki berjaya membawa pulang kamera Sony Alpha 5000 yang cool giler tu !

Dan pemenangnya , bukan aku ! Huhuhuh… Takde rezeki !

Baca kat SINI mengenai kamera yang aku gunakan  utk amik gambar semua ni .. hehehe … Serius , sangat berbaloi digunakan andai korang kaki travel dan juga kaki amik gambar dengan pantas , macam aku .. heheheh ..

Bila aku nak marah ..

 

Photo

Hurmmm .. Dia buat karenah ! Kasi tumpah air dengan sengaja .. Buang makanan dia .. Pastu gi tuang minyak urut atas sofa .. Pastu sengih kat aku ! Pastu ugut nak kacau home teater aku !

Warghhhhhhhhhhhhhhh !! Leh mendatangkan amarah aku ni .. Tapi segalanya hilang bila aku fikirkan satu jer .. Andai hari ini hari terakhir aku bersama dia , apakah aku tinggalkan kenangan pada dia dengan amarah aku itu ?

Hurmm..

Bila rakan blogger kemalangan ..

Photo Bukan aku laa.. Aku yang gi lawat .. Gambar bawah ni !

http://amrafahan.blogspot.com/Photo

Haaa.. Kenal blogger ni ? Geng blogger kembar mesti kenal punya laahhh .. heehehe .. Bro Huszaini Haron dari group whatsapp KBBA Putrajaya yang mana semalam wifenya telah antar mesej kepada group memberitahu yang suaminya telah mengalami kemalangan ..

Hari ni , selepas aku bawak Qhaliff dan ibunya ke klinik .. terus ke Hospital Putrajaya untuk melawatnya .. Alhamdulillah , kecederaan walaupun agak serius tetapi yang penting dia selamat..

Sedikit terkilan kerana tidak ada insuran. Sebelum ni ada amik tapi dah ditamatkan .. aku pun gitu gak.. Huhuh.. Terpaksa untuk jimatkan kos sana sini ..

InshaAllah jika takda apa apa , mungkin dia akan keluar esok. Aku tgk dia pon makin sihat dengan kehadiran nurse nurse yang comel blaka kat situ.. Segar dia .. Hahaha.. Aku yang kunjung pon segar je mata .. hahaha .. Gurau jer..

Petang tu , rakan rakan yang lain datang melawat seperti Najeeb , Sue Izza dan Mieza .. Cerah lagi la mata dia .. Hehehe.. Terharu kawan tu bila rakan blogger datang melawat ..

Buat rakan rakan , hati hati di jalan raya yer ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI