Ahad, 9 Mac 2014

FISH MANHATTAN menyelerakan !

Terus terang laa aku katakan, aku mmg cukup suka giler makan kat FISH MANHATTAN di Alamanda ni .. Nasi dia tuu.. perghhh .. Makanan laut dia .. Aiyookk .. Semua sedap laaa ..

Ingat lagi , kali terakhir aku makan FISH MANHATTAN ni .. Niiii…jari dalam gambar bawah ni.. Esoknya , dia la yang keluar dari perut mak dia … haaaa…

DSC00491

DSC00481

Dan kini dia kembali lagi utk kali ke berapa pon tah laa.. Suka dia dapat makan nasi tu.. Siap nak makan sendiri .. huhu ..

Photo

Serius menyelerakan ! Hahahaha … Rasa macam na order dua jer !

Photo

Photo

Photo: Off diet..

Sedap weh.. aku order 2 lagi air ni.. hehehe.. Total belanja keluarga aku makan hari ni , RM100 .. Ok la.. semalam ada rezeki lebih.. hehe.. Alhamdulillah ..

Aku nak cerita lebih lebih pon , korang tengok gambar je dah confirm terliur kan ? Haaaa… Gi la ajak yg tersayang makan esok.. hehehe..

Kehilangan MH370 : Jangan sebarkan !

 

Photo: ngan uncle

Tengok muka aku dan muka Uncle Gedek ni .. Serius kan ? Haa.. Gitu gak isu MH370 yang masih hilang tu .. Janganlah duk buat macam macam spekulasi yang tak masuk dek akal !

Yang buat aku tergaru kepala aku yang tak gatal ni , ada juga yang siap kaitkan dengan negeri kelahiran pilot tu .. Huk alohhhh .. Apa punya turr la orang gini !

Aku dapat berita mengenai kehilangan MH370 yang sedang menuju ke Beijing , China ni melalui whatsapp yang dihantar oleh wife aku pagi tadi. Terus aku google dan .. hurmm.. Check di FB , dah trending .. Hurmmm ..

Berdoa.. kasihan .. Segalanya rahsiaNYA .. Tak perlu memandai mandai nak

Nasihat , jangan sebarkan apa jua info yang tidak sahih.. Jangan dok kata kawan aku kata .. kawan aku keje sini .. dia yang cakap.. Biarkan mereka yang punya hak untuk memberi maklumat secara rasmi saja yang beri kenyataan. Pastu baru leh sebarkan ..

Sebab panas ?

 

Hurmmm .. Ke klnik Maria malam tadi. Wife sms bagitau ulser di mulut Qhaliff makin merebak.. Hurmm… Aku yang sedang berada di Saloma Bistro atas urusan kerja .. er , kerja ok !! Walaupun nampak dok cam bersantai tapi sebenarnya aku sedang bekerja.. Haa.. 

Ops.. sambung.. terus rasa tak sedap hati.. Tak pe la .. Siap kerja aku.. dalam kul 5 petang terus balik .. Lepas maghrib , terus ke Alamanda Putrajaya. Klinik Maria terletak disebelah bangunan tu jer..

Photo

Hurmm.. Doktor sahkan dia mengidap ulser kerana cuaca. Cirit birit dia , selagi ada ‘isi ‘ tu ok lagi.. Kalau air je yang keluar,  mmg kena rujuk hospital.. Esok kalau dia masih lagi berak cirit , mmg bawak dia la.. Demam , takde la pulak ..

Photo

Pastu bawak gi shopping , suka lak tu.. Dia cari apa yang dia nak makan .. pastu ajak balik ! Huhuh … Tekanan jiwa jap daddy..

Dia cergas.. Makan , berselera.. muntah takde.. Apa pun tetap kena pantau ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI