Sabtu, 26 Julai 2014

Nak pergi Bazar Tok Guru dan Ariani !

 

Tadaaa ! Destinasi hari ini !! Dari Kok Lanas , wife nak gi membeli belah tudung kat sini dan aku nak cari kain sampin. Tertinggal kat rumah aku la pulak .. Macam tak lengkap kalau tak pakai bersama baju baru nanti.. Auwww.. Heee…

Keluar dari rumah mak mertua dalam kul 11 lebih pagi gitu.. Dari Kok Lanas, aku tengok gi Waze .. nun kat traffic light Ketereh ,mmg jammed giler la..

Bila dah lepas Ketereh , clear dah jalan.. Tapi bila dah dekat ngan  Wakaf Che Yeh , jammed semula ..

Photo: Gi KB jap

Sabar je la bila dah harung kesesakkan gini ha .. Bila dah sampai Kota Bharu , segala perancangan berubah ! Jalan sesak .. nak cari parking susah.. Kesian kat baby lak nanti.. aku pun , patut dikesian gak sebab kena dukung Qhaliff saja nanti !

Akhirnya , wife ajak gi Ariani je .. Namun , keadaan di Ariani pon begitu.. Wife dah beria nak turun bila lalu depan butik dia tapi takde parking ! Mampu amik bau je la .. hehehhe.. Siap dah suruh Qhaliff pakai kasut gitu.. tapi sayangnya kena buka semula.. Hhehehe..

Seperti biasa , orang perempuan takkan nak balik tangan kosong ! Mesti nak ada beli sesuatu punyalah !!

Dia suruh berenti kat sini ..

Photo: Akhirnya ,shopping kt sini jer..

Untuk mengubati kelukaan hati dia .. Dia ngan Qhaliff membeli belah kat sini ! Aku pelik sebenarnya.. Yang beria nak keluar hari ni .. yang nak membeli barang ialah AKU !! Apahal dia lak yang terluka ???? Adehhh .. Abis , aku yang terluka ni ?? Dok memandu gi balik non stop ??? Dok amik asap je la eh ??

Sombong 5 minit !

 

Cerita hari pertama sampai ke rumah Tok Ma di Kelantan .. Qhaliff yang lena tidur , bila bangun .. moody terus ! Tak nak kat sapa sapa .. Aku kena dukung memanjang ..

Photo

Bila mood dah stabil skit.. dia mula wat kerja dia .. Iaitu ??? Menyelongkar ..

 

Ok ! Jumpa dahhhh !! Tau apa ? Bedak mekap mak mertua aku !!! Tu yang dia cari.. Hhuhuhuh..

Tak lama kemudian , baru Tok Ma boleh gomol dia .. Heee…

Gym di Kok Lanas , Kelantan .

 

Heeee.. adik ipar ajak lepas stim di gym malam ni sambil mintak tunjuk ajar .. Aku leh ajar skit skit je la.. Apa yang aku tahu.. Bukanlah otai mana pun.. Huhu ..

Aku tak sangka lak makin banyak gym kat sini .. Baguslah ! Sekurangnya , ada tempat nak ‘melepak’ sambil keluarkan peluh .. Barang kat gym ni pon , leh tahan bagusnya.. Puas gak la layan tadi ..

Masuk berapa ? RM5 je .. Nun dekat ngan pasar Kok Lanas tu .. Bulan puasa ni , diorang tutup kul 3 pagi.. Heee..

 

 

Dan paling penting ! Mana mana gym mesti ada menda ni ! Kalau tak reti nak ikut , toksah gi gym la yer !

2 bulan tak gi gym.. huhu .. Ni nak gi kejap kejap je.. Kasi smart skit pakai baju melayu.. heee ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI