Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 15 Jun 2014

EXCLUSIVE AIDILFITRI HAMPER untuk si dia

 

Nak bagi apa eh kat mak mertua aku ? Atau kawan kawan aku bila berkunjung ke rumah mereka raya nanti ? Hurm.. Kalau nak bagi biskut raya nanti dengan plastik beg atau paper beg , cam tak cun la pulak !  “.

Serius , aku tak tau menda pon ! Kalau ikut aku , bagi biskut by hand cam tu pon ok dah .. Asalkan ikhlas ! Tapi kalau mampu nak kasi nampak lebih cun dan mereka yang menerima pon berbesar hati , apa kata hiaskan sedikit..

Tak reti nak hias atau takde masa nak hias mahupun nak cari biskut raya pastu nak pos lagi ? Oh .. jgn risau .. Sekarang aku dah tau apa nak buat ! Hehehehe ..

Tadaaaaaaa !! Nampak macam cun jeeee kan ? Ok .. Aku yang dah dapat hamper ni , aku kasi tau sama korang.. Serius cun ok !! Aku terkedu bila tengok hamper ni. Takkan semurah ni ??? Biar benar ? Cun banget tuuuuu ..

Haaaaaa 1 lagi….tetiba plak aku dapat idea, beg songket yang purple nuuuu (ada gak warna merah & biru) boleh jadikan door gift/hadiah untuk kumpulan marhaban ke, berzanji ke, atau apa je event…kelassss gituu …..

 

Serius , mmg nampak ekslusif tuuuu !!

Dengan leather bag / basket, tambah cantik ada plak songket Terengganu jadi penyeri.Tercengang jap bila aku belek satu satu.korang ada? Huhuhu.. Memang puashati la sapa yang dapat hamper gini ! Kasi kat client yang cemerlang pon best.. Ke pakat pakat kasi kat bos yang baik hati..atau kasi kat staff yang rajin.. Huhu ..

Harga ? Ok.. senarai harga termasuk biskutnya sekali ! Haaa.. Pos , lain kira yer… 

image

 

image

image

 

image

 

image

Amacam ?? Kalau tak puashati dengan gambar ni , leh je mintak gambar lain untuk memastikan ianya benar benar memuaskan hati sebelum membuat tempahan..

Untuk tempahan atau mengetahui dengan lebih lanjut , korang leh hubungi :

NSL Hampers & Gifts

Email : nsl_dynamic@yahoo.com

Tel / Whatsapp  : 019-2141408 (Ieta) / 017-2415508 (Nurul)

Instagram : NSL Hampers & Gift

Ppppssstttt… Penting ni !! Aku dapat tau, semua customers akan dapat SPECIAL DISCOUNT kalau buat tempah sebelum 23/6/2014…

Lebih baik cepat grab peluang ni…hamper raya eksklusif dapat, diskaun pun dapat…sapa nak bagi kan…..

Takkan blogger jer makan ?

 

Halal ? Haram ? Halal ? Haram ? Halram ? Ramlah Ram ? Iskhh… Mana satu.. Serupa pakai baju kurung , bertudung tapi belah di bahagian belakangnya.. Jap halal , jap haram .. Eh ?

Alaaaa.. Kan Jakim dah kata halal .. Abis la citer kan ?  Tapi la kan .. Hurmm… Timbul banyak persoalan ni .. Terutama nape pegawai Jakim tak makan coklat tu sama sama kat situ gak ?

Rata rata blogger dah tak puashati dengan isu seolah mempergunakan blogger untuk menyakinkan bahawa produk tersebut halal untuk dimakan ! Kalau dah halal , tak payah la nak kecoh dah laaa ! Jual je laaa.. Orang nak beli , dia beli.. Tak nak beli , dah la ! Iskhh.. Kalau rasa bisnis dah makin jatuh , jual la pulak sambal belacan .. Iskhh…

Tak pasal pasal blogger je kena makan.. Hahahha …

Selamat Hari Bapa , bapa bapa !

 

Hari ni , Hari Bapa sedunia.. Bukanlah bermakna hari ni saja untuk hargai ayah ayah kesayangan dan juga suami anda .. Hari hari mau hargai tetapi hari ni cumalah satu simbolik untuk disambut di seluruh dunia dan hargai mereka ..

Hurm… Sejak aku bergelar bapa , 2 tahun lepas .. aku sedar sangat betapa payah dan sukarnya nak jadi bapa ni ! Mencari rezeki untuk keluarga bagi memastikan keluarga tak perlu merempat mencari sesuap nasi ! Merayu untuk untuk terus hidup ! Itu semua tugas seorang bapa !

Namun , kehadiran isteri yang memahami serta bersimpati pada suaminya , bekerja untuk membantu meringankan tugas suami mereka. Itu jangan dilupakan sama sekali !

Seperkara yang aku belajar dari ayah aku .. bila nak membeli barang keperluan , dahulukan anak isteri .. barulah beli untuk kita , selepas buat simpanan !! Jangan membazir dan simpanlah untuk masa depan !

Hurm… Buat bapa bapa sekalian , selamat bertugas sehingga akhir hayat ! Keluarga kita adalah kurniaan Allah yang tidak terperi harganya. Semua ini adalah saham utk kita di akhirat nanti !

SELAMAT HARI BAPA ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI