Rabu, 9 April 2014

Perlukah aku jadi pereka pakaian ?

 

Hahahaha .. Adoiyai .. Lawak lawak .. Pasal tudung , hot seMalaysia ! Tenggelam  5 minit isu MH370..  Haih.. Bikin malu company jer ..

Serius , aku tak paham sebenarnya .. Ini isu cetak rompak pakaian atau ciplak pattern ? Kalau ciplak pattern , apakah boleh dibuat rampasan ? Macam Samsung ciplak design tablet Apple.. kan ? Disaman je kan ? Ada rampasan ke ?? Seingat aku , takde ponnn kan .. Ke ada ? Kat negara mana ? Ke tarik balik pemasarannya ? Haaa ..

Kalaulah benar tak boleh .. bermakna pasni aku perlu jadi pereka pakaian la.. Risau la kena saman atau dirampas pakaian aku tu .. Haaa .. Naya gueee ..

Naya nayaa.. Abis semua menda pasni nak dipatentkan .. Nak pakai apa dah ? Kalau pereka seluar dalam mula patentkan reka bentuk dia yang segi tiga tu , takkan nak design seluar dalam bentuk bulat lak kot ? Segi empat pon tak gak ni .. Iskhhh..

Hanya di Malaysia ?

Mat ‘Fish’ tul !!!

 

Arghhhh .. Masuk je Aeon Alamanda , dia terus menuju tempat ni .. Kat tempat jual ikan tu haaa .. Tarik kerusi .. dan ..menikmati keindahan ikan ikan keli tu haa ..

Photo: Cuba teka , apa dia tgk tu ?

Photo

Perlu ke aku letak aquarium kat rumah aku ???? Hurm.. Risau ikan takde , dia lak yang dalam tu nanti .. huhu ..

Tulen vs Palsu

 

Aiyokk .. timbul lagi kes tudung ni haaa .. Haihhh ! Aparaaa .. Bikin malu company jer ! Apa la nak pening sangat pasal tiruan atau ciplak design ? Kalau benar benar yakin dengan produk anda tuuuuu , tak yah pening . Pasti anda akan ada pelanggan punya laaa. Yang patut pening ialah bagaimana nak jual harga berpatutan supaya pelbagai golongan dapat memakainya dan juga kalau boleh , design la agar betul betul tudung tu , benar benar menutup aurat.. Bukan sekadar perhiasan kepala ..

Aku penggemar barang original. Tiruan ? Cari dvd tiruan je.. Nak beli original , tak mampu .. Mahal bang.. Pastu takkan nak simpan wat koleksi ? Biasanya lepas tengok , aku kasi Qhaliff main ..

Begitu jugak dengan pakaian.. Kalau aku nak beli , aku cari yang original dan berkualiti .. Selesa dan tahan lama adalah kriterianya .. Kalau nak murah , amiklah jenama biasa je .. Tapi ada mutu gak la kan ?

Cam kasut ni ..

Dah berpasang aku beli yang berjenama.. Rosak , tetap rosak .. Busuk tetap busuk.. Haa.. Rugi ? Tak pe laaa.. janji kaki sihat .. Hehehe ..

Sekarang , aku terpaksa jimat .. Aku beli kasut bermutu tapi murah sedikit harganya.. Gi je la BATA .. Memang ok la kasut ni.. Leh pakai gi gym atau layan futsal nanti..

Koyak , buang ! Pastu beli lagi.. Apadahal ! Bukan susah pon .. Aku takkan beli yang berjenama tiruan .. Bukan sebab berlagak tapi risau kesihatan kaki .. Sekurangnya , terjaga la skit kaki kan ?

Sama la tudung tu .. Kalau tudung tu bagus , kainnya bagus .. Kualitinya tip top .. Apa mau pening ? Tiru camana pon , orang akan cari yang ori .. Yang pakai tiruan tu , biar je la.. Mereka tolong marketkan nama brand awak tu haaa ..

Apa mau kedekut ? Mati mau angkut tudung bawak masuk kubur ka ? Aiyooo .. Rileks laaa.. Mau saman pon , buang masa jer.. Baik duit tu , buat sedekah ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI