Jumaat, 4 April 2014

Tips menyorok duit dalam kereta..



Sekiannn ...

Cerita dalam gym ..


Hurmmm .. Aku dah layan besi ni sejak usia 23 tahun lagi .. Sekarang dah 24 tahun.. eceh.. 38 tahun.. Haaa.. bukan semalam atau minggu lepas .. Bukanlah nak kata otai atau power mcm Sazali .. tapi bak kata org ada la skit skit skill tuu dan badan pon menjadi la gak kan ?

Sekarang ni aku gi gym yg agak baru buat aku.. Dalam tu , rama7 anak muda .. Wah , bagus laa.. Bersenam menyihatkan badan.. dari melepak jer ..

Cuma yg tak bestnya .. diorg ni lebih gemar bertepuk tampar sesama diorg je.. Kalau selisih dgn org lebih tua , wat dek jer .. Amboi , besar sangat ke badan tu ?? 

Pastu bila nak layan mesin , tak sabar sabar .. Terus je nak mencelah .. Alahai, bersepah lg ada mesin.. Yang kita guna gak laaa dia nak.. Kalau dia tgh bersedia utk pertandingan , ok la.. Sila guna.. Tapi kala badan besar sbb lemak bersepah , tak yah la over sangat .. Awak tu muda lagi.. Kasi can org tua guna.. Bukan sampai kiamat pon nak guna .. haih..

Kes kes gini , mmg potong angin betul.. Tapi aku , malas la nak layan.. Orang senyum aku senyum.. Dia wat dek , aku pon wat dek .. Kalau kita dah mula tapi respon cam hampeh .. hur,,.. Lantak laaa.

‘Hot’ kerana Qhaliff kah ?

 

Wowwwww… Apakah blog aku ‘hot’ kerana Qhaliff ? Hehehehe .. Apakah  ?? Huh .. Cemburukah aku ??

Giler !

Photo

Takkan la dengan anak nak cemburu ? Apatah lagi , nak bercakap pon tak reti lagi .. Iskhh.. Lagi pon , kecomelannya tak bermakna tanpa ‘cerita’ dari aku.. Orang nak bercerita mengenai sesuatu pon kena pandai tauuu .. Bukan senang nak bercerita bagi mendapatkan reaksi pembaca .. Sengih , ketawa , sedih , geram .. haaa ..

Aku sebenarnya rindu nak update pasal isu semasa .. Hehehe .. Tapi disebabkan gaya aku berblog adalah berkenaan dengan apa yang berlaku di sekeliling aku , aku tak leh la nak main update untuk dapatkan trafik ! Yelah , aku tak ikuti perkembangan semasa , camana aku nak update kan ? Dah dok asyik bergaduh ngan Qhaliff jer .. Haaa ..

Nak baca suratkhabar pon tak sempat sebenarnya.. Kalau gi umah orang tua aku , baru la berkesempatan belek sana sini .. Rupanya , macam macam kes ada .. Huhuh..

Tapi , aku update gak pasal Qhaliff ! Hahahaha .. Yelah , bila aku tak update ..

“ Abg Ben , takde cerita pasal Qhaliff ke ? Kami rindu la nak baca pasal dia .. “ .

Huk alohhhh.. Berapi okkk !! Berapii nihhh !! Berapi ke ? Takde la .. Aku nak cerita camana kalau dah takde cerita .. Kang lebih lebih , ada pulak pembaca meluat walaupun ni blog aku .. kan ?

Tak lama lagi , perjalanan blog ni .. berubah .. Tak lama lagi.. InshaAllah .. Aku tengah dok pening kepala mana nak tanam uri je ni.. Kalau area rumah aku ni , penuh anjing . Haaaa .. Bahaya ..

Oh ya.. Jangan risau la.. aku tak pernah rasa tergugat pon . Bak kata orang , pelakon yg hebat , takkan hebat tanpa penulis skrip yang hebat ! Haaaa .. kan kan ?

Sapa kata ? aku la kata .. hehehe …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI