Isnin, 17 Mac 2014

Setelah hujan ..

 

Bukak pintu selepas bersiap nak gi antar wife ke pejabat... Terasa nyaman  sbb malam tadi hujan lebat .. Alhamdulillah..

Memandu ke Putrajaya dgn tingkap kereta dibuka.. Kononnya nak hargai udara selepas hujan .. Segarnya ! Tutup tingkap  sbb nak pasang aircond memandangkan kereta dah mula banyak. Masuk area Putrajaya kelihatan macam di Cameron Highland.. Wowwww.. kabus selepas hujan ??

Aku bukak tingkap.. Sekaliii .. Tersumbat terus nafas aku !! Belum reda rupanya jerebu di Putrajaya..

Sampai di Cheras .. Panas semacam jer.. Aku plan nak gi gym tapi batalkan sbb mood ke laut.. hehehe .. Nak rehat je sambil jaga Qhaliff..

Dalam kul 3 petang gitu .. Aku ke belakang rumah orang tua aku..

Mendungnyaaa .. Layan kamera jej la jawabnya ..

Tengah sedap melayan.. Zassss.. angin kencang !! Terus masuk rumah.. Tunggu  hujan reda untuk pusingan ke dua bergambar .. hehehe.. Saja nak test kamera baru ni..

Sementara tunggu hujan reda .. Aku didera oleh ‘diorang’ ni ..

Photo: Aku .. didera ..

Photo

Hurmm.. lega dah hujan berenti.. Boleh keluar menikmati udara nyaman.. Harapnya esok hujan lagi , dan lagi .. heeee…

Hurm.. esok nak gi cari lokasi lain la pulak .. hehehehe ..

Mengoda kawan dengan ..

 

Tadaaa.. kamera baru ! Best ? Hehehe.. Mereka yang dah mencubanya , mmg akan kata menarik !

Ni baru guna auto punya setting.. Kalau manual ? Haaaa … Serius kamera ni mmg cool giler  ! Nak usung ke sana sini pun , ringan je. Tak perlu bawak satu kontena punya beg kamera ! Hehehehe..

Kamera apa ? Nanti aku cerita ..

Di mana nak shopping barang baby !

 

Wife ajak dah.. Aku kata ok je .. Tapi di mana ? Asyik asyik Alamanda .. Tak pun nak ke Mid Valley.. Boring aihh .. Tapi nak gi jauh jauh , malas !

Aku up status di FB .. dan ada kawan bagitau.. Kemudian dia tagged aku di Instagram ..

Ok .. selesai masalah aku ! Tunggu minggu depan , kita serbu ramai ramai ! Hehehehe..

Jimat selagi boleh.. hehehehe ..

Beli 6 ESP akan dapat percuma 1 !!

 

-iklan-

Picture2

Bagaimana nak dapatkan :

· SATU tin ESP PERCUMA dan

· keahlian PERCUMA dan

· Cash back RM 36

Dengan pembelian ESP PROMO bulan ini? Caranya mudah sahaja...

Pakat kumpul order dengan kawan-kawan, adik, kakak, mak, abah, kakak ipar, makcik atau sesiapa sahaja seramai 6 orang, kemudian anda layak mendapat setong ESP HOT PRODUK percuma & keahlian percuma (jimat rm 75) serta dapat bonus cash RM 36.

Mudah bukan? Hanya bulan ini sahaja tau!!

Jadi...cepat2 kumpul order dan buat belian dari kami sekarang!

Kenapa semua orang sukakan ESP ni?

Nah!!! Banyaknya kebaikan ESP!

Mari kita tengok TESTIMONI ESP.

Jadi..apa tunggu lagi? PM sekarang untuk dapatkan ESP HOT PRODUK ini !!

019-3190733

Ajak berselfie !

 

Saja ajak dia berselfie .. Dia tengah boring sangat tu .. Sedang menantikan makanan yang dah diorder .. Lapar giler dah masa ni.. huhu ..

Photo

Ok.. mmg berjaya la.. Dia diam dalam beberapa minit sebelum waiter letak sudu garfu depan dia .. Haishhhh … Dah nak main menda tu pulak.. Risau aihh ..

Penakut atau pemalu ?

 

Terserempak dengan si Ujang bersama anak daranya yang cun itu di Rasa , Alamanda .. 

Hehehe .. terus melepak jap kat situ .. Dan pastinya Qhaliff seperti dulu dulu.. amat segan dengan Zafirah.. Hahahaha .. Aku rasa la kan , bukan sebab segan tapi sebab takut kena sakat ngan Zafirah. Zafirah mmg pandai sakat Qhaliff ni.. Hahahaha..

Lama la jugak aku nak tenangkan si Qhaliff ni agak bersemuka dengan Zafirah.. Tau apa ? Dia jeling hujung mata je .. takut nak angkat muka..

Photo

Puas la jugak memujuk .. hahaha .. Buat macam macam .. Akhirnya , makanan juga yang berjaya memujuk dia keluar dari ‘tempat persembunyian’ dia .. huhu ..

Pemalu cam bapak dia gak ni .. heeee ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI