Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 28 Mac 2014

‘Puzzle’ untuk Qhaliff

 

Photo

Suka dia layan game ni.. Bangga dia bila dapat selesaikan semua puzzle tu tapi dengan bantuan aku la gak kan .. Kang kata dia buat semua , nampak sangat la bohongnya.. Bukan tak boleh tapi belum mahir lagi.. Yang puzzle ‘number’ hari tu , handal dah… Kena tukar game lain lak yang lebih mencabar ..

Bila dapat selesaikan , maka pujian untuk diaa..

“ Yeayyyy.. Gimme five ! “.  Dia pun hulur je la .. Kira bangga la tuu..

Kalau tak suka , cerai !

 

Aku tak paham sikap sesetengah lelaki yang ‘pandai’ cakap.. cepat angkat tangan kat isterinya pastu ugut nak cerai ! Tapi peliknya , tak jugak nak dicerainya !

Tapi aku lagi pelik sikap isteri yang rela dipukul , berkali kali ! Kalau sekali dua tu , ok lagi la.. Tapi kalau dah sampai naik kaki ke muka , bijik mata lebam.. pastu dok kata ‘ Tu tanda dia I LOVE U ‘ , serius laaaa.. mmg pelik !

Wahai suami .. Kalau dah tak suka , lepaskan je la si isteri tu .. Kalau masih sayang , bincang elok elok .. Bawa gi jumpa pakar kaunseling kalau payah sangat jumpa kata putus atau jumpa orang tua tua yang pandai ..

Wahai isteri … Sayang pon berpada pada la.. Jangan sampai jadi punching beg . Ada kalanya kena gak bertindak menyelamatkan diri. Risau gak nanti , dah tak dapat isteri , anak jadi mangsa ! Hurm.. Bila dah berlaku , satu sen pon tidak berguna lagi.

Bawa bawa ingat Allah ..

Sombong la dia ..

 

Petang ni , setelah berbulan lamanya tak berjalan jalan di taman .. aku bawak Qhaliff keluar .. dengan gaya terkini .. Ala ala zaman bapak dia dulu.. Rap gitu haaa .. Hehehe ..

Photo

Sampai di taman , akak akak jiran menegur la dia .. Dan seperti biasa , makin kuat dia peluk aku .. Huk aloh.. Akak akak tu nak ajak main je pon .. Iskhh.. Tamo lak diaaa .. Kalau tak mo , biar je daddy gi lepak ngan akak akak tuuu .. Heee ..

Hurm… makin payah dia sekarang ni. Walaupun dengan pakcik makcik dia .. malah dengan atuk dia pon dia tamo.. Siap buat suara garang lagi ! Tiru aku la tuuu.. Hahahaha..

Payah ni.. Sabtu ni , kita gi kelas eh.. Little Scientist .. heeee .. Nanti aku cerita kat korang amenda tu.. heee..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI