Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 25 April 2014

Gara gara budak nakal..


Anak buah aku .. Haihhh.. Gara gara budak nakal gi kacau dia bermain jongkang jongkit .. Dihenjutnya papan tu .. Dia terjatuh dan .. hurmmm.. Budak tu lari ..

Kena gi hospital utk check up .. klinik tak nak terima.. Aku pun tak tau sgt cerita .. Kena gi umah mak aku utk tgk sendiri.. Hurmmm...

Perati perati la anak kita yg masih kecik tu..

Pengedar Shaklee di Putrajaya, Bangi dan seluruh Selangor


Minggu lepas kami dah share mengenai Pengedar Shaklee di Cheras, Ampang, Wangsa Maju dan Kuala Lumpur . Hari ini kami nak berkongsi mengenai Pengedar Shaklee di Putrajaya, Cyberjaya, Bandar Baru Bangi, Kajang, Sungai Buloh, Gombak, Shah Alam, Klang, Subang Jaya dan seluruh Selangor.
Pengedar Shaklee

Bagi anda warga Selangor yang ingin mendapatkan Produk Shaklee dan Set Shaklee seperti :
Atau sebarang Produk Shaklee yang ada dalam Malaysia ni, kini anda boleh mendapatkannya secara COD atau pun self pick-up. Kalau nak poslaju pun boleh juga J
Kami menerima pembayaran secara :
  • Kredit Kad
  • Paypal
  • Moneygram
  • Tunai
  • Dinar dan dirham
Untuk memudahkan anda mendapatkan Produk Shaklee anda. Bagi anda yang tinggal di Selangor, berikut adalah senarai Pengedar Shaklee yang anda boleh hubungi untuk mendapatkan produk Shaklee anda atau untuk Daftar Ahli Shaklee. (Bayaran untuk Daftar Ahli Shaklee amat murah, hanya RM65 seumur hidup dan kos pos RM10.)


Pengedar Shaklee Putrajaya
1 ) Puan Shasharina Sa'adon
016-2254805
Putrajaya

2 ) Puan Ema
012-5920466
Putrajaya
3) Puan Norhasliza Ismail
Putrajaya
0122463482

Pengedar Shaklee Selangor
1 ) Afza Nor Bahiah
0132095962 
Bangi, Cheras, Kajang

2 ) Nor Mahfuzah Malek
0126849717
Shah Alam

3 ) Jannah PS Low
017-4666007
Setia Alam, Shah Alam, Klang
4 ) Faedzah Nur
0122259665
Puchong, Subang Jaya, Shah Alam dan Klang

5 ) Pn. Rafidah Samsar
0192395996
Salak Tinggi, Selangor

6 ) Fatin
012 3672 560
Kajang

7 ) Rohana Mohamed Ali
Shah Alam dan Subang Jaya
013-2507350

8 )Siti Sarah Md Nor
013 7125596
Shah Alam

9 ) Puan Farah
013 282 6262/019 318 8981
Bangi, Kajang, Equine Park, Seri Kembangan, Cyberjaya, Putrajaya

10 ) Puan Ruziyana 0105474347
UPM, Serdang, Salak Tinggi, Sepang

11 ) Kiera Idres
0193077392
Shah Alam, Klang, Bukit Tinggi, Bandar Botanic, Telok Panglima Garang, Banting

12 ) Zety Zin
0192929796
Shah Alam, Klang, Setia Alam, Subang

13 )Salimah Olie
013 244 3199
Pulau Indah, Port Klang

14 ) Maisarah Hassan
012 396 3225
Puchong, USJ, Kelana Jaya,PJ

14 ) Puan Noraimi Syazwani Mohd Yusoff
0132976722
Bandar Baru Bangi

15 ) Puan Anis Sakinah
013-3024186/019-6025272
Bandar Baru Bangi
16 ) Zoharini – Bangi – 017-3764237
17) Ruzaini Bohari – Cyberjaya – 016-7472471

Ya kami menerima pembayaran menerusi kredit kad dan Paypal. Untuk maklumat lanjut hubungi kami di talian khas 013-3101221


Bagaimana dengan Pengedar Shaklee di Selangor, Kelantan, Terengganu, Pahang, Johor, Melaka, Negeri Sembilan, Penang, Perak, Kedah, Perlis, Sabah, Sarawak?

InshaaALLAH kami akan update from time to time. Jika anda rasa perlu, anda boleh subscribe kepada blog ini untuk dapatkan maklumat mutakhir tentang Shaklee.

Untuk sebarang maklumat lanjut berkenaan Produk Shaklee, Harga Produk Shaklee, Harga Set Shaklee dan Daftar Ahli Shaklee, hubungi  saluran berikut :


Contest BR1M review RM30 sponsored by http://bantuanrakyat1malaysia.com

 
- sticky post berbayar. Entri terbaru di bawah entri ini -
 
 
 
Contest Bantuan Rakyat 1Malaysia Review ini diadakan bagi meningkatkan kesedaran pemberi mahupun penerima BR1M bagaimana pemindahan bantuan BR1M boleh dilaksanakan dengan lebih baik pada masa yang akan datang. Kami terbuka kepada pendapat / idea yang berguna agar BR1M 2015 boleh direalisasikan dengan lebih memuaskan. 
Kami ingin mengundang blogger sekalian tampil dengan sebuah karya yang berkenaan BR1M di blog masing-masing. Semua peserta yang memenuhi syarat akan menerima coupon prepaid (Digi / Celcom / Maxis dan UMobile sahaja) yang bernilai RM30.
Contoh idea yang boleh dicoret seperti :

  • "Bagaimanakah bantuan rakyat 1Malaysia harus diberi agar keperluan semua pihak dapat dijaga"
  • "Apakah bentuk bantuan yang lain selain BR1M dapat kerajaan beri"
  • "Sikap penerima mengenai pemberian BR1M oleh kerajaan"
  • "Cara terbaik penerima BR1M menggunakan bantuan rakyat 1Malaysia"
  • "Pandang terhadap kad sistem BR1M 2015 yg sedang dikaji oleh kerajaan"
  • "Sistem pertanyaan BR1M yang lebih lengkap untuk orang ramai"

* Blogger sekalian dijemput menulis apa jua idea yang berkaitan, idea di atas cuma sebagai contoh sahaja.
Syarat-syarat dan fakta contest:

  1. Post mestilah merupakan coretan sendiri dan tidak copy dari mana-mana sumber.
  2. Artikal mestilah tidak kurang daripada 500 patah perkataan.
  3. Entri wajib terdapat anchor link "BR1M 2015" dan "BR1M 4.0" ke http://bantuanrakyat1malaysia.com
  4. Coretan boleh dalam Bahasa Melayu, English dan Bahasa Cina.
  5. Blog / website mestilah berumur setahun ke atas.
  6. Satu entri penyertaan maximum dari sebuah blog sahaja.
Hantarkan penyertaan ke contest@bantuanrakyat1malaysia.com bersertakan maklumat seperti nama, blog post link, dan jenis telco telefon (Digi / Celcom / Maxis dan UMobile sahaja).

Amalan Semasa Berpantang

 

Kawan FB aku , Ain telah sudi berkongsikan info ini dengan aku . Info ini yang diambilnya dari fan page Kelab Soal Jawab Ibu & Bakal Ibu Comel rasanya sesuai untuk rakan rakan yang bakal bersalin tidak lama lagi .. InshaAllah ..

Terima kasih Ain ..

 

Amalan Semasa Berpantang

-Memakai baju tebal dan berstokin serta tidur dengan udara yang cukup nyaman selama 6 atau 7 tujuh adalah digalakkan untuk menjaga kesihatan ibu-ibu semasa dalam pantang.

-Duduk bersimpuh dan merapatkan kedua lutut adalah baik bagi ibu-ibu di dalam pantang. Cara ini untuk mempercepatkan sembuhnya luka-luka selepas melahirkan dan menjaga peranakan biar tetap baik.

-Berbedak/berparam juga dapat menjaga kesihatan ibu ibu selama dalam pantang supaya badan sentiasa panas dan tidak dimasuki angin. Lakukan cara ini pagi dan petang selama sebulan.

-Jika cuaca sejuk hendaklah memakai selimut tebal agar ibu-ibu yang dalam pantang tidak masuk angin badannya, bila bangun pagi badannya terasa sihat dan segar.

-Bertungku adalah amalan yang baik bagi ibu-ibu semasa dalam pantang, bertungku boleh mengecutkan batu meroyan dan mencairkan darah beku dalam perut. Bertungku hendaklha dilakukan setiap hari pagi dan petang selama sebulan.

-Minum air pati kunyit selama 3 hari semasa dalam pantang adalah baik untuk mengecutkan peranakan dan mengeluarkan darah kotor dalam perut.

-Ikan keli adalah ikan yang mengandungi bisa. Ibu-Ibu dalam pantang dilarang memakannya. Ikan berbisa jika dimakan oleh ibu-ibu dalam pantang boleh menyebabkan turun darah dan bentan.

-Lobak merah baik untuk dijadikan sayur ibu-ibu dalam pantang, kerana ia mengandungi banyak vitamin. Pucuk pegaga baik direbus dan dimakan bersama nasi bagi ibu-ibu dalam pantang, sayur ini
berkhasiat untuk merawat vagina dan penyakit di bahagian vagina. Makanlah 2 kali sehari.

-Buah anggur dan kurma berkhasiat panas, buah ini boleh dimakan oleh ibu-ibu semasa dalam pantang.

-Sayur-sayuran sejuk seperti kangkung, petola, terung dan cili, tidak boleh dimakan oleh ibu-ibu semasa dalam pantang. Mengambil sayur-sayuran sejuk boleh menyebabkan ibu-ibu kembung dan sakit-sakit urat dan lemah badan.

-Selain daripada sayur2an sejuk, buah2an seperti nenas, limau dan buah lai tidak boleh dimakan oleh ibu-ibu semasa dalam pantang kerana buah-buahan ini berbisa dan sejuk. Jika ibu-ibu memakannya boleh menyebabkan bentan dan turun darah.

Berebut dengan daddy dah !!

 

Makin garang tak bertempat dia ni ! Haishh .. Aku dulu baya dia , tak la garang gini .. Tak peliknya , dengan orang luar .. menikus la pulak.. Iskhhh..

Susu kambing Nutri Goat Miracle 8 yang aku dah start minum dari bulan lepas , Qhaliff dah mula sukakannya .. Tiap kali aku minum , dia datang mintak .. Kalau tak kasi , dia tarik cawan aku tu !!

Photo: Last last dia yg amik semua !!

Ianya adalah susu kambing asli yang diperkaya dengan 8 makanan tambahan sunnah untuk kesihatan menyeluruh !

8 makanan tambahan sunnah itu adalah :

Kismis – Mengandungi zat besi , potassium , magnesium , kalsium serta vitamin B1 , B3 , dan B6. Sangat bagus untuk pelajar.Melindungi hati , memulihkan keletihan saraf .

Kurma – Pantas diproses dan diserap oleh badan.Memberikan tenaga segera kepada badan. Baik utk wanita mengandung dan bersalin.Mengandungi potassium dan zat besi.Juga bagus utk peguat memori.

Madu – Ia adalah makanan segala makanan , minuman , ubat segala ubat.Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas.Membuka selera , menguatkan perut dan membuang kahak.

Saffron / Za’faran – Membantu proses penghadaman , menguatkan ingatan , mencerdaskan minda ( sesuai utk pelajar ) , melancarkan pengaliran darah , mengawal tekanan darah dan kolestrol, mengurangkan keletihan , menambahkan selera makan kanak kanak .

Habbatussauda – Menguatkan sistem imunisasi badan. Menurunkan kadar gula dalam darah. Menstabilkan tekanan darah tinggi atau darah rendah. Mencegah kanser.

Buah Zaitun – Rawatan kulit dan rambut.Melambatkan penuaan, merawat radang perut.Mencegah kanser dan serangan jantung.Mengandungi Vitamin E. Merendahkan kolestrol jahat ( kolestrol LDL ) .

Buah Delima –Anti oksidan , melindungi jantung , menurunkan kadar kolestrol LDL dan meningkatkan kolestrol HDL ( kolestrol baik ) , memperlambatkan penyakit Alzheimer , bagus bagi wanita mengandung utk memperoleh anak yang cerdas.

Buah Tin – Mengandungi Kalium , Omega 3 dan Omega 6, meningkatkan memori otak , mencegah anemia , mengurangkan risiko kanser payudara .

Ok … 8 makanan sunnah yang diadunkan bersama susu kambing untuk pemakanan tambahan agar badan senantiasa segar dan sihat ..termasuk juga khasiat yang akan dibekalkan pada bayi dalam kandungan.

Bagi yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut , boleh saja ke :

Facebook : www.facebook.com/DMieliaBeautyHealth

Agen Jualan : http://on.fb.me/1mzOclW

Hotline : 019-3497868

#NGM8 #ngm8 #nutrigoat #bettermilk #goatsmilk #miracle8 #sususedap #foodofsunnah #susukambingsedap #kakiminumNGM8

fb.com/DMieliaBeautyHealth

@dmieliabeauty

Alhamdulillah .. minggu lepas dia kena selsema teruk.. Abis hingus hijau meleleh keluar .. Pastu aku try bagi setengah paket selepas dia cuba cuba rasa ari tu..

Syukur.. hilang terus pastu ! Ada skit skit je la dan hilang terus .. Terus hilang tu , melampau la pulak kan.. Dah macam drama melayu lak.. heeee ..

Lepas selsema , dia nak batuk lak .. Dan hilang jugakk ! Segala yg berlaku adalah dengan izin Allah.. Kang kata aku percaya pulak susu ni penyembut segala penyakit.. Sekurangnya ikhtiar.. kan kan ?

Dan yang pasti.. aku minum tiap malam.. lena kooooo !! Tak larat tahan mata terus .. huhu ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI