Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 10 Julai 2014

Nak tukar telefon pintar tapi ..

 

Hurmm.. Nampaknya Htc One X aku semakin tak dapat menahan kesibukan penggunaan tuannya.. 24 jam di tapak tangannya. Dok layan whatsapp , balas email , amik gambar dan mengumpat kawan kawan .. er , termasuk tweet.. hehehe.. er, instagram pon..

Aku rasa nak beli baru laa.. Tapi yang mana bagus ? Aku dah guna Htc , Nokia Lumia , Samsung .. Hurm.. Samsung S4 macam best kan ? Hurmm.. Ke aku nak try yang baru di pasaran iaitu OPPO !

Bila nak beli hp ni , banyak kriteria kena amik tahu.. Sebagai blogger aku nak hp aku tu  mempunyai ketahanan  bateri yang boleh tahan lama . kualiti gambar yang lebih jelas dari aku guna sekarang , kepantasan ketika gambar diambil , ruangan memori , kepantasan ketika upload gambar user friendly dan size ..

Oppo Find 7 .. dgr cerita macam menarik ! 50MP gambar ! Pastinya menjanjikan gambar yang lebih jelas dan jitu ! hehehehe .. Tapi tak leh nak kata apa la kan .. tak try lagi ..

Ke aku masih nak setia dengan Htc ? Ke nak try Samsung ? Hurmm… Semua best best .. Tapi kalau bajet rendah , orang kata Lenovo ok ? Hurm..

Hurmm… tgok bajet la kan ? Heheheh… Bajet skang , lepas beli 3310.. Heee… Keutamaan , anak anak dulu..

Suntikan kedua ..

 

Gi ke Klinik Salak Tinggi untuk check up Zahra . Ikutkan semalam tapi semalam aku ada kerja nak diuruskan .. Maka gi je la hari ni. Klinik ni tak jauh dari rumah aku .. Dalam 5-10 minit dah boleh sampai. Dan kalau nak selamat , gi lepas lunch. Gi awal pagi , mmg penuh ! hehehe..

Hurm.. Gi kul 1.45 petang.. Kul 3 settle. Lama tunggu ? Apa nak buat.. Nama pon klinik kerajaan .. Bukannya klinik Ben Ashaari.. Huhuhuh.. Nak tak nak , tunggu je laaa…

Photo

Giliran Zahra.. Berat ? Berat dia 5.6kg .. tinggi dia , 60cm .. Hurm.. Ok la.. Tak macam Qhaliff dulu.. Zahra aku rasa , kurus tinggi ni.. Harap jangan tinggi dari aku atau sama tinggi dengan aku.Hehehe.. Kang tinggi sangat , nak jadi model lak.. Huh ! No no noooooooo !!

Masa untuk suntik ! Tu diaaa.. nangis kaw kaw punya.. Ditambah dengan ngantuk dia tu.. Pakej ! Terus tidur lepas suntik.. hehehehe .. Nasib baik tak banyak karenah dia ni .. Cuma nak kena berkepit je ngan dia .. hurmm..

Nurse suruh monitor 3 hari… Harap tak demam la.. Qhaliff dulu tak demam .. Alhamdulillah ..

Photo

Besar dah dia …

Madu Tualang punya pasal !

 

Huhuh.. Teruja dapat sebotol besar gini ! Lama tak makan madu..  .Terus aku nak bukak dan try sesudu besar ! Heheheh.. Terlupa lak aku puasa.. huhu..

Dulu ada la selalu beli dari penjual yang datang ke rumah mak aku. Katanya dia bawak dari hutan Pahang.. Wallahualam..  Cuma yang tu , dikatakan campur ngan gula melaka oleh orang yang biasa makan madu tu.. Hurm.. sejak tu tak beli dah laa..

Maka , nak try yang ni lak… Benarkah 100% asli ? Jeng jeng jeng..

Apakah kelebihan madu ni ???

Nanti aku bagitau kat korang eh.. sedap ke tak ?

Kesian Qhaliff ..

 

Photo: Rambut raya

Tiap malam , pasti aku ngan dia akan ‘bergaduh’ ! Aku tahu dia boring.. Dia nak berkawan dan nak eksplore dunia dia.. Tapi terbatas. Hurmmm ..

Aku cadang.. aku cadang nak hantar dia ke taska .. Kasi berkawan , bermain dan belajar.. Dia tak reti nak berkawan walaupun nak berkawan ! Hurmm..

Rasanya aku tau nak hantar ke mana nanti.. Hurm.. Maafkan daddy ye sayang ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI