Khamis, 24 April 2014

Bila wife ‘dateline’ dan ayah aku ada kanser ..

 

Wife , katanya tarikh dia patut bersalin Selasa ni .. Er , tah berapa haribulan .. Tapi minggu depan la.. Kalau tak ‘keluar’ gak , doktor kasi sampai 5hb.. Hurmmm ..

Dan pada hari yang sama , ayah aku kena gi HKL untuk checkup.. Dia ada kanser di lidahnya.. Hurm.. Aku diminta temankan dia di sana..

Ok je.. Takde masalah .. Tapi kalau wife bersalin dalam beberapa hari ni , camana lak ? Alahai.. sian dia .. Ayah aku tu dah down semangat dia .. Huhu.. Tak bermaya je kebelakangan ni ..

Adik aku dah bawak gi checkup kat pakar di hospital swasta tapi kos perubatan sangat tinggi .. Sebelum tu ayah aku mmg dah gi checkup kat hospital kerajaan dan dah ada date untuk appointment pon..

Menurut doktor pakar , ianya adalah kanser. Kanser yang berpunca dari rokok ! Dah cakap dah banyak kali .. Tapi tau la kan .. orang tua .. Hurmm.. Bila dah kena , baru pening kepala.. Huu..

Kalau benar sayangkan orang tersayang , nasihatlah dia betul .. Jangan merokok ..

Mampus sama lu !!

 

Huh !! Amboi.. Tahan kereta dengan angkat tangan gitu je ? Polis trafik ke dia ni ??? Pastu nak senyum pon jauh sekali !

“ Woooii !! Lu tak tau nak ucap terima kasih ka ??? Aku dah kasi lalu , senyum la skit ! Ni muka cam tenuk sembelit jer ! “

“ Huk aloh.. Woiii ! Lu nak jalan sambil main handphone , lu bikin lu punya jalan sendiri boleh tak ??? Mau jalan cam model pon boleh laaaa ! Arghhhhh .. :

Camana la tak rakyat Malaysia yang alami stress terutama ketika memandu di jalan raya !! Huh ..

Nasib baik aku mampu lakukan semua tu dalam imaginasi aku je .. Nak luahkan dengan kata kata , tak termampu .. Nanti bergaduh , satu sen pon tak guna.. Hidup bermusuhan ni , buang masa jer ..

Sabar je la .. Itu yang terbaik ..

Mengucap panjang !!!!

 

Dalam dia duk main ngan aku , terlepas sesaat jer .. Tau tau … Haihhh !! Memang tak leh dibiarkan dah budak ni ! Kena pantau 24 jam !! Iskhhh..

Photo

Kenapa aku masih gemuk !

 

Berlemak , berlemak dan berlemak ! Kenapa ? Hurmm .. Dua sebab jer !

 

Hurmmmmmmmmmmmm … Asal aku nak workout kat rumah , dia nak join sama !

 

Ni satu alasan .. Alasan lagi , bila makan tak abis ? Sapa nak makan ? Atau bila dah buat makanan utk dia , dia tamo ! Sapa nak makan ?

Aku jugaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak !!  Adeh…

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI