Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 5 Ogos 2014

Bila daddy nak gi Paris !!

 

Bila dapat email pengesahan , aku rasa cam nak pengsan ! Maunya tidak .. hanya 3 blogger terpilih ikut sama ! Perghhh.. Jap , nak pengsan.. tak tahan dah dok tahan dari tadi !

Ok.. dah sedar dah ! Apa aktiviti kat sana ? Yang pastinya , aku akan melawat kilang AirBus ! Perghhhh… Tahukah anda , aku mmg idamkan nak masuk kilang dan tengok sendiri semua ni dari kaca mata aku sendiri ?? Berapa banyak aku daaa.. heeee..

Alhamdulillah.. impian jadi kenyataan.. Cuma , yang jadi masalah aku ialah Qhaliff dan Zahra .. Hurm.. Boleh ke aku nak tinggalkan mereka jauh jauh jauh gitu .. nak contact pon nanti tak tau camana .. Hurm… Harap ada wifi percuma kat hotel nanti ! Kalau kena bayar , over bajet aku nanti .. huhu.. Gi nak bekerja .. bukan shopping maaa..

Alhamdulillah.. sakit mata diorang pon dah beransur kurang.. Aku dah cegah awal awal dengan mandi air halia ( terima kasih atas petua tu ) , dan air susu ibu .. Heee.. Harapnya tak naik la merah tu dah..

Hurm.. banyak benda nak kena beli ni utk bawak ke sana ! Yang penting , charger mata dua yang lain dari kita guna ! Kalau tak bawak ni , mau meraung aku woiii !! Nak charge camana .. Nak beli kat sana ? Perghhh… bajet bajet woiii !!!

Haaa.. Yang pastinya , aku berada di tempat yang betul utk pakai snow cap ! Hahahahaha !!!

Takde selera makan !

 

“ Amik la apa saja ? Daddy bayar ! Tak nak order , daddy orderkan eh ? Nak ? Pizza , nasi mandy , air limau , air milo ais , apa lagi Qhaliff nak ? Haaa.. Roti nan cheese nak ? Haaaa … “.

 

Dia diam je.. Orang kata , diam tu tanda setuju .. Maka aku order je la.. Wife bayarkan pastu ..

Tak nak makan ? Ok la.. Daddy makan semua yer ? Nanti daddy belikan biskut Tiger yer ? Biskut Tiger , Nestle punya ke ?? Kena boikot ni… Daddy beli roti canai je la yer ?

Sian.. Budak kalau tak sihat , mmg tak de selera .. Nak tak nak , bapak dia yang tengah berselera gajah tu la yang makan kan .. Haihhh…

Batalkan hajat ke sana ?

 

Hurm.. Dua program besar hujung minggu ni dan awal minggu depan ! Apakah aku terpaksa batalkan ? Hurmm…

Zahra semakin ok cuma selsema pulak .. Qhaliff , masalah dia .. payah nak titik ubat ke dalam mata dia .. Confirm menangis kaw kaw.. Tu yang demam tu.. semalam menangis bersungguh masa aku nak letak ubat mata dia tu ..

Kalau tak baik gak diorang ni sebelum Khamis , mmg aku tak gi la ..

Amenda Full Body Tower 200 Builder Exercise ni ?

 

Aku post ke FaceBook semalam selepas aku membelinya pada hari Sabtu lepas. Beli Jumaat malam , Sabtu tengahari aku dapat ! Bayar masa terima barang .. Best kan ? Weee.. Murah woo !! Aku tengok kat kedai fitness , harganya malatops skit .. Saja nak try ..

Memula pasang , aku ingat aku dah salah beli ! Tak leh nak sangkut sebab pintu bilik tu terlalu mencecah ke lantai ! Camana nak selak masuk ????

Aku test ke guna pintu tandas.. ok !! Waahhh .. Masa untuk bersenam !! Tapi , aku masih terngiang ngiang ngan kelogikan menda alah ni .. Takkan tak leh guna pintu bilik ??? Hurmmm ..

Aku belek balik web Nile yang aku beli barang ni .. Mesti ada manual dia atau bagitau cara nak pasang yang sebetulnya ! Hehehehe… Selepas membelek beberapa keping gambar , baru aku sedar ! Hahahaha .. Apa punya turrr daaa aku nih !! Haihh.. Menda senang pon tak leh pikiaq kaa ??? Aiyookkk..

Kalau tak leh selit , maka soronglah dari tepi tu haaaaa .. Dari tepi masuk terus ke dalam !!

image

Haaa… Dari hujung daun pintu tu.. selit je la masuk ! Selesai masalah dunia ! Perghhh… Bila dah boleh buat gitu , maka … mmg best la bersenam guna menda alah ni ! Jangan risau , diorang bagi langkah langkah yang boleh digunakan dengan menda ni .. Hehehehe …

Harga ? Mampu beli aihhhh… RM166 je pon .. Maka dengan ini … dengan ini , dengan ini …. aku leh bercuti dari gi gym untuk beberapa bulan hinggalah , Zahra besar sedikit .. hehhehe ..

Aktiviti cuba menyelamatkan perut menjadi berlemak lemak ! Heee.. Jaga kesihatan …. Oh ya .. kat mana beli eh ? Rujuk kat 10 jenis alatan gym di rumah berbaloi untuk dimiliki ! ni ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI