Rabu, 26 Mac 2014

Model baju raya ?

 

Tu diaaa.. Raya lambat lagiii ! Puasa jauh lagi la woii !! Hahahaha .. Rileks laa.. Masa bergerak pantas ! Mana yang boleh disegerakan , segerakan .. Nanti takde la terkejar kejar .. kan ?

Ok.. Apahal aku berbaju melayu lak ni ? Haa.. dah jadi model baju raya ? Hehehe… Takde la.. Nanti aku akan bagitau , bila tiba masanya ..

Photo

Kacak ? Hehehe.. Tau la dah.. Jangan pulak buat fake profile , dah la yer .. hehehe …

Set Bersalin Pakej B

 

-iklan-

Photo

Anda bakal bergelar mama? Lagi 5-6 bulan nak due? Anda nak produk berpantang yg lengkap utk penjagaan luaran mama, sempurna utk sihat dr cantik dari hujung rambut hingga hujung kaki !

Antara komplikasi pada kulit semasa hamil adalah:

  • Timbul ruam kulit
  • Timbul biji-biji di sekitar kulit hingga mengakibatkan kegatalan
  • Timbul garisan hitam di perut
  • Kesan regangan di perut hingga menyebabkan parut hodoh

Sepanjang berpantang, lazim bagi ibu merasai pelbagai pengalaman, antaranya masalah:

  1. Rengat
  2. Bentan
  3. Bengkak susu
  4. Pening kepala
  5. Hilang selera makan
  6. Berat badan bertambah
  7. Hubungan suami isteri makin hambar


Set Bersalin Nawal Herbal Beauty antara penyelesaian terbaik utk mama atasi kesemua masalah-masalah berikut. Antara yang sedang mendapat sambutan adalah Set Bersalin Pakej B.

KENAPA? Kerana, di dalam Set Bersalin Pakej B, anda akan mendapat penjimatan melebihi RM70.00 ++ berbanding harga asal sekiranya anda membeli satu persatu (loose). Anda bukan saja dapat merawat tubuh, malah dapat mencantikkan kulit juga dengan set rawatan kulit kami.

Dengan pakej B ini, anda dapat mulakan rutin penjagaan dan perawatan tubuh seawal hari pertama berpantang hingga 2 bulan selepas bersalin. Lama kan ?

Kandungan Set B:

  • Tungku Besi
    Sarung Sarung Tungku
    Herba Mandian Azzahra
    Bedak Panas Syifa
    Bengkung Ibu
    Pati Minyak Serai Wangi
    Feminine Wash Manjakani
    Repairing Beauty Lotion
    Collagen Soap


Harga: RM287.00 SM / RM302.00 SS
(Harga Asal RM359.90)


Testimoni:
Pn Marzatul: "Produk ni sama mcm mak sy gune masa dia berpantang cuma yg ni moden ckit. senang nak guna. kalau dulu kena buat sendiri bahan nak pakai utk sapu kt perut, mandi smua tu. skrg beli set tu semua cukup lengkap. senang nak pakai... mmg sesuai la utk org yg nk berpantang tradisional punya..bdn pn sihat x sakit2 dah..Skrg org dah x berpantang mcm org dulu. nak jaga badan mcm org dlu x byk sakit elok sgtla guna produk ni.."

Utk pertanyaan lebih lanjut , sila ke Nawal Herbal Beauty .

Bos pemalas atau staff naik lemak ?

 

Seorang kenalan di FB msg aku baru baru ni. Dia tanya aku camana aku dapat bersara awal sewaktu bekhidmat di bawah Kementerian Pelancongan.

Buat pengetahuan , aku dulu berstatus kontrak. Ada juga terima panggilan untuk temuduga tetap tapi aku tak pergi. Aku tak beberapa nak berminat untuk bekerja dengan orang sangat.. Dan aku ketika tu pon ada hypertension.

Sekarang , bila sendiri jadi bos , sendiri kuli .. ok dah.. Heheh..

Ok.. Kawan tu ada tanya aku dan menerangkan kenapa dia nak bersara awal .. Menurutnya , dia stress dengan bos dia . Tengah cuti bersalin pon siap call tanya pasal kerja. Huhuhu .. Jadi , dia nak bersara awal utk jaga anak dia ..

Hurm.. Ok.. aku paham ..

Kebanyakkan gitu bila bekerja dengan orang orang yang berpangkat tapi tak tau nak buat kerja. Dia hanya bijak beri arahan. Bila orang bawahannya takde , dia mati kutuk. Tak tau nak buat apa. Part mengarah , bijak.. Tunjuk yang dia seolah olah pandai buat kerja terutama depan orang atasan..

Bila orang bawah mula bengang , mereka akan buat hal.. Bila buat hal , mula la tuduh kata naik lemak atau besar kepala .. Padahal , bos tu yang punya angkara ..

Tak dinafikan mmg ada staff  yang besar kepala atau ego  terutama pada boss yang baru dan cetek pengetahuan. Bagi aku , boss tak perlu nak marah atau naik angin.. Dia kena bijak tackle orang bawahannya.. Maklumlah , yang jadi bos di zaman ni , sbb pendidikan tingginya. Jadi , buktikan la..

Nasihat .. kalau nak maju , bergading bahu je la.. Tak perlu nak tunjuk sapa lebih bagus. Dua dua makan , dua dua kenyang … sudahlah.. Yang penting berkat..

Ami Schaheera dalam kenangan ..

 

Pertama kali aku mengenalinya di rancangan realiti online , Nokia The Influencer ..

Tertanya jugak aku pada mulanya , siapa dia.. Diberitahu mengenai blognya barulah aku google… Dan , blognya mmg menarik dan dia seorang penulis yang berbakat .

Dan semalam , aku dapat tahu dia dimasukkan ke hospital. Kritikal. Akhirnya rakan memberitahu yang Ami telah kembali ke rahmatullah , awal pagi tadi setelah bertahun lamanya berjuang menentang kanser , penyakit yang dihidapinya.

Semoga Allah menempatkannya di kalangan mereka yang beriman. Al-Fatihah ..

Satu kehilangan buat dunia blogger. Tak sempat nak gi ziarah.Hurmmm Sad smile

Ternganga jap ..

 

Aku redha tapi wife macam percaya..

“ Cuba teka berapa ringgit kita makan tadi ? “. Aku tanya dia.

Dia meneka dengan muka ala ala Menteri Kewangan tahun 90an .

“ RM15 ? RM20 ? “.

Aku geleng dan suruh dia teka lagi..

“ RM25 ? “. Dia mencuba nasib sekali lagi.

Aku senyum..

“ RM30 “. Aku jawab.

Dia ternganga. Tak percaya.. Dia mintak aku pergi tanya balik harga makanan.. Aku kata tak yah.. Sebab malas nak bertekak.. Dia lak bersungguh nak pergi. Akhirnya aku pergi bertanya.. Mengalah. Lagi pun sian pulak dia nak naik tangga. Mentang mentang la dok jaga kewangan sekarang ni .. Huh ..

Gila bapak mahal laaa !! RM 30 utk mee goreng kambing dan mee goreng ayam ?? Air , laici dan milo panas ! Hahahahaha … Mahal ? Aku terkedu gak memula tapi memandangkan wife yang belanja sbb dia gaji ari ni , aku okeh jaaaa .. haahaha .. Tapi , dia belanja pon takde beza gak.. Duit aku gak tu.. huhu ..

Mahal tapi bagi aku la kannn.. makanan sedap gini , sesekali ok laa.. Dah dia yang teringin nak makan .. Heeee .. Belasah je la ..

Santai Bersama Qhaliff, selepas ini ?

 

Photo: Aku resign !!!!!!! Resignnnnnnn !!!

Ok fineee !! Aku suruh Qhaliff je update blog pasni .. Aku nak rehat lak .. Dan biar dia lak amik gambar gambar aku berduckface dan seangkatan dengannya ! Huh..

Ingat aku jeles sangat ke ! heeeeee.. Takde masa , okeh ! Qhaliff , update cepat ! Daddy nak tidur .. Lama dah tak dapat rehat .. Lalalaaaa ..

Stress gue gini ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI