Isnin, 7 April 2014

Antara yang 'mengerikan' aku..


Haishhh.. Kalau nampaakk lipas yg terbang ni , aku akan pastikan ianya dirembat dengan kayu besbol atau batang buloh haaa.. 

Bukan takut dik non oiiii.. Tapi geli .. Eeeeee.. entah apa dia pijak sebelum tu , pastu mai nak hinggap kita .. Yewwwww.. Dapat , memang akuuuuuuuu sembelihhhh sesungut dia .. huhuhu..

Persediaan menghadapi kelahiran..


Pastikan dah ada dalam kereta .. Minyak penuh.. Touch N' Go , byk bakinya .. Dan jangan mengelabah !!! Aku ? Gulp..

Mencuci mata menambah dosa di pagi hari ..

" Abang , gi tolong belikan nasi kerabu utk Qhaliff.. ".

Hurmm .. Ok gak.. Lama tak gi beli makanan kat atas tu.. Sedap sedap dan layanan tip top..Cumaaaa .. hurmm .. Hurmmm... Apakah ??

Aku amik kunci dan hidupkan enjin.. Qhaliff masih tidur. Hehehe.. Kalau tak , pasti menjerit nak ikut .. Lalalalaa.. Leh rileks skit memilih apa nak beli..

Sampai kedai tu .. Tengok ramai lelaki dok menunggu .. 

" Wowwww.. lelaki ajaaa .. Biasa kalau lelaki penuh tu , kedai mamak je.. Ni ?? Huhu... ".

Yg urus kedai ketika tu , sorang budak lelaki.. Dia ni , ok bg aku.. Tak de la jenis nak mengeluh .. Rajin.. Kemudian datang sorang lagi .. Anak dara.. Pakaiannya ?? Aku rasa Spiderman pon kalah laa..Terbonjol sana sini .. 

" Takkan la lelaki penuh kat kedai ni , sebab ni ?? Ke diorg pon trrima arahan dari wife diorang suruh datang sini gak ?? Heee.. Laku gini haaa.. ".

Aku mintak nasi berlauk utk wife . Nasi kerabu utk Qhaliff .. Tak nak ada cili tapi aku terlupa nak cakap sebab 'gangguan' jin di mata aku.. 

Aku order satu lagi , nasi kerabu .. utk Qhaliff.. Tapi masih terlupa nk bgtau tak nak cili.. Hahahaha.. kuat sungguh laaa gangguan .. 

Cukuplaaaa.. kang abis duit beli nasi kerabu jer .. hahaha.. Aku bayar dan beredar.. Lain kali , beli nasi lemak je kat kedai mamak.. Diorg nak wat 'tiger show' kat situu sekali pon , tidak mendatangkan dosa utk aku.. hahahaha..

Kena buli Qhaliff !

 

Arissa sua je , dia nganga ! Hahahaha .. Takde pilihan !! Tak nganga , dia suap gak .. dan mmg suap hingga kena kat pipi dia ! Pastu dia tak berani dah nak tutup mulut.. Kena nganga je ! Hahahahah ..

Kena buli laa Qhaliff bila gi umah sepupu dia … Terutama dengan Arissa.. Hahaha.. Arissa pulak mmg suka je nak gi sakat .. Redha je la yer ? Hahaha..

Kesabaran itu ..

 

5 tahun aku dalam dunia blog ni .. Macam macam orang dah aku kenal. Macam macam orang dah aku nampak dan jumpa .. Ada yang bagus , ada yang setengah bagus dan ada yang .. hurm..

Aku , sekarang ni dah mmg sepenuh masa dengan blog. Pendapatan aku , mmg dari blog. Ada yang ajak buat projek itu .. projek ini.. Bisnis itu , bisnis ini .. dan seperti biasa , projek cepat kaya ( sapa pandai cakap , dia yang kaya ) ..

Hurmm.. Rasanya dah 3-4 kali dah aku kena ‘game’ dengan orang .. Bangsa aku sendiri ni ! Aku dah pernah deal dengan macam macam orang tapi yang kerap ‘gebang’ , bangsa aku ni .. Cerita nak gempak jer .. Tapi ?

Sebab tu , aku cuma mampu menulis di blog jer.. Kena hati hati terutama bab pendapatan .. Keberkatan .. Biarlah tak banyak tapi yang penting cuba dapatkan yang benar benar berkat ..

Apa guna kaya , duit banyak.. pakaian bergaya tapi punca pendapatan ? Hurmm ..

Wallahualam ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI