Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 1 April 2014

Hadiah harijadi dia ..


Hurmm .. Cari dan beli .. Main 5 minit jer !! Dan kembali mintak tab daddy dan laptop daddy haaa.. huhu..

Sebenarnya , apa pon dia tamo.. Dia nak main ngan daddy dia jer .. hurmm .. Tak pe laa.. besday boy esok ..

Gi Taman Burung atau Sunway Lagoon ?

Set bersalin Nawal Herbal Beauty

 

-iklan-

 

"Slm..akakkk..Perut ku suda mengecik lagi..kalo kuar tak pakai girdle pun ok..mmg tk nampak buncit pun. dh nk abis botol ke-3.. Nnt mau restock lagi.hihi syiok..suami pun senyum je tgk perubahan ni..Thanks akak.

Brg nawal mmg membantu proses kecikkan bdn. hihi suke3. Dlm proses nk kecikkan lengan pulak niLain dah ok dh. Tggl lengan je..hihi..pipi tu mmg tak kecik dh kot.

Pic kiri..ms tu umur ank sulung sama dgn ank no. 2 ni pic kanan. dulu pantang guna set bsalin xx. Beza dgn guna set bersalin nawal yg lepas pntg pn boleh pakai lg..bnyk beza dr dulu kn kak :) "

Aiza, agen kuantan 0199848254

IMG-20140401-WA0039_thumb[5]

 

Muhammad Anas, mamanya Pn Noraini stokis Kota Bharu, Kelantan. baby comel ni baru je lahir lbh kurang 2 minggu lepas..ni saja je kami nak share berita gembira ni dgn semua org diluar sana...:)

Pn Noraini , 0133932004

IMG-20140401-WA0040

Pn Noraini nampaknya seronok sgt dpt berpantang dgn set bersalin #nawalherbalbeauty. utk sihat, cantik dan slim dalam masa singkat, anda mesti mencuba #setbersalin kami!

 

Susahnya skrg kan...ibu2 hamil mempunyai terlalu banyak pilihan set bersalin yg wujud di pasaran. Sampaikan ibu2 hamil menjadi keliru tak tau mana yg paling berkesan, berkualiti dan berfungsi sepenuhnya utk pemulihan kesihatan, mengembalikan kecantikan dan menguruskan badan seperti sediakala...

Takpe, kami di Nawal Herbal Beauty membantu anda....
Nak tak kami bantu ibu2 hamil sediakan kelengkapan berpantang yg sgt bermutu tinggi dan bgt berkesan?

Nak tak ibu2 bersalin berpantang dlm suasana moden, tp mengikut kaedah tradisional yg terbukti amat berkesan utk kesihatan dalaman dan luaran?


Set bersalin Nawal pakej A KINI MENDAPAT PERHATIAN RAMAI!
Item2 dlm set bersalin pakej A:

1. Tungku besi
2. Sarung tungku herba
3. Herba mandian azzahra
4. Bengkung ibu
5. Bedak panas syifa
6. Pati minyak serai wangi
7. Feminine wash manjakani
8. Intensive toning lotion


Ciri-Ciri :

  • Utk kecutkan rahim dgn amalan berbengkung dan bertungku
  • Utk kempiskan perut dgn amalan berbengkung
  • Utk bakar lemak di perut, peha dan pinggul dgn amalan berbengkung. Berbemgkung setiap hari selama 40 hari berurut-turut berkesan mengembalikan bentuk badan asal kepada ibu dengan lebih cepat.
  • Utk tuam badan dgn bertungku
  • Utk buang angin dgn mandi herba
  • Utk lancarkan pengaliran darah dgn bertungku
  • Utk naikkan seri wajah dgn mandian herba dgn aromaterapi serai wangi
  • Utk hilangkan bau hanyir darah nifas dgn mandian herba
  • Utk mengurut badan, menghangatkan badan dan membuang angin dgn pati minyak serai wangi
  • Utk berlulur kulit khas bagi mengelakkan rongga dimasuki angin dgn bedak panas syifa
  • Utk mengatasi sakit rengat dgn amalan bertungku
  • Utk mengatasi bengkak susu dgn amalan bertungku secara lembut dan perlahan-lahan
  • Utk berparam dan berpilis dgn bedak panas syifa dan pati minyak serai wangi
  • Utk mengelakkan masalah sakit kepala dan pening dan mencerahkan pandangan dgn amalan berpilis dgn bedak panas syifa
  • Utk mencuci faraj dari masalah gatal, keputihan dan bau dgn feminine wash manjakani. Selamat digunakan semasa hamil dan dalam pantang (selepas darah nifas kering).
  • Utk mempercepatkan pengeringan kesan jahitan episiotomi dengan feminine wash manjakani
  • Utk bakar lemak secara lebih intensif dgn intensive toning lotion. Sesuai dipakai bersama brngkung ibu, atau pada waktu malam. Sapu di perut, pinggul dan peha. Aroma lemon citrus sangat wangi dan menaikkan aura positif.

Apa lagi yg ibu2 akan dapat ??? Beg set bersalin, percuma !!!


Testimoni:

Tiana dr kl tak sangka produk nawal sangat berkesan. Walaupun masih baru, tp beliau berani mencuba. Harga pun murah je..mmg puas hati. Rahim sekejap je dah kecut, mak pun terkejut sgt, habis hilang sakit2 badan :)


Nak lihat testimoni banyak lagi? Jom lihat album testimoni ♥♥♥

APA TUNGGU LAGI IBU? DAPATKAN YG TERBAIK UTK PENJAGAAN KESIHATAN DAN KECANTIKAN ANDA..SEMASA DALAM TEMPOH BERPANTANG....♡♡♡

Terdapat 3 pakej set bersalin yang kami tawarkan untuk anda. Harga setiap pakej adalah selepas diskaun ya. Harga asal adalah lebih tinggi. Kalau mama2 conel diluar sana tak mahu beli set, boleh juga beli loose...haaa baguskan?

Harga semua berpatutan. Pakej B dan C juga bagus. Lebih lengkap lagi berbanding Pakej A. Kalau mahu info lanjut, layarilah facebook Nawal Herbal Beauty official ya. Nak beli secara pos atau cod? Boleh saja...hubungi kami segera tau di SINI !

2.9 kg dah !

 

Eh , di Facebook .. aku typo.. 2.8 kg tu berat aku skang ni.. Hehehe..

Alhamdulillah .. Wife tadi gi buat pemeriksaan rutin di Hospital Putrajaya .. Er , kena gi sana sebab ada isu skit.. hee.. Dan dia kata segalanya dah kembali normal..

Hurmm.. Doktor kata akan naik lagi hingga ke 3.x kg dalam beberapa minggu ni sebelum dia bersalin.. Sama cam Qhaliff.. Tapi Qhaliff , saat akhir dia membesar hingga 4kg lebih ! Menurut wife sebab mungkin sebab dia ada minum susu untuk ibu mengandung .. kot ! Kot laaa .. Dan yang ni , dia tak berani nak minum sebab takut jadi cam tu gak .. Hurmm.. Wallahualam ..

Masalah sekarang ialah .. Perlu ke aku amik FPP di Hospital Putrajaya. FPP ( Full Payment Patient ) menurut rakan blogger aku yang tak hensem tu , Ujang .. bayaran antara RM1,500 hingga RM3,000 jer.. Ok la tu.. Tak la mahal sangat.. Dapat wad sendiri dan suami pon leh teman dalam tu .. Hurmm…

Bukan apa .. risau jadi kes ‘tendang menendang’ hospital nanti ! Bukan nak salahkan hospital pon.. Yelah , dah tiba musim orang bersalin skang ni haa.. Jadi wad penuh laa ..

Teringat kes kawan kawan aku yang punya pengalaman gitu ! Aku ni pulak , bila tiba masa kecemasan gitu , cepat panik ! Kang dia suruh gi Hospital Kajang , sampai ke restoran Satay Kajang ! Haaaa ..

Wife tamo katanya .. Duit tu boleh guna untuk aku menikah lagi , katanya .. Eh , silap .. Beli katil baby .. Haaa .. dan macam macam lagi .. Hurmmm ..

Pening pikir ni.. Dok try mainkan babak emergency dalam kepala ..

“ Bangg… air ketuban dah pecah ni ! Jom gi hosital ! “ .

Kalau berlaku time dia kat pejabat ? Kalau berlaku time aku baru nak letak kepala ( tidur ) ? Atau time nak buang air besar .. hujung hujung dah tuu ! Haaa , camana ?

“ Jap yer sayang . Abang nak tunaikan hajat .. Kasi buka beberapa cm dulu .. “.

“ Abanggggggg !! Cepat laaa .. “.

Ambik kaauuu .. Terkejut punya pasal , sampai hospital rupanya aku berboxer !

Perghh.. gila punya imaginasi ! Tak leh tak leh.. Kena belajar tenangkan diri neh !!

Bila nak menjelang hari lahir Qhaliff..


Ajak gi Nilai 3 .. Gi kedai permainan .. Haaaa.. pilih laaa apa nakkk.. Tuuuu jugak dia nakkkk .. 3 kali aku ulang letak ke tempat asal.. Dan 3 kali jugak dia angkat balik hingga kali ke 4 , dia tak kasi aku pegang .. Hahahaa..

Kat situ ada byk permainan.. Yg tu jugak dia belek  betul betul.. Tau apa dia nak ?? Patung ultraman ?? Tidakkk sama sekalii.. Dia nak pedang tuuuu.. 

Dan dia dpt jugak akhirnya.. Hurmm.. ada satu lagi hadiah dia dari aku.. heheeh.. Nanti aku citer...

Dua cerita satu tempat..


Di hospital Putrajaya.. Pastinya tercari cari tempat parking.. Pada awalnya pengawal keselamatSenyum . benarkan masuk ke satu tempat parking berhampiran kerana penuh. Aku bgtau dia yg aku cuma nak drop wife dan berlalu pergi. Ini kerana Qhaliff ada di atas ribaan dia , dan sedang lena tidur. 

Dia tak bagi masuk. Kemudian dia rujuk pada senior dia. Senior dia datang dan bertanya. Aku bgtau je tujuan aku. Kena marah org tu dgn senior dia. 

" Maaf yer. Dia anggota baru. "

" Eh , tak pe..saya faham. Terima kasih yer.. "

Aku dibenarkan masuk ke kawasan parking.Memang penuh 
laaa.. Aku tak berhajat pon nak parking.Plan nak ke Cheras terus. Check up wife pastinya memakan masa berjam jam lamanya. Boleh jugak sampai cecah tengahari.

Wife keluar dari kereta. Tiba tiba dia di sapa oleh seorang lelaki berbangsa cina. 

" Abang , ikut dia.. Dia nak keluar .. " 

Lelaki tu melambai tangan.. aku pon memandu ke arah tempat dia letakkan keretanya. Isteri dan anak perempuan berlari anak utk cepat naik ke dalam kereta.

Aku mengangkat tangan tanda terima kasih dan melemparkan senyuman. Perancangan berubah. Aku nak tunggu je la kat situ dgn Qhaliff.. 

Masuk ke dalam hospital .. ramainya manusiaaa.. Amik nombor .. Ada hampir 100 .. Lama niii.. Terus ke cafe.. Makan pagi dulu.. hurmmm..

Dalam cafe .. tercari cari meja kosong.. Ternampak satu tp ada secawan air nescafe seperti 'berpenghuni'. Aku duduk je la.. Penat dukung Qhaliff..

Tiba tiba datang seorang lelaki India .. Dia kata air tu , dia punya.. Cepat cepat aku mintak maaf dan dukung Qhaliff semula.. Dia kata aku boleh je join dia sebab dia seorang diri je. Wife dia tgh tunggu giliran utk pemeriksaan mata. 

Berborak panjang dengan dia .. Wife aku tiba dgn makanan pilihannya. Lelaki India tu mintak izin utk beredar.Bersalaman dan aku ucapkan terima kasih.

Wife makan mee rebus.. Aku tak.. malas nak makan pagi pagi.. Abis je makan wife ajak beransur. Kebetulan ada sepasang suami isteri berbangsa melayu , lalu di sebelah aku .. 

" Pakcik , boleh duduk sini.. "

Dia panggil wife dia.. Terus duduk dan makan .. Hurmm .. Pandang aku pon tidak.. Terima kasih ? Senyum ? Berlalu jer dari situ .. Tak tau nak kata apa dah..

Bila si nenek menjemput cucu ..

 

Lepas dari workout di gym pagi semalam , aku terus gi jemput anak buah aku di tadika .. Sewaktu menunggu tu , ternampak la seorang wanita cina bertongkat berjalan menuju ke arah tadika tu jugak..

Loceng berbunyi , anak buah aku dapat kebenaran dari cikgunya setelah cikgunya bertanyakan padanya siapa yang jemput .. Kira nak pastikan hanya mereka yang dikenali saja boleh jemput balik .. Aku pon ajak nak kereta aku..

Setelah hantar pulang , aku keluar kembali ke stesen Petronas berhampiran utk topup Touch n Go .. Pastu balik ke rumah orang tua aku semula.

Dan terpandanglah nenek  tadi tu dengan cucunya.. Dia dengan bertongkat .. berjalan perlahan lahan.. Manakala cucunya ada di depan dia bermain sendirian..

Sayu je perasaan aku.. Aku macam nak patah balik je tapi risau pulak.. Aku dah la baru balik gym. Badan dok ketul ketul. Kang ingat aku samseng mana pulak..

Pendamkan perasaan je .. Dah tua tua , jaga cucu pulak.. Hurmm

Photo

Hurmm… Teringat kat Qhaliff andai aku tiada nanti ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI