Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 2 Jun 2014

Cosmoderm Magic , selesaikan masalah aku !

 

Sebelum aku balik Kelantan ari tu , aku ada masalah tang ketiak aku ! Rasanya deodrant yang aku pakai tak sesuai. Sebelum ni , ok jer.. Tapi bila tukar , jadi cam .. hurmm… pedih tiap kali sembur..

Kebetulan baru baru ni , aku dapat sponsor produk dari Cosmoderm. Serius aku tak pernah dengan mengenai produk ni tapi wife aku kata produk ni bagus. Aku , cerita banyak tarak.. terus setuju untuk mencubanya..

Ini produk kedua yang aku try.. Yang pertama ari tu, aku dah ceritakan kat korang yang mana aku bagi pakai kat Qhaliff.. Alhamdulillah , sampai sekarang .. nyamuk menjauhinya.. termasuk aku ! Hahaha.. maksud aku , nyamuk tak berani mai dekat laa..

Ok , yang Cosmoderm Magic ni .. Aku dah try 2 hari .. Setiap kali selepas aku mandi , aku sapukan ke seluruh badan aku.. Rasa dingin jer.. Er , termasuk di celah ketiak. Aku tamo pakai deodrant buat masa sekarang !

Terus terang , kalau aku tak pakai deodrant .. aku kurang selesa ! Rasa busuk satu badan ! Tapi selepas try Cosmoderm Magic ni , hurmm .. keyakinan aku kembali .. Heee.. Cam iklan Ronaldo lak ..

WAW_3068

Apakah kelebihan Cosmoderm Magic ni lagi ? Haaaa .. Banyaakkk !! Antaranya buat mereka yang ada masalah kulit seperti jerawat badan , ruam , jangkitan kulat, bakteria dan selar matahari ...

Kesimpulan , bagi aku .. Cosmoderm Magic ni sesuai untuk aku ! Buat mereka yang punya masalah kulit cam alergik tu .. cuba try sikit skit dulu.. tengokk kesannya dalam 2-3 hari.. Jangan kasi mandi terus dengan produk ni .. kang tak menjadi , marah aku pulak.. Yang penting cuba dari tak cuba langsung kan ?

Salah siapa jika dirogol ?

 

Aku nak gi gym tadi… Lama dah tak gi sejak dua menjak ni .. Satu faktor petrol dan dua , malas ! Nasib baik kat rumah dah ada set workout .

Aku tak pasti kul berapa pusat gym tu bukak.. Jadi aku redah je la.. Tak jauh mana pon.. Lebih kurang 2km dari rumah mak mertua aku.. Ok la tu kan ? Barangnya , aku rasa tak sebest tempat yang biasa aku gi walaupun bayarannya sama.. huhu.. Belasah je laa.. Asalkan berpeluh.

Sesampainya aku di situ , aku terpandang sorang budak perempuan ni..Dia menunggang motosikal lalu memberhentikan motornya tu di dpn klinik kerajaan yang berada di bawah pusat gym ni.

Lalu berjalanlah dia masuk ke dlm klinik ni .. Terkedu jap aku.. Biar betul dia gi klinik dengan berpakaian gini ? Pakaiannya.. bertudung tapi baju senteng.. Seluar ? Bahagian patut lindung , ketat sangat hingga menampakkan rupa bentuk terus ! Dah serupa pakai swimming suit ! Bawah longgar.. Kain jenis lembut tu ..

Menda menda ginilah jadi punca kepada kes rogol tanpa wanita berpakaian sendat sedari !! Kalau tak jadi pada dia , Boleh terjadi pada org lain ! Tak sedarkah wahai wanita berpakaian sendat .. Bila ada kes rogol ramai ramai seperti baru baru ni atau bila rumah dicerobohi ini antara punca ??

Mesti ada yg kata ..

“ Alaaaaa.. nenek tua pon kena rogol.. Perempuan bertutup litup pon kena rogol.. Bayi pon kena rogol !! Kalau jantan bertopengkan binantang tu , binatang jugak !  “.

Sebab tu aku kata .. Kalau tak dapat ikan paus , ikan masin atau ikan kering pon jadilah ! Asalkan nafsu terlunas !! Punca asalnya ? Geram tgk wanita berpakaian serupa tak pakai !!

Salah siapa bila kaum sendiri jadi mangsa ? Kemudian nak jadi keyboard warrior di FB ! Walhal bila ditegur cara pemakaian , mengamuk kata itu hak peribadi dia ..

Alooo .. Kalau rasa berpakaian gitu hak peribadi , sila tanya Allah .. Kalau ada jawapan , ok finee ! Aku pun nak pakai laaaa !!

Khas untuk wanita yang bermasalah dengan kulit !

-iklan-

Apakah anda mahu untuk memiliki kulit wajah yang gebu, cerah dan licin ?

Adakah anda telah mencuba pelbagai produk kecantikan namun hasilnya tidak seperti yang anda harapkan ?

Mahukah anda saya bantu agar imipian untuk memiliki kulit wajah yang cantik dan menawan menjadi kenyataan ?

Jika YA jawapan anda maka saya ingin beritahu yang anda berada di laman yang betul dan apa yang anda cari selama ini ada di dalam laman ini. Saya yakin dan optimis yang anda boleh memiliki kulit wajah yang anda idamkan selama ini

Jom baca di SINI untuk mengetahui dengan lebih lanjut ..

Serupa muka Tok Ma !

 

Hahahahah .. sekilas pandang , serupa dah muka Tok Ma dia ..

Photo

Tak tau dah apa lagi dia nak buat.. Abis satu rumah dia dah terokai.. Abis dah macam macam dia angkut makan ! Hahahaha.. Nanti daddy kena bayar semua tu.. huhuhu ..

Tudung ni leh ada atas kepala dia , 2 saat jer .. kena pantas amik gambar ! Hahahah .. Apakah muka Zahra nanti cam Qhaliff bertudung ni ?

Aku rasa tak.. Zahra ngan Qhaliff jauh beza rupa.. Qhaliff lebih pada wife dan Zahra ikut muka aku , garang ! Huhuhuh.. Tapi baik hati.. hee..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI