Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 29 April 2014

Di mana etika kedoktoran anda ?

 

Alhamdulillah.. Lom bersalin lagi.. Hehehhe.. Tapi selesai dah urusan untuk hari ni .. Huhuh..

Ayah aku yang ada kanser lidah akibat kuat merokok , dah dimasukkan ke wad di HKL .. Sian dia.. Kena tahan selama 10 hari untuk pemeriksaan lanjut.

Dan wife , gi checkup pagi ni di Klinik Kesihatan Putrajaya terpaksa buat checkup susulan di Hospital Putrajaya , kerana dia mengadu ada ‘kebocoran ‘ ..

Hurmm.. segalanya bermula di sini. Episod ulangan bermula. Cam kes Qhaliff gak la.. Ok , aku faham masalah jururawat dan doktor yang sibuk melayan pesakit. Aku faham.. Takde masalah..

Masalahnya ialah , wife aku yang tunggu lama buat scan terpaksa tunggu lagi gara gara seorang doktor muda potong queue ! Dia bawak masuk kawan dia .. Main celah gitu jer ..

Eh , boleh ke gitu ??? Nasib baik laaaa ada seorang nurse senior sabarkan wife aku .. Dia tolong segerakan uruskan wife ..Terima kasih yer..

Haih.. tolonglah jangan salah guna kuasa anda yer .. Orang lain pon berpangkat tapi ikut prosedur. Rasa rasa nak potong queue , buat hospital sendiri .. Takde sapa nak marah aih ..

Dah hafal kat mana ‘fish’ !

 

Meronta mintak nak turun.. Aku tak faham memula tapi bila wife kata , dia nak turun .. nak gi tengok ‘fish’. Baru aku ingat.. Memang ‘kawasan’ dia … Hehehe ..

Hurm.. Aku turunkan dia.. Jauh dari tempat kegemaran dia tu.. Dan ..

Meluru je dia .. Aku senyum je.. Ikut dari belakang.. Sesekali dia pandang belakang.. Kot la aku tak ikut. Penakut dia ni.. Ingat berani sangat ? Heheheh ..

 

Sini ? Bukann.. Sana ? Pon bukan .. Dia terus je berjalan.. Aku tak tau la apa landmark yang dia dah hafal ..

Haaa.. terus dia berlari lari ayam .. Dan brek ! Hahahaha .. Cilok terus ke satu lorong ni .. Aku sengih dah..

Perghhh.. Hafal dah dia rupanya ! Bahaya betul .. Kalau nak sorok barang dari dia , mmg kena tunggu dia leka .. baru boleh sorok !

 

Fishhhh !! Suka dia akhirnya ! Ada yang cadangkan aku bela ikan kat rumah.. Huhuh.. Aku rasa belum masanya lagi.. Aku risau je Qhaliff buat sushi ngan ikan tu nanti .. Huhuu..

Burung pon dia suka.. Burung yang kecik ada bunyi bunyi.. hahaha.. Aku malas nak jaga aihhh.. Kucing pon malas aihhh ! Banyak keja aku lagi nak kena buat .. huhu ..

Set Baby Quilt untuk adik Qhaliff !

Kena tempah dulu .. Heheheh .. Sebab ni ekslusif ! Haaa.. Tak kuar banyak banyak wooo .. Hehehehe ..

 


Ada macam macam lagi rekabentuk .. Leh tengok kat Tempahan Customer Set Baby Quilt 02 2013 dan kalau nak tau dengan lebih lanjut , sila ke LovelyKhaisya..

Ni list harga utk kain panel bergambar....

Set utk quilt ada 3 jenis...

1. Set A
Quilt sahaja - RM150

2. Set B
-1 Quilt 
-1 bantal tidor (14"x10")
-2 bantal peluk (17"x8")
RM220

3. Set C
-1 Quilt 
-1 bantal tidor (14"x10")
-2 bantal peluk (17"x8")
-1 bantal karipap@ NB pillow
RM245

-Harga tidak termasuk kos pos

-Tempahan ambik masa 3-4 minggu...


Yg ni lak utk kain cotton cadar/ japanese cotton

1. Set A
Quilt sahaja - RM120

2. Set B
-1 Quilt 
-1 bantal tidor (14"x10")
-2 bantal peluk (17"x8")
RM180

3. Set C
-1 Quilt 
-1 bantal tidor (14"x10")
-2 bantal peluk (17"x8")
-1 bantal karipap@ NB pillow
RM205

-Harga tidak termasuk kos pos

-Tempahan ambik masa 3-4 minggu...

Haaa.. Amacamm ?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI