Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 11 Jun 2014

GoPro Hero 3 , apa tu ??

 

Hee.. Jual ? Nak jual ke tak eh ? Bapak aku suh jual jer.. Hurmm.. Nak jual , sayang lak .. Lama dah aku teringin nak try menda alah ni ..

Aku nak try dulu .. Bukak kotak .. macam macam ada dalam tu ! Terus pening kepala aku.. Malasnyaaaa nak baca manual ! Dalam hati aku ..

“ Sapa nak beli ???? Aku nak jual murah jer ni !! “

Tapi sayang la pulak.. Huhuh.. Takkan baru tengok banyak menda gitu dah terus pening ! Walhal dulu keje line IT .. dah biasa bergelumang dengan hardware dan wayar wayar ni .. Huhuh..

Sahut cabaran.. Baca satu satu. Pasang satu satu ..

Dah pasang semua.. Tetiba kekurangan sesuatu .. Heee.. Kena ada micro SD Card.. Huhuh.. Kena keluar beli pulak.. Nak beli ke tak ?? Hurmm.. Puas fikir .. Beli je laaa..

Selepas 2 jam charge , bateri penuh dah .. Yeke penuh ? Aku tengok , dah tak nyala warna merah tu.. Jadi anggap je la dah penuh ..

Masa untuk try test.. heee.. Download software  GoPro kat Google Play.  On Wifi.. Set password.. Dan .. Walahhhh .. Tunjuk kat bapak aku.. Baru dia paham kelebihan GoPro ni .. Aku suruh dia pegang handphone aku dan aku pegang kamera .. Haaa .. Pergerakkan aku , ayah aku nampak melalui handphone tu.. heeeee ..

Boleh masuk air kooooo .. Heeee .. Kualiti gambar ? Mabelesss !! Huhuhu…

Aku google.. Dan tengok bagaimana mereka memaksimumkan penggunaan GoPro ni ..

Cool kan ? Hahaha.. Aku nak letak kat mana ? Er , guna masa workout ? Wowww ..

Menang GoPro Hero 3 ! Terima kasih semua !!

 

Aku tak nak masuk.. Aku mmg tak suka masuk pertandingan kat mana mana pon. Sebab aku tak suka kalah ! Haaa.. Poyo kan ? Ok , mmg pon..

Photo: Ehem... demam Fifa Piala Dunia 2014 .. Dapatkan POPOBE di Domino's

#popobe #dominos #fifa2014 #worldcup2014 #kelabbloggerbenashaari  #kbba

Tapi bila geng geng Era.Fm datang dan kasi PopoBe tu kat aku dan suruh selfie , aku pon amik je la gambar buat syarat ! Asal masuk dah laa.. Aku datang ni nak cover event ni dan bayar ! Tu je.. Hahahaha ..

Bila dah post , aku tengok LIKE pada ‘pesaing’ yang lain rendah jer .. takkan nak biar kan ? Aku terus pasang ‘turbo’ laaaa .. Menjerit kat Facebook mintak rakan rakan tolong LIKE gambar aku tu ..

Photo: My #bolabears and I not for sale !! Thank you .. @dominosmy

Like skittt..

Sedikit demi sedikit ramai LIKE dan terus berada di kedudukan pertama. Tapi bila dia kata pemenang berdasarkan kreativiti dan caption , aku redha je la.. Keluar dan gi makan pizza.. Hahahha..

Tengah sedap makan , datang sorang staff Domino’s makan sebelah aku.. Borak borak pastu dia kata aku menang GoPro. Aku senyum je la.. Malas nak mengharap .. Selagi tak pegang , aku malas nak senyum gembira.

Dan .. tiba masanya .. Pemenang sorang sorang dipanggil.. Bermula dengan Hani Hidayah yang menang kamera , kemudian sapa tah.. Tinggal juara jer.. Bila pengacara majlis kata dari awal lagi dah mendahului , aku terus senyum di dalam hati.. Cuba control macho..

Nama dipanggil.. Ok , aku tak leh kawal dah ! Terus senyum sampai ke telinga sebab aku lama dah mengidam nak beli GoPro ni.. Hehehhee…

Rezeki ! Alhamdulillah.. Terima kasih pada rakan rakan yang sudi LIKE dan beri sokongan .. Terima kasih Domino’s !

Sayang tapi ?

 

Terkedu.. Dalam perjalanan aku ke gym tadi , terpandang situasi ni. Budak lelaki kat belakang tu , duduk dalam keadaan senget jer .. Aku risau dia mengantuk pastu kena angin.. terlena !

Manakala penunggang motosikal tu lak , aku tengok macam tak mahir. Kejap ke kiri kejap ke kanan tanpa bagi signal ! Bayangkan kalau berlaku kemalangan ..

Helmet ??  Tak pakai pon !! Jarak dia aku tengok .. bukanlah dekat pon.. Leh tahan gak jauhnya. Lepas la gak 2 lampu isyarat .. Hurmm…

Kemalangan tak berbau dik .. Jangan tunggu ‘kena’ baru nak menyesal ! Hurmm..  Satu peringatan buat kita sama sama .. Aku pun kena beringat !

Gambar ada aku amik tapi .. tak sampai hati nak upload di blog ni ..

Kehancuran dan keboroian !

 

Arghhh.. sampai je rumah , terus tak nampak apa dah .. Tersadai terus .. Penat memandu satu hal lagi.. Huhuh.. Nak gi makan kat Nilai MMA SANTAI CORNER dari Cheras. Huhuhu.. Dekat 50km gak tu ..

Tapi berbaloi laaaa .. Macam macam aku melantak malam tadi. Memandangkan abang aku dah nak sangat open table , aku terus open perut je la.. Rugi tolak rezeki.. Hee..

Haa.. apa yang aku makan sangat sampai memboroikan ??? Aku makannn ..

Tadaaaaa.. Lamb chop ! Sedap gak ..

Lagi lagi ???

Char Keow Teow ! Melazatkan .. Hehehehe..

Lagi lagi ???

Mee Udang dan Cendol !! Tadaaaa … Tu jer ! Terpaksa bukak butang seluar sewaktu memandu balik.. Hahahaha ..

Alhamdulillah.. Lama tak makan gini.. Jangan jadikan tabiat yer.. Aku terpaksa sebab kebelakangan ni aku kurang makan. Jadi , nak tidur pon tak boleh sangat.. Kena rehat cukup sebab nak memandu balik ke Kelantan …

Ok tak alasan ? Heeee…

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI