Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 6 April 2014

Rambut Qhaliff yang panjang itu ..

 

Dia tak kasi potong rambut dia ! Tiap kali aku pegang gunting , dia dah standby nak lari .. Kalau pegang kepala dia , dia pegang tangan kita ! Huh ! Camana nak gunting ?

Apasal dia tak nak gunting ? Apakah kerana pengaruh cerita ??

Aahh.. Ryukendo ! Si Kenji ni.. dah nak sama dah rambut diorang ! Huhhh.. Nakkkk sama jerr .. tapi jauhhh ! Hahahaha .. Adoiyaiii..

Nak kena gi salon rambut gak gunting ! Huh.. bapak dia pon tak pernah masuk gunting salon.. Anak jeee … hurmm..

‘Bersara’ dari futsal !

 

Bola padang , lama dah bersara … Hurmm ..takkan futsal pon kena gak ? Kenapa ? Hurmm.. tuuuu lutut tuuu … Macam nak jadi kes siku.. Hurmm.. lutut longgar eh ? Hahahaha.. Adoiyaii .

Photo

Photo

Siku , syukur dah ok.. Dah leh workout dengan selesa skit .. Tapi kaki ? Hurmm.. dah kena rehatkan kaki balik … Mau mau 2-3 bulan gak ni tak leh main suka melibatkan kaki .. termasuk badminton ! Hurmm..

Jom main bowling .. heee..

Selfie , sememangnya hak anda tapi ..

 

Haaa .. silalah berselfie puas puas ! Selagi mana menggunakan kamera sendiri dan tidak menganggu emosi orang lain , silakan ajaa ! Enggak ada sapa yang marah .. hehehhe

Tapi kan , kalau nak bergambar senantiasa kemudian post di Facebook , bagi aku.. buatlah original skit .. Jangan nampak sangat cam kemaruk nak post gambar !

Maksud aku , cam orang yang suka berselfie di pagi hari dan malam hari sebelum tidur .. Dia kata ..

“ Ok semuaa .. Ai nak tidur niii .. Jumpa esok .. “ ..

Salah ? Takde pon. tapi dengan mekap kat muka 2 kilo setengah .. baju macam baru balik disko .. nak tidur ?? Mungkin la satu lakonan je tapi nasihat aku , buatlah sesuatu yang lebih bagus dan memberi kebaikan pada rakan rakan di Fb kita tu ..

Pastu bila bangun tidur ..

“ Hi uolls… I dah bangun ni.. Tapi i mengantuk lagi .. Jom sambung tidur .. Kroohhh … kroohhh .... “.

 

Dengan mata tertutup , tangan pegang monopod ! Huh … Kalau Qhaliff , aku leh terima lagi .. maksud aku , budak la.. Yang tua tua cam aku ni , apatah lagi ada anak .. tak yah la buat gitu.. Nanti anak tau membaca , malu jer .. hehe ..

Dan serius .. aku tak tahan dah tengok selfie begini .. Aku terpaksa unfriend untuk elakkan hati aku mengumpat dia lagi.. Maaf la yer.. Aku nak add rakan yang mampu beri impak positif pada aku .. Hurmm…

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI