Isnin, 19 Mei 2014

Cermin gelap oh cermin gelap !

 

Bila keluar isu ni , aku antara yang bangkang ! Aku rasa bengang bila pemilik kereta tak boleh pakai cermin gelap ! Uihh.. takkan ‘diorang’ je boleh kan ?

Tapi bila aku dengar keyataan dari orang besar JPJ di berita tadi , yang mengatakan sememangnya ada dibenarkan tapi peratusan tu kena la ikut ! Jangan la bantai semua gelap abisan kan ?

Sebenarnya terlalu bahaya sekarang ni bila kereta bercermin gelap sepenuhnya. Bayangkan , anak kecil kita bermain depan rumah .. lalu sebuah kereta bercermin gelap dengan perlahan.. Haaa.. Apa  respon korang ? Confirm la cuak kan ? Kita tak tau sapa pemandu kereta tu dan berapa ramai  dalam kereta tu.. Silap haribulan , anak jiran umur  7 tahun yang pandu kereta tu ! Tak ke naya ???

Bila aku up isu ini di FB , ada kawan berkongsi ceritanya ..

Kete sy pnah kena kejar abg ben. ..disyaki sbb nak hijack..kete myvi tinted gelap gile x nmpk org dlm. Bleh nmpk dr dpn je..mmg bahaya la tinted gelap gile cmtu

Atau bayangkan kita parking kereta di malam hari atau siang hari pon ok laa .. Tempat parking , nun jauh dari orang ramai sebab takde tempat kosong.. Haaa..Kita nampak tak orang dalam kereta tu ? Silap hari bulan , kena culik kita wooo.. Aku pon risau kena culik wooo.. Banyak kes lelaki dirogol skang ni ! Eh .. ada ke ? Kat negara luar je.. Kat Malaysia ni , perempuan lom teringin nak rogol lelaki.. hee.. Lelaki rogol lelaki ada laa..

Lari tajuk lak.. Ada satu lagi kawan kongsi pendapat dia ..

Org yg x prnah eksiden mgkin x paham bhya crmin glp ni...mcm keta sy kna gesel dulu...bila polis tanya driver tu laki ke ppuan? Tu pun trgagap nk jwb sbb x jls....huhu....

maksiat pon senang je berlaku..xpayah nak g tempat gelap dah sbb tinted dh gelap gila2..

Alasan cuaca panas ? Hurm.. memang panas ! Serius ! Aku pon teringin nak gelapkan kereta aku tu tapi memandangkan jenayah sekarang ni sampai sanggup membunuh , aku rela panas lagi dari memandu dalam ketakutan !

Zahra Nur Iman ke Kelantan kali pertama !

 

Alhamdulillah .. Bertolak dari Sepang selepas subuh , sebelum Maghrib tiba ! Hahahaha .. Gila lamaa .. Orang lain , 6 jam je sampai tapi aku ?? Asal aku je mesti lebih 6 jam ! Hee.. byk pit stop wooo ..

Yang wajib singgah ialaha di Lipis , Pahang .. Heee … Sini umah besan mak mertua aku .. Yeke besan ? Er , anak menantu punya mak .. Haaa..

Kat sini , mmg mendamaikan laa .. Sapa rajin bercucuk tanam , best laaa .. Meriah Qhaliff dok kejar kucing .. Huhuh.. Abis macam macam dia selongkar kat sini .. Adeh.. berpeluh aku dok ikut dia .. Sel sel otak sedang berkembang ..

Photo

Photo

Qhaliff duduk depan dengan aku sepanjang perjalanan.. Dia tidur bangun tidur bangun.. sampai tahap naik bosan , dia ajak tukar driver ! Aku kata kat dia , sunat la dulu baru leh ajak tukar !

Hurmm.. sampai kampung dia , dia sambung geledah sana sini ! Adehhh .. Penattt…

Esok nak gi klinik .. Nurse datang check semalam kata Zahra masih ada tanda kuning .. Hurm.. sian dia .. Risau gak aku ni .. Tapi ari tu check, tak tinggi mana pon berbanding Qhaliff sampai kena letak bawah lampu ..

Pastu hari Rabu balik ke KL.. Aku seorang jer ! Huhuh.. Confirm aku rindu giler kat Qhaliff ! Nak duduk lama , tak leh.. keje banyak ! Tolak , aku rugi ! Aku bukan bergaji tetap .. hurmmm ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI