Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 12 Jun 2014

Jual mahal dengan daddy ..

 

Sampai je umah mak mertua aku , aku bergegas cari Qhaliff dan Zahra.. Hurm.. Dua dua tidur.. Aku kacau Qhaliff… Dia tak jaga .. Marah lagi ada la.. Ngantuk sangat kata wife ..

Aku naik atas , mandi .. solat dulu.. Setengah jam kemudian , wife call.. bagitau Qhaliff dah bangun.. Aku pun turun .. Nak sergah dia .. hehehe ..

Dia dok main pump susu ibu dia.. Dia nampak aku .. Dia teruskan bermain.. ehehehe.. Tau dah aku respon dia ni .. Pastu baru la nak sengih sengih ..

Photo

Aku panggil dia.. Cium dia.. Marah wooo .. Garang kata wife skang ni.. hehee …

Tukar diapers dia .. Baju.. seluar .. bawak gi lepak McD .. Aku kebuluran tapi tak nak makan nasi.. Nak cari sesuatu yang mudah dan leh lepak lama .. Huhuh.. Bukan selalu yer !

Photo

Tak lama kemudian , baru dengar suara dia .. Banyak sungguh perubahan dia sekarang ni.. Jalan pun dah laju jer.. Takde la macam nak jatuh jatuh gitu ha.. Hahahaha ..

Beberapa minit dunia nak ‘sambut’ bola !

 

Kesian.. Ianya terjadi juga di negara kita tapi dalam bentuk lain .. Cara rakyat mereka membantah .. Hurmm ..

anti-fifa-13

Ryan, 9, eats in front of graffiti painted by members of OPNI, in reference to the 2014 World Cup, in the Vila Flavia slum of Sao Paulo May 28, 2014. (Reuters / Nacho Doce)

A woman walks with her child on her shoulders in front of graffiti against the infrastructure work for the 2014 World Cup at the Metro Mangueira slum near the Maracana Stadium in Rio de Janeiro April 10, 2013. (Reuters / Sergio Moraes)

Kita tak sabar dah nak ‘berpesta’. Ada yang sanggup amik cuti semata mata nak tengok bola.. Hurmm..

Aku , dah lama berenti dari mengilai menda menda gini .. Tak beri faedah untuk aku pon.. melainkan ianya melibatkan kerjaya aku , ok la .. Kalau untuk buang masa .. maaf !

Tidur bola .. makan bola ? Ya .. ianya berlaku. Saja nak peringatkan kita .. Ada yang berduka di kala kita bergembira .. Bayangkan jika ianya berlaku pada kita …

Hurm.. entahlah ..

Rakam ‘penyangak’ jalanan !

 

Guna GoPro Hero 3 .. Biasanya aku guna kamera handphone ni jer.. Ok ke ?

Photo

Ikut hati aku , nak letak je kat bumper.. Baru realkan ? Hahahaha .. Tapi risau gak.. Kang kena kebas dikala aku tak perasan.. Mau meraung aku nanti ..

Photo: Gmbr dr GoPro

Gambar , memang cun ! Ni takde aku tambah apa apa .. Terus amik , download ke phone dan post ke FB. Puashati la gambar dia .. Banyak aku dapat amik gambar lori dok suka hati bapak dia bikin ni jalan serupa dia punya jalan. Gitu gak kereta yang potong dari belakang pastu pancung kita depan depan ! Perghh.. Berasap siut.. Cepat cepat istighfar kasi tenang diri.. Pastu layan lagu rock kapak.. Karok sekali !

Nant aku nak letak kat belakang kereta lak.. Hehehehehe .. Cool ….

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI