Isnin, 26 Mei 2014

Best bersantai di New Zealand Natural !

 

Semalam , aku dan dua rakan blogger .. Lan Careno dan Fatin Fuentebella ke The Curve.. Saja nak melepak berborak kat sana memandangkan masing masing ‘takde apa nak buat’ ! Hahahaha .. Saja je bergathering.

Di sana , pilihan tempat untuk bersantai adalah di New Zealand Natural. Kenapa situ jadi pilihan ?? Hee..Cuba tengok gambar gambar ni ..

Nampak santai je kan ? Reka bentuk hiasan yang kelihatan seperti di rumah sendiri dan juga kemas serta bersih , menyebabkan pengunjung rasa ‘cool ‘ jer leak sini ..

Yang keduanya .. pastinya pilihan juadah untuk melepak kat sini , tidaklah terlalu membebankan perut .. Hee.. Yelah , sini tak dijual makanan berat seperti nasi atau sebagainya..

Jadi apa yang ada kat sini ?

Wowwww.. Aiskrim ??? Best tuuuu ! Tapi takkan ais krim je kot ? Ais krim semestinya best .. Yang lain ??

Kat sini ada jual makanan yang santai dimakan.. Cam waffles , croissant , doughnut , puff , swiss choclate roll , almond bar , cookie dan macam macam lagi .. Harga ? Berpatutan .. Rasa ? Tentulah menyelerakan ..

Dan aku dimaklumkan pada bulan Jun nanti akan ada Double Affogato & Affogato Milkshake . Pilihan kedua dua ni  nanti ialah :

Double Affogato
- Espresso
- Affogato ice cream
- Whipped cream
- Chocolate powder
- Dark chocolate waffle stick

Affogato Milkshake
- Affogato ice cream
- Milk
- Chocolate powder.

Hurm.. Kalau ada kawan yang dok diet dan tamo makan manis manis , dia tetap ada pilihan ! Cam aku la.. Aku rasa je semua pastu akhirnya amik jus buah buahan yang bagus untuk pencernaan .. heee…

Pilihan kitorang ari tu .. semuanya menarik dan sedap sedap belaka !

Antaranya …

Menyelerakan tak ? Seriusss .. hehe… Tak berenti makan kitorang !

Selain datang lepak bersantai berborak di sini , kat sini ada sesuatu yang baru aku untuk aku. Tapi kat luar negara , rasanya dah buat lama dah ..

“ Recycle Your Read “ !

Camana konsepnya ? Gini.. kalau korang ada buku yang menarik perhatian korang kat sini , sila bawak buku korang yang rasanya sesuai untuk bacaan orang lain , dan tukarkan di sini .. Haaa.. Kiranya kita bagi buku kita , dan amik buku kat sini .. Gitu laa..

Amacam ? Santai je kan ? Sesekali bawak keluarga lepak kat New Zealan Natural ni , mmg best ! Anak anak kecil kita pon , pastinya selesa apatah lagi layanan staff kat sini .. mesra gitu.. heee ..

Oh , lupa lak.. Aku ada beberapa voucher menarik untuk korang yang tinggalkan komen pada entri ni .. Jika  komen tu yang menarik perhatian aku , aku kasi dia …

Photo: Nak ?

Untuk sebarang pertanyaan , atau nak follow New Zealand Natural di laman sosial ni , sila pilih je mana yang nak.. heee .

FB : https://www.facebook.com/NewZealandNatural.MY 

Twitter : https://twitter.com/nznmy

Instagram http://instagram.com/nzn_my

Bila Qhaliff berpantang juga ..

 

Gambar ni wife bagi.. Katanya Qhaliff berebut nak pakai stokin ni.. Yang stokin adik dia , dia kasi mak dia pakai ! Yang mak dia punya, dia pakai ..

Berjauhan dari daddy dia , dia jadi matang .. Huhuh.. Sayangnya , daddy tak dapat melihat perkembangan tu .. Hurmm..

Sorang dengkur , sorang menangis !

 

Jaga ayah aku lagi malam ni .. Teringat semalam satu komen yang cukup tak matang .. Lebih kurang begini la ayatnya .. Baik aku jaga ayah aku dari jaga hal Perdana Menteri ! Haaa… gitu laaa.. Ringan jer jari jari nak melepaskan geram cepat cepat istighfar dan delete status tu.. Malas nak bertekak sbb banyak lari tajuk dan mula dah memaki hamun.. Bosan aih..

Di HKL , wad bapak aku ditahan ni .. bertukar pesakit lagi . Yang menarik perhatian aku ada dua pesakit ni .. Sorang lebih kurang cam aku usianya dan sorang lagi kanak kanak.. Rasanya dalam 3 atau 4 tahun..

Yang kanak kanak ni , asyik menangis jer. Ditemani ibu dan ayahnya .. Tangisannya , mmg sayu la kalau dengar. Nak je aku tanya kenapa dan mengapa . Tapi kang kata penyibuk lak.. Hurm..

Yang sorang lagi ni .. tidurnya mmg .. hurm.. Dengan dengkurnya. Pastu bunyi bunyinya.. Macam dok berperang dalam citer Lord Of The Ring jer.. Haaa.. Sian.. Mesti bermasalah tidurnya tu..

Aku ? Aku pon tertidur gak atas kerusi tu.. Dengkur aku ? Hanya nurse bertugas je tau camana.. Nasib baik bapak aku kerap terjaga.. heee..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI