Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 27 Mei 2014

Kena pantau Qhaliff ..



Aah.. dia sayang sgt dah adik dia ni .. Wife cerita , kalau dia terjaga malam .. dia akan gi peluk cium Zahra .. huhu.. Ni pom sibuk nak dukung dah !!  Bahaya .. bahaya.. Awak kecik lg Qhaliff oiiii..

Daddy kena simpan gambar ni .. Nanti besar besar , kalau asyik bertekak .. daddy tunjuk gambar ni.. hurm..

Ingat lagi aku masa kecik dulu.. aku laa yg dok hayun buaian adik perempuan aku.. hurmm..

Nyawa keluarga lebih bernilai !!



Servis kereta. Tiap tiap bulan , capai 5 ribu kilometer !!! Ulang alik umah aku ke umah mak aku saja sehari hampir 200km.. Terkejut ??? Tak pe laaa..sementara masih ada ...

Mahal ke ?? Aku mintak diorang check macam macam terutama enjin , tayar .. esok nak gi Kelantan dan pusing pusong sana. jadi aku nak kereta dalam keadaan yg baik.

Duit boleh cari .. Masalah , sila elakkan.. Kalau nak jengah juga , itu  ujianNYA..

Gunakan remote untuk bergambar !

 

Tak sempat nak explore SONY ALPHA 5000 aku tu… Bila dah berpeluang ( sementara big boss cuti di Kelantan ) , maka aku gunakan sebaik baiknya semalam ..

Photo

Best sebenarnya guna SONY ALPHA 5000 ni .. mudah nak usung ke sana sini dan cepat dia fokus untuk amik gambar .. Kalau korang pandai main manual , gambar confirm berganda cantik dari guna auto . Aku malas nak guna manual .. err , ok ok.. tak berapa reti sangat .. Malas nak belajar .. Heee ..

Guna monopod ? Heee… Tak minat ! Kamera sekarang ni macam macam dah ada kelebihannya , tapi ramai je tak reti nak guna atau malas nak studi pasalnya .. Walhal kalau bukak manual atau google tips dan tricks , confirm ternganga punya.

Wife bagitau ..

 

" Sayang benar kat adik dia,semlm tgh teresak nangis..bila tgk adik dlm keadaan teresak tu p usap kepala adik dia ambil sebut ‘baby’ .. Lucu plak "

Alhamdulillah .. Kenal dah dia dgn adik dia .. Dah leh terima .. Tau dia akan jadi abang yang baik ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI