Sabtu, 24 Mei 2014

Dah bertambah matang ..

 

Sesekali berpisah , membawa sejuta kebaikan.. Antaranya , kita akan lebih hargai masa selepas ini .. Dan anak kita akan jadi bertambah matang ..

Wife bagitau , Qhaliff dah bijak berdikari.. Malah dah boleh bantu dia antaranya tolong pakaikan stokin pada ibunya dan juga reti nak bergurau dengan adik dia ..

Tak tau la nanti bila jumpa aku , camana pulak ceritanya.. Selama ni asyik nak berdukung .. apakah selepas ini tiada lagi ??? Heee.. Tungguuuuu ..

Qhaliff , daddy penat .. penat lari sana sini .. Walaupun ‘bujang’ tapi tetap tak berehat .. hurmmm ..

Tat Nenas Mama sedap untuk dimakan !

 

Hehehe.. Sampai dah Tat Nenas Mama untuk aku .. Weeeee… Wife , amik bau dari jauh ! Hahahaha ..

Sedap tak Tat Nenas Mama ni ????

Nak aku terus terang ke ? Kang aku kata .. “ sedap gilerrr !!  “

Akan ada yang jawab gini lak .. “ Ala , dah dibayar , memang la kata sedap ! “

Aku jawab semula.. “ Kalau tak sedap , bayar pon aku tak nak.. Wat pe nak tipu orang kan ? “.

Apa yang aku rasa sekarang ni , memang menepati citarasa aku yang memang dari kecil lagi cukup suka Tat Nenas ni .. Aku nak bawak skit bagi kat mak aku dan juga simpan skit untuk wife .. Nak tau camana respon diorang .. Sedia untuk raya nanti ! Tak yah sibuk nak buat apatah lagi skang ni , bil elektrik dah melambung.. Beli ajaaa ..

Kalau ada yang berminat nak order , sila segera yer ! Takut nanti tak terlayan order , korang marah lak ..

Nak order , sila hubungi ATIE BAHARAIN di Facebooknya atau telefon dia di 017 2011 185 !

Order awal awal sebelum … heee.. paham paham je la kan ..

Selain dari tu ada cheese tart .. heee ..

Photo: Noiiiicee cheese tart  Yasir Javed but too bad once u reached home the tart qatam by your hero boy, hyder Javed 

Tart Adleen Sweetie

Naik bas ekspress atau memandu kereta ?

 

Hurmmm .. Perancangan minggu depan nak balik Kelantan nak jenguh anak bini.. Haaa.. Persoalannya , nak memandu atau nak gunakan perkhidmatan awam yang lain cam bas ekspress atau kapal terbang tapi .. hurmm ..

Kalau nak naik bas ekspress , aku seriau sangat skang ni .Memandu dengan kelajuan yang menakjubkan malah siap boleh layan hp lagi. Bukannya aku tak pernah tengok sendiri .. Kawan di FB sendiri pon akuinya ..

Betul tu Abg Ben. Sy every weekend naik bas express. Mmg sakit jantung naik tmbh2 klau dok depan skali nmpk cara diorg drive ntah hape2 dgn sms lg ckp tepon lg. Mcm2 doa baca klau naik bas start naik smpai la smp ke destinasi. risauuuuu “.

Rasanya ada kes lagi kan pasal bas ekspress .. Haihhh .. Makin ditegur makin pulak banyak hal ! Hurmm..

Aku memandu je laaa.. senang ! Leh berenti mana mana aku nak.. hee..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI