Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 25 Februari 2014

Beli Ebook "Fb networking Menguntungkan"

 

-iklan-

 

****************************************

✿ Buy One Ebook  BONUS Group & ONE MORE Ebook  ✿

****************************************

Faham ke faham ayat di atas?

Beli Ebook "Fb networking Menguntungkan"

Dapat Free join GOUP & Satu lagi ebook!

Jom review apa bestnya ebook ni?

FREE GROUP

FREE EBOOK

Ebook FB Networking Menguntungkan ni belum  sebulan

di Lancarkan

Seramai 250 Orang dah berebut dapatkannya.

Bagi yang berminat nak tau info lanjut mengenai

Ebook ni & mcm mana nak dapatkkannya ?

www.marzianashukri.com

FB : Dms Showcase

BLOG : Dms Sweetie

Kalau ada sesiapa yang baru start bisnes should baca ni

klik --> Baru start bisnes ?

Tak nak ubat !

 

Dulu masa kecik , semua nganga ! Asal sua depan mulut , terbukak cam mulut buaya ! Ngappppp !!!

Sekarang ? Asal sua jer , terus tutup mulut .. Kalau dia nampak cam melazatkan , baru laaa nak makan .. Kalau tak ? Hurmmm ..

Photo

Memula dia dok main panjat panjat .. Bila aku kata …

“ Qhaliff .. jom makan ubat .. “

Terus dia tolak kerusi tu dan duduk dalam dalam.. Bila aku sua tangan nak tarik dia , ditepisnya tangan aku tu haaa.. Amboiiii ! Sampai hati eh buat kat daddy.. Lupa kot daddy dok usung dia masa usia sehari dua ke hospital tu haaa .. Masa dok sakit tu haa.. Ni boleh pulak tepis tangan daddy macam tu ..

Tersentuh hati ini .. huk..huk ..

Photo

Hurm.. bila masa masa ginilah kita baru terasa betapa orang tua sayangkan kita walaupun kita buat perangai macam macam hinggakan ada yang memalukan diorang tapi tidak langsung mereka buang kita sebagai anak tapi kita , ada yang malu nak mengaku mereka tu orang tuanya hanya kerana memberi beban atau memalukan mereka ..

Hurmm…

Jangan pandang remeh isu kecil !!

 

Ada ingat tak aku bagitau di FB Ben Ashaari yang mana kereta aku ada mengeluarkan bau hangit ? Memula aku syak ada sesuatu tak kena pada kereta tapi setelah mengetahui negara kita sedang dilanda jerebu dan kemarau , jadi aku anggap punca dari situ ..

Tadi , aku terperasan air meleleh banyak keluar dari bawah kereta aku sewaktu di Masjid Sultan Zainal Abidin , Putrajaya .. Aku jenguk bahagian bawah kereta dan … menitis nitis air keluar sewaktu air cond terpasang !

Aku tutup air cond , air tu tak menitis dah. Bukan setitis dua tapi bertitis titis woooo .. Kira dah leh buat saliran perparitan bawah kereta aku tuuu ..

Terus aku tak guna air cond sehingga sampai rumah. Bukak je tingkap. Sian kat wife dan Qhaliff.. Aku terpaksa buat begitu untuk elak kejadian silam berulang lagi ..

Esok , gi antar servis .. Hurmmm …

Sampai hati gelakkan aku ..




Hurmmmmmm .... gelak ehhhh .. tak peee .. tak peeeee...  Aku ingatttt .. ingatttt nehhhh.. Huhhh...

Tak nak post dah gambar Qhaliff .. Tak kiraaaa !!

Pertandingan ‘Philips AVENT Mummy’s Wishing Wall ‘

Avent 30th Anniversary

AVENT.. Sapa laaa yang tak kenal syarikat yang dah cukup popular ni .. kan ? Terkenal serata dunia dah dengan produk barangan bayinya tu..

Tahun ni AVENT akan menyambut ulangtahun penubuhan yang ke 30 tahun dan akan menganjurkan satu pertandingan khas untuk semua ibu bapa dan pastinya pertandingan ini menawarkan hadiah yang dari Philips Malaysia yang bernilai RM699 untuk dimenangi !

Apa yang perlu dibuat ? Sapa yang layak join pertandingan ini ? Bilakah ianya bermula dan berapa ramai yang boleh memenangi pertandingan ini ?

Hadiah

Ok.. aku mulakan dengan hadiahnya .. Sebab kalau menarik , pasti ramai teruja nak join kan ? Ke nak tau sapa je yang layak join ? Hahahah .. Ok ok.. Aku kasi tau hadiahnya terlebih dahulu ..

Philips Malaysia dengan sudinya memberi hadiah kepada para pemenang yang terdiri dari dua kategori :

•4 x grand prizes: produk Philips AVENT  bernilai sehingga RM 699
•Top ten (10) voters akan menerima Philips AVENT Toddler Meal Time Set setiap seorang .

Para pemenang akan diberitahu melalui email oleh Philips AVENT Malaysia berdasarkan permohonan lengkap yang anda isikan sewaktu nak join masuk pertandingan ni.. Jadi , tolong isikan dengan lengkap dan tepat ! Kalau tak tepat , camana nak bagitau anda menang ?? Haaa.. Kan dah rugi !

Dan pemenang yang tinggal area Lembah Klang bolehlah amik hadiah tu sendiri di showroom yang akan diberitahu pada anda kelak. Senang gituuuu.. Tak yah tunggu tunggu .. kan ??

Syarat Pertandingan

Amacam ? Menarik ? Aku tau dahhhh .. menarik punya ! Bukan susah pon nak join pertandingan ni.. Haaa.. Sekarang aku bagitau sapa yang layak join ..

Terbuka kepada semua rakyat Malaysia dan penduduk dengan kelayakan yang diiktiraf mahupun mereka yang ada passport .. Heheheh..

Yang kedua … Pastikan anda jadi fan di Philips AVENT Facebook Page (http://www.facebook.com/PhilipsAvent.my dan “LIKE” di Philips AVENT “Mummy’s Wishing Wall”.

Setiap peserta cuma layak menang satu hadiah saja yang ditawarkan .. Adil la kan ? Kasi orang lain gak laaa kannn .. haaa ..

Tarikh Pertandingan

Pertandingan Philips AVENT Mummy’s Wishing Wall ini akan bermula pada 24hb Februari 2014 dan berakhir pada 30hb Mac 2014. Mana mana penyertaan dan undian selepas tarikh akhir , tidak akan diamik kira yer .. Harap maklum. Jadi kena cepat cepat cepatttt hantar sebelum tutup. Aku pun nak hantar gak ni !

Cara Penyertaan

Ok .. untuk menyertai pertandingan ni , mudah jer ..  Sila ke Philips AVENT Facebook Page  dan “LIKE” di Philips AVENT “Mummy’s Wishing Wall”.

Kemudian lengkapkan segala maklumat anda dan juga anak anda di form yang disediakan di situ. Pastikan lengkap dan tepat yer.. Kang menang , alamat tak betul .. rugi dah !

Ok.. dah ? Sila upload gambar anak anda tidak melebih 5MegaBytes dan sila pilih kategori yang di dalam senarai yang disediakan seperti di bawah ini .

  • Health
  • Safety
  • Education
  • Others (e.g. transport, etc.)

Jangan lupa sertakan ucapan yang berkaitan dengan kategori yang anda pilih tidak melebih 500 patah perkataan dan pastikan ada hastag  #PhilipsMumsWish ini.

Siap ? Ok, bahagian paling mudah.. Kongsikan penyertaan anda di  Facebook Twitter and Instagram dan mintak rakan rakan anda undi anda di kesemua media sosial yang aku bagitau tuu.. Haaa..

Ok .. Setiap kategori ada pemenangnya. Ini bermakna ada ramai pemenang. Diulangi , setiap peserta hanya layak menang satu hadiah saja ..

Pemenang akan dipilih melalui penyertaan yang kreatif berdasarkan gambar dan juga ucapan yang dihantarnya. Setiap peserta boleh hantar sehingga 5 penyertaan.

Jangan risau .. kalau tak menang bahagian yg dinyatakan tu , boleh cuba utk bahagian TOP TEN VOTERS tuuu.. Haaaa ..

Apa lagi ? Jom la join.. Aku pon nak gak join ni.. Nak cari gambar Qhaliff paling comel ! Heeee …

Jika ‘ditarik’ air dan udara !

 

Photo

Air mula dicatu di kawasan perumahan aku .. Hurmm.. Sebelum ni , kualiti udara sangat tidak bersih ! Kenapa ? Ada je hutan belukar terbakar dan udara tidak begitu nyaman terutama di sebelah pagi.. Kalau dulu boleh je tarik nafas dalam dalam.. Sekarang , kalau tarik nafas je .. check lubang hidung , berkerak dah ! huuhu..

Photo

Ada sekali tu .. nak gi kerja.. Tengok tengok atas kereta dan laman rumah .. Tu diaaa ..  debu dari tapak kebakaran yang terbakar di kala aku sekeluarga sedang nyenyak tidur ! Bomba gak berjaga padamkan kebakaran.. huhu ..

Bayangkan.. secanggih mana kita , anda dua nikmat Allah ini ditarik semula , bayangkan apa jadi pada kita nanti .. Hurmm..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI