Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 16 Mac 2014

Budak suka kalkulator ?

 

Masa aku gi beli kamera Sony Alpha 5000 di Low Yatt Plaza baru baru , mamat bawah ni haaa ..Cukup teruja laaa bila nampak kalkulator. Menda lain dia tak nak dah.. Pujuk camana pon , kepala dia tang tu gak.. Ni , mmg perangai aku.. Aku siap tanya berapa kalkulator kedai kamera tu kalau dia nak jual memandangkan Qhaliff dah berpusing pusing dalam dakapan aku ! Huh.. tapi dia tak jual ! hahaha.. Bikin segan daddy jer ..

Gi Aeon Alamanda tadi , nak cari almari untuk letak baju adiknya Qhaliff nanti.. Dia ternampak kalkulator atas meja milik pekerja situ. Bersungguh dia nak amik.. Haihh ..

Akhirnya , almari ke mana … dapat kalkulator tu gak ..Suka la diaaaa …

Pegang je dia dalam kereta .. Sampai je rumah , kalkulator tu entah kemana .. tab Samsung aku tu jugak dia capai dan layan.. hurmmm..

Yeo’s "80 Days Drink to Cash Contest"

 

Nak menang RM3,000 setiap hari selama 80 hari dengan begitu mudah dan juga hadiah hadiah menarik dari Yeo’s ? Heee … Nak tau caranya ? Haaaa.. Meh sini aku bgtau.. Yeo’s pon leh ajarkan nanti… Sangat mudah jer ..

Haaa , Yeo’s Malaysia akan menyediakan

Hadiah Utama  :

  • 1 x RM100,000
  • 9 x RM1,000

Hadiah Harian :

  • 1 x RM3,000 ( 80 hari )
  • 9 x RM100 ( 80 hari )

Hadiah Istimewa : 

  • 1 x RM10,000 ( tempoh cabutan )
  • 9 x iPads ( tempoh cabutan )

Cara nak sertai pertandingan ni ? Ok .. mudah je .. sila download WeChat atau jika dah ada pon , sila scan kod QR ni …

Dah ? Ok .. bila dah detect di telefon pintar korang tu , ikut je arahan mudah yang dinyatakan.. Tak susah mana pon .. kan ?

  

Ok.. ada dua cara nak hantar bukti yang korang beli dan minum Yeo’s ni nanti . Yang pertama melalui kod kontest dan yang kedua , resit pembelian yang mana korang perlu masukkan ke ruangan yang disediakan di WeChat tu nanti ..

Ok .. ikuti langkah ini seterusnya .. Beli apa apa minuman Yeo’s , Justea atau Soyrich  ( 250ml , 350ml , Botol PET 1.5L ) dengan kod pada pek tertera KOD PERADUAN.

Kemudian imbas kod QR pada pek atau masukkan je ID WeChat : YeosMalaysia  dan kemudiannya ikut je arahan seperti yang aku nyatakan sebelum ini.

Ingat yer.. Gambar mesti memenuhi standard kualiti visual. Jangan pulak dok kasi gmbar tak clear atau ada edit edit gitu.. haaaa.. automatik dibatalkan penyertaan.. Kasi amik gambar clear punya dengan contoh seperti di bawah ini ..

Pastikan macam ni yer.. Kalau air kotak 250ml tu , masukkan straw atau pek berlipat , utk 1L tu , penutup dah dibuka manakala utk air botol tu , pegang penutup di sebelah botol sebagai bukti.. Hehehehe..

Bila korang ikut arahan ni dengan betul , korang akan terima satu soalan ringkas berkaitan dengan iklan Yeo’s. Soalan mudah giler !  Haa.. simpan gambar sebagai bukti nanti yer ..  Tak paham apa yang aku bagitau ??? Ok .. tak pe .. tak pe.. Klik Yeo’s "80 Days Drink to Cash Contest" ni utk baca cara menyertai contest ni ..

Tempoh pertandingan 13 Mac 2014 hingga 31 Mei 2014 jam 630 petang ! Haaaa..Dah lepas pada tu , takde dahh.. rugi rugiiii …

Jangan risau .. korang tak perlu bayar apa apa pon untuk join contest ini sbb ianya melalui WeChat. Bukan sms yer.. Cuma perlu beli air Yeo’s je.. Heeee ..

Andai punya masalah .. jangan ragu ragu lagi.. Sila hubungi mereka segera ..

Semoga berjaya !! Aku dah join dahhh ..

Photo

Emo betul la dia ni !!

 

Tonton cerekarama TV3 tadi yang bertajuk PARASIT. Sebuah kisah yang mudah tapi berisi.. Pengisiannya ? Nak amik anak angkat , ikut saluran yang betul. Sian budak tu nanti..

Ok .. part emo ni.. Haaa.. Si Qhaliff ni laaaa ..

Dia dah mengantuk tapi dok tunggu mak dia yang tengah solat kat atas dulu , baru nak tidur sama.. Sementara tu , dia dok main dengan aku. Aku , dah puas pusing cerita apa nak tengok. Akhirnya , layan je la cerita ni..

Qhaliff .. bila cerita ada budak kecik , dia akan terminat nak tengok.. Ha.. Dalam cerita ni , ada si ChaCha tuuu.. Ada satu babak yang mana si laki ni pukul isterinya bertubi tubi. Qhaliff yang tengok ni , gi marah kat orang tu.. Orang tu dalam tv haaa , Qhaliff oiii..

Bila orang tu tak respon , Qhaliff ‘babap’ aku tanda dia marah ! Hahahahha.. Aku pulak jadi mangsa emosi dia haaa.. Adeh …

Hurmm.. Qhaliff mmg seorang pelindung.. Kalau aku bertekak ngan mak dia , dia la jadi pendamai .. Bertekak saja saja jer .. nak tengok respon si anak tu.. huhu ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI