Khamis, 20 Mac 2014

Tetap selongkar dapur !!


Makan malam percuma di PICC tadi sempena ... panjang nak cerita .. heee ..Sedap sedap belaka makanannyaaa .. Semua aku nak makan .. Apakah kerana aku lapar ???

Camana punya sedap pon , dalam kepala aku dok teringat bihun sup yg wife masak sebelum aku keluar ke PICC , malam td.. hurmmm..

Perut dah kenyang tapi sampai rumah tadi , aku tetap cari bihun sup tu .. heeee.. Dah dapat , baru puashati .. huhu..

Ikut perangai bapak aku ni kot .. 

Terima kasih AVENT MALAYSIA


Rezeki namanya ni .. hehehe.. Pasni dapat diskaun sebanyak 30% utk setiap barangan  yg aku beli nanti ..Sekali jer ! Maka , nak senaraikan dulu apa yg nak dibeli nanti ..

Utk barangan ni , aku dah jimat beratus dah ni.. Duit tu nanti leh beli baju utk adik Qhaliff nanti ..

Terima kasih PHILIPS MALAYSIA dan AVENT .. Tidak lupa juga Ogilvy.

Sudah pandai sekarang !!



Dia nak aku dukung dia .. Pastu bawak dia ke mesin ATM dan dia nak tekan tekan sampai lebam ! Walhal sebelum tu aku dah buat pon gitu tapi dia tak puas !! Huhu..

Daddy penat wooo .. penat minda dan fizikal ! Banyak perkara mau fikir.. huhu..

Pening aku dengan dia ..

 

Setiap pagi , confirm pening nak suap dia makan .. Bukan dia tak nak makan tapi memilih makan dah .. Nasi , mmg susah dah nak masuk.. Tapi bihun singapore , dia nak lak .. Kuih , ada yang dia makan.. Roti , mmg feveret dia.. tapi dia cari yang bahagian berkrim jer .. Huhuh.. selebihnya , dia ‘sudi’ berkongsi dengan aku .. Kiranya , aku tolong abiskan la roti dia tuuuu ..

Hurmmm.. Air putih , kerap la minum … Tapi kalau nampak air milo kotak kecik tu , dia akan berusaha dapatkan .. Hurmm..

Susu ? Tak kisah sangat dia .. Pening mak dia nak masak apa kat dia .. hurm.. Aku ? Aku lagi la pening .. dah aku yang berkepit ngan dia ..

Sambal Hitam Pahang

 

Sambal Hitam Pahang ni berasal daripada daerah Pahang Barat (Raub, Kuala Lipis dan Jerantut).  Sambal Hitam ini diperbuat daripada campuran bawang, ikan bilis, cili padi dan belimbing buluh yang telah direbus.  Rasa sambal hitam ni masam2 pedas.

Sambal hitam ni sangat sesuai dihidangkan bersama roti, lempeng, pulut, nasi impit atau nasi putih panas-panas. Boleh dijadikan sebagai tambahan lauk atau pelengkap lauk lain.

IMG-20140310-WA0009

20140313_074352

20140304_233459

Sambal hitam 2

Untuk tempahan , perkhidmatan Cash On Delivery (COD) bagi kawasan Putrajaya, Bangi, Serdang dan Puchong utk tempahan melebihi 500g.

Maklumat harga dijual mengikut harga berikut :

  • 100g = RM6 dan
  • 200g = RM10
    Postage = 100g - 450g (RM 6)
                = 500g - 1kg ( RM 9)

Utk maklumat lanjut boleh WhatsApp / WeChat ke nombor 0173981227 / 0199676637 (nurul) atau emelkan ke nadiera.enterprise@yahoo.com .

Cepat .. nanti dah ramai order , berminggu baru dapat … huhu …

Makin garang ..

 

Jangan usik barang barang dia .. Dia akan kejar dan rampas balik terutama tablet dia .. Ngan aku tak de la dia wat gitu tapi dengan sepupu sepupu dia !

Perghhh.. aku tak sangka la gitu cengih dia skang .. Perangai sapa laaa dia ikut ni ..

Gaya gaya nak jadi abang tu , ada dah .. Tunggu masa je ni .. Ada gak aku train dia buat kerja. Gi buang sampah dalam tong sampah ..Tutup pintu .. Bukak pintu.. Teror dah ni..

Photo

Skang ni , renungan aku yang tajam pon dia dah tau aku ‘marah’ dia.. Confirm berlari menyelamatkan diri dia dari dimarah. Kesian tu , mmg kesian tapi aku tak nak manjakan dia sangat.. Nanti kesian kat dia jer bila dah besar. Nak berpisah pon susah .. hurmm..

Dari UMAI ke PADI !

 

Aku suka gi Umai  Cafe di Presint berapa tah ..  Tak ingat dan malas nak ingat .. Aku suka gi sebab lokasi cafe tu dekat tasik dan aku leh amik gambar matahari terbenam bila tiba masanya .. Hurmm..

Aku sekeluarga di sana dalam jam 5 lebih.. Hampir kul 6 petang.. Wife masuk dulu. Aku dukung Qhaliff … merayau kat luar dulu sementara nak dapat tempat. Dia lak , mood nak menyuruh orang dukung dia jer .. Huhu..

Hurm… Aku perhati dari jauh.. Lama gak wife aku berdiri di dalam tu mencari tempat duduk.. Aku pon masuk la tengok gak.. Aku pandang satu satu tempat ..

Hurmm.. Banyak yang dah selesai makan tapi dok melepak lagi.. Takde la pulak yang teringin nak segerakan ‘lepakkan’ mereka setelah melihat orang tercari cari tempat nak duduk dan makan.

Aku dukung Qhaliff .. Wife sarat mengandung ! Takde yang prihatin ke ??? Takde weh ! Lagi wat dek ada laaa .. Astagfirullah al’azim… Iskh iskh iskhh…

Sedih siott !! Pekerja Umai ? Ada ke nak tanya kat wife yang tercari cari tempat ? Sekurangnya  tanya la .. Nak disuruh duduk luar yang masih panas membahang dan ada yang merokok tu ? Iskhhh..

Aku ajak wife pergi dari situ.. Wife ajak pergi Padi House yang terletak di Galeri , Presint 5.

Aku suka gi sini. Walaupun harganya agak mahal skit dari Umai tu tapi bagi aku , ianya berbaloi. Kat sini walaupun takde tasik tapi suasananya tenang ..

Makanannya ?

Menepati selera tekak aku. Ini bukan kali pertama aku ke sini. Dah berkali la gak gi sini selepas jemput wife .. Belah petang , mmg tak ramai orang. Nak dating pon , takde nak kalut sangat. Parking kereta pon mudah jer.. Nak berbayar atau free? Dah disediakan. Jangan mengada parking tepi jalan tu !!

Hurmm.. bawak bawak la berubah perangai tu .. Jangan bila kena kat diri sendiri , baru tau nak marah atau terasa ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI