Rabu, 5 Mac 2014

“ Abang , tolong beli garam halus .. “

 

Baru lepas mandi.. solat .. Plan nak duduk sambil layan Ryukendo dengan Qhaliff.. Tiba-tiba wife bagi arahan kat aku … Aku pun gi je la.. Dia nak masak .. Tamo makan luar.. Takut woooo… Air catu kan.. Kebersihan di tahap meragukan.. huhu..

Aku keluar .. tinggal wife ngan Qhaliff.. Qhaliff tengok tv… Wife kat dapur..  Kedai dekat jer ..

Beli dah.. Balik rumah.. Sampai rumah , pintu dibuka.. Dannnnn !!

“ Qhaaaaaliffffff !! “

Aku jerit.. Dia wat dek jer.. Meneruskan aktiviti kebajikan dia melembutkan badan Ultraman yang dah penat berlawan dan juga tab yg dah penat bekerja seharian ..

Apa yang aku boleh buat cumalah rakamkan saja tindakan dia tu.. Nanti bila daddy dia dah tua dan nyanyuk  , dan buat gitu kat rumah dia… Jangan nak marah daddy aaaaa !!

Projek Anti Porno Pertama di Malaysia !

 

Aku terima satu email dari seorang rakan pembaca di blog aku ..

Assalamualaikum Ben..

Saya merupakan pembaca blog anda dan saya nak minta jasa baik Ben untuk menghebahkan tentang software menyekat laman web pornografi yang mana boleh dimuat turun secara percuma dan ianya bukan dilakukan untuk mengaut keuntungan.Khas untuk para ibu bapa di Malaysia menggunakan software ini untuk melindungi anak2 dari terdedah dengan laman web lucah ketika melayari internet.

Projek ini sememangnya projek utk masyarakat.Hanya taip www.gempur.org dan muat turun secara percuma. “.

 

Aku pon masuk laaa ke web gempur.org dan … Ok , aku percaya.. Sapa sapa ada anak kecil atau yang tak cukup umur .. leh la guna ni ..

image

JAMU SERI PENGANTIN

 

-iklan dari pengiklan-

JAMU SERI PENGANTIN

Edaran Eida Laura Enterprise

image

Jamu seri pengantin adalah turun temurun warisan Bidan kampong sejak tahun 1960-an. Kemudian ia dikembangkan dan mula dipasarkan di pasaran online dan tidak di jual dimana-mana kedai.
JSP dihasilkan secara tradisional, tiada bahan pengawet atau campuran bahan kimia dan tiada campuran warna tiruan. Ia 100% akar kayu semulajadi dan dihasilkan secara manual dan tradisional

Ramuan Bahan Pil :

  • Daun Cina Maki
  • Manjakani
  • Nenas Batu
  • Ibu Gamat
  • Madu Lebah
  • Akar Kayu Seri Rapat.

Jamu Seri Pengantin Tablet ( sebelum ini adalah dalam bentuk kapsul )

clip_image002
Sebelum ni 1 botol kapsul= 40 biji

Kini 1 botol tablet = 60 biji/ 500mg

clip_image003
* NEW PACKAGING *

RM 70 SM / RM 75 SS

INCLUDES POSTAGE

JSP sangat berkesan bagi wanita-wanita yg mempunyai masalah kewanitaan dan merawat :

  1. Merawat keputihan dan lendiran yg banyak
  2. Menyempitkan rahim dan ketat seperti anak dara
  3. Sesuai untuk wanita lepas bersalin (suci dr nifas) untuk kepuasan kelamin
  4. Mengecutkan peranakan
  5. Menambat hati suami di ranjang
  6. Menghilangkan gatal-gatal di faraj wanita
  7. Melancarkan peredaran haid
  8. Melawaskan pembuagan air kecil dan air besar
  9. Awet muda (kulit akan jadi tegang/kemerahan)
  10. Menegangkan bibir faraj yg telah kembang dan kendur
  11. Sengugut /mengurangkan sakit segugut
  12. Menambahkan tenaga batin
  13. Memulihkan urat saraf (Sakit lutut dll)
  14. Merawat payu dara kembali tegang dan pejal kemerahan (montok)
  15. Merawat payudara/rahim ( KANSER ) / anti kanser
  16. Mengembalikan/menurunkan berat badan secara berperingkat
  17. AWET MUDA dan mengekalkan keayuan seperti Pengantin
  18. Sesuai juga untuk remaja mengalami keputihan
  19. Sesuai untuk anak dara untuk penjagaan awal sebelum berkahwin


Pastikan anda minum air sekurangnya 3-4 Liter sehari supaya jamu dapat bertindakbalas dengan baik didalam badan anda kerana herba akan bertindakbalas dengan lebih optimum dengan kehadiran air yang mencukupi.

JSP telah diujikaji didalam makmal..
laboratary test - NO BAHAN KIMIA..Diperakui UJIAN MAKMAL

 

Berminat ? Sila hubungi ..

Facebook Account : Hannan AL-Qudsey

Facebook Page : HHH Beauty/Healths Collections

Telefon : 013-2974270

Blog : http://hhhbeautyhealthcollections.blogspot.com/

Pening jap aku !

 

Berita utama , polis maut ditetak warga asing .. Berita lain lain , pasangan bunuh diri dalam kereta , produk kecantikan beracun tak berdaftar dan macam macam lagi .. Dan yang bawah ni , mmg dah kerap jadi sekarang ni .. Kerap ke ? Hurmmm.. Rasanya dah dua kali aku baca kes gini ..

Photo

Sekarang ni , jenayah berlaku tak kira masa dan tempat dah .. Nak jadi mangsa pun dan tak kira jantina dan umur .. Asal berpeluang , maka siaplah ..

Hati hati kita semua.. Kalau boleh, berfikir banyak kali.. Biar rugi sedikit dari rugi banyak.. Rugi saja tak pe.. jangan sampai .. hurmmm .. Mintak dijauhkan..

Kelmarin aku dapat tahu , seorang rakan blogger turut alami nasib malang bila rumah kakaknya dipecah masuk oleh penjenayah. Dia sekeluarga ada dalam rumah dan cuma diambil barang berharga saja .. Haihhh ..

Serius , aku tiap malam nak tidur pon risau jer .. Hanya pada Allah , aku berserah ..

Aku manjakan Qhaliff ?

 

Ada kawan aku ingat aku terlalu manjakan Qhaliff .. Hurmm .. Betul ke ?

Betullah tu.. Aku mmg cukup manjakan dia tapi apakah aku tidak memarahi dia ? Maraaaahhh wooo .. Marah aku bukanlah sampai naik tangan ! Gile apa nak pukul budak kecil .. Iskhh..

Marah aku cumalah marah seorang ayah supaya dia tau apa yang boleh dan apa yang tak boleh. Sebagai contoh bila Qhaliff main ngan ibu dia dengan agak nakal sedikit .. Mak dia akan kata …

“ Daddyy.. tengok Qhaliff ni.. “.

Terus dia tak buat .. Haaa.. Dia tau nanti daddy datang dan kena ‘marah’ .. Hehehehe .. Bila datang tu , amik diaaa.. dukung dan peluk serta cium.. pastu bagitau la jangan buat gitu kat ibu .. kan ?

Sapa tak sayang anak kan ? InshaAllah akan kami berusaha jadikan dia anak cemerlang ..

Ilmu yang patut dikongsi bersama yang aku jumpa di Facebook ..

22 Cara Mendidik Anak Dengan Betul

1) Jangan pukul anak dari lutut keatas

2) Jangan gunakan tangan/anggota tubuh kita utk memukul anak dengan tangan dan jangan sesekali menampar anak pakai tangan kita. Nanti anak jadi bertambah degil dan nakal dan tak boleh control.
3) Rotan/pukul anak di telapak kakinya. Secara saintifiknya ada kaitan dengan refleksologi dan merangsang ke bahagian otak.
Sabda Rasulullah s.a.w.

“Berguraulah dengan anak kamu kala usianya satu hingga tujuh tahun. Berseronok dengan mereka, bergurau hingga naik atas belakang pun tak apa. Jika suka geletek, kejar atau usik anak asalkan hubungan rapat. Lepas tujuh hingga 14 tahun kita didik dan ajar, kalau salah pukullah dia (sebagai pengajaran)”

4). Mulakanlah hidup anak anda dengan nama panggilan yang baik. Nama panggilan yang kurang baik akan menyebabkan anak anda malu dan merasa rendah diri. (Dalam Islam sendiri nama panggilan yang baik adalah digalakkan).

5). Berikan anak anda pelukkan setiap hari. (Kajian menunjukkan anak yang dipeluk setiap hari akan mempunyai kekuatan IQ yg lebih kuat daripada anak yang jarang dipeluk)

6). Pandanglah anak anda dengan pandangan kasih sayang (Pandangan ini akan membuatkan anak anda lebih yakin diri apabila berhadapan dengan persekitaran)

7). Berikan peneguhan setiap kali anak anda berbuat kebaikan.
(Berilah pujian, pelukkan, ciuman, hadiah ataupun sekurang-kurangnya senyuman untuk setiap kebaikan yang dilakukannya).

8). Janganlah mengharapkan anak anda yang belum matang itu melakukan sesuatu perbuatan baik secara berterusan, mereka hanya kanak-kanak yang sedang berkembang. Perkembangan mereka buatkan mereka ingin mengalami setiap perkaratermasuklah berbuat silap.

9). Apabila anda berhadapan dengan masalah kerja dan keluarga, pilihlah keluarga (Seorang penulis menyatakan anak-anak terus membesar. Masa itu terus berlalu dan tak akan kembali).

10). Di dalam membesarkan dan mendidik anak-anak, janganlah tuan/puan mengeluh. Keluhan akan membuatkan anak-anak merasakan diri mereka beban.

11). Dengarlah cerita anak anda, cerita itu tak akan dapat anda dengari lagi pada masa akan datang. Tunggu giliran anda untuk bercakap (Ini akan mengajar anak anda tentang giliran untuk bercakap)

12). Tenangkan anak anda setiap kali mereka memerlukannya.

13). Tunjukkan kepada anak anda bagaimana cara untuk menenangkan diri. Mereka akan menirunya.

14). Buatkan sedikit persediaan untuk anak-anak menyambut harijadinya. Sediakanlah hadiah harijadi yang unik walaupun harganya murah. Keunikan akan membuatkan anak anda belajar menghargai. (Anak2 yg dtg daripada persekitaran yang menghargai akan belajar menghargai orang lain).

15). Kemungkinan anak kita menerima pengajaran bukan pada kali pertama belajar. Mereka mungkin memerlukan kita mengajar mereka lebih daripada sekali.

16). Luangkanlah masa bersama anak anda diluar rumah, peganglah tangan anak-anak apabila anda berjalan dengan mereka. Mereka tentu akan merasa kepentingan kehadiran mereka dalam kehidupan anda suami isteri.

17). Dengarlah mimpi ngeri anak-anak anda. Mimpi ngeri mereka adalah begitu real dalam dunia mereka.

18). Hargailah permainan kesayangan anak anda. Mereka juga dalam masa yang sama akan menghargai barang-barang kesayangan anda. Elakkan daripada membuang barang kesayangan mereka walaupun sudah rosak. Mintalah kebenaran mereka sebelum berbuat demikian.

19). Janganlah membiarkan anak-anak anda tidur tanpa ciuman selamat malam.

20). Terimalah yang kadangkala anda bukanlah ibubapa yang sempurna. Ini akan mengurangkan stress menjadi ibu bapa.

21). Jangan selalu membawa bebanan kerja pejabat ke rumah. Anak-anak akan belajar bahawa kerja pejabat selalunya lebih penting daripada keluarga.

22). Anak menangis untuk melegakan keresahan mereka tetapi kadangkala cuma untuk sound effect sahaja. Bagaimanapun dengarilah mereka, dua puluh tahun dari sekarang anda pula yang akan menangis apabila rumah mula terasa sunyi. Anak-anak anda mula sibuk mendengar tangisan anak mereka sendiri.

“Anak- Anak ibarat kain putih. Ibu bapa lah yang mencorakkannya
Anugerah Allah yang Terindah.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI