Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 26 Ogos 2014

RM40 ribu menanti anda ! #ShellEasyWin

 

Berhenti isi petrol Shell FuelSave 95 atau pun Shell V-Power jer , aku pastikan akan isi borang peraduan ! Tak sampai seminit selesai satu peraduan.. Menang atau tidak , tak kisah .. asalkan mencuba ! Rugi wooo kalau tak mencuba … Setiap minggu , RM40 ribu menjadi milik mana mana pengguna Shell yang join contest #ShellEasyWin ni ..

Selain dari contest #ShellEasyWin ni , leh masuk contest Instagram yang dianjurkan Shell juga.. Camana nak join ? Ahaaa .. aku dah terangkan pada entri aku yang lepas.. Leh rujuk entri Kempen “Shell Easy Win” #ShellEasyWin ni !

Yang penting mencuba.. Dan enjoy.. Jangan lupa pentingkan keselamatan bila nak berselfie nanti yer .. Heee..

Semoga berjaya ..

Tak tahan dah !

 

Semalaman tak tidur.. Pagi , selepas makan.. baru terasa mata ni berat sangat. Harap sangat la wife cuti kecemasan gara gara aku mengantuk ni ! Haaa .. Jangan mimpi la yer ?

Photo

Apa yang aku boleh harapkan ialah.. dua dua tidur disebelah awal pagi.. Dan , Zahra tidur lama.. sayangnya Qhaliff tak nak tidur ! Bila Qhaliff jaga, Zahra lak tidur ! Tapi Zahra tidur jap jer.. Kenapa ? Suara dia !! Bising benar… huhuhuh…

Dua dua dah cukup tidur.. Aku ??? Serius , tak leh bukak mata ni langsung .. huhu.. Nak tak nak , curik curik tidur …

Awal pagi ini ..

 

Aku tak cukup tidur. Tak boleh tidur sehingga jam 4 pagi. Nyamuk datang menganggu dan perut pon , satu hal gak.. lapar ! Hurmm.. Tahan je la sampai ke pagi..

Kul 5 pagi wife bangun masak nasi lemak sambal udang. Bau tumis sambal menyebabkan hero yang sepatutnya bangun jam 9 pagi tu , jaga lebih awal… dan … dia join aku makan pagi ..

Photo: Sarapan pagi dah...

Tapi dia lom berselera sangat.. Biasanya lepas mandi baru la dia nak makan dengan seleranya .. hurmm..

Bila si abang dah bangun  , pastinya si adik tu pon jaga gak .. Hurm.. Alang alang dah bangun , mandikan je diorang terus !

Photo

Ada yang tanya aku camana aku mandikan Zahra.. Guna ni jer .. hehehe.. Mudah skit bila guna ni.. Zahra pon , tampak gembira je bila diletakkan atas ni .. Huhu.. aku nak try gak la mandi atas ni ..

Mula sakat Zahra !

 

Nak marah tak boleh.. Baru nak bersuara terus dia yang berkata dulu..

“ Baa… baa. “.

Nak tak nak , kena nyahut dulu. Belum bersuara dia senyum ! Nak kata apa dah ? Senyum je la.. Terus tak jadi nak tegur perbuatan dia tu.. Pandai betul main psikologi ngan bapak dia ..

Ngan mak dia ? Lagi best.. Terus muncungkan mulut dia , nak cium pipi ! Kensel marah !! Huhu …

Zahra bila kena sakat ngan abang dia , dia mampu jeling jer ! Jeling dia pun , ikutkan dah tersirat seribu makna dan antaranya ialah ..

“ Tunggu la aku leh berjalan.. bercakap ! Siap laa .. “.

Hurmm.. time ni Qhaliff champion la.. Tapi tak pe la.. biarlah masa bergerak dengan sendirinya. Tak payah nak laju laju. Kang dah laju , rindu pulak masa lalu .. hurm..

Kebaikan daun misai kucing !

 

Aku ada satu penyakit kronik .. boleh dikatakan kronik gak laa.. Iaitu tekanan darah tinggi tahap hypertension. Kiranya tiap kali aku gi check tekanan darah , confirm doktor suruh rujuk aku ke hospital ! Takut ada masalah dengan buah pinggang atau sebagainya.

Hurmm… aku tamo gi ! Doktor kasi ubat darah tinggi .. Aku tak nak makan. Nak usaha cara tradisional. Macam macam aku cuba.. Akhirnya ada kawan syorkan daun misai kucing.. Aku cari gak.. tak jumpa.. Aku tanya mak aku , katanya ada jual. Dan dia belikan setelah bertanya pada rakan rakan dia di networknya ! Haa.. Orang lama pon ada networknya. Jangan ingat #kelabbloggerbenashaari jer ada network ! Hahahaha ..

Dan aku cuba sepaket.. Waktu tu kepala aku mmg sakit sungguh laa.. Berdenyut denyut.. Seingat aku , aku kerap MC gara gara darah tinggi ni.Stress dengan kerjaya ...

Alhamdulillah .. selepas aku amalkan 2 kali seminggu , aku tak rasa sakit kepala dah .. Tapi aku tak check doktor sehingga sekarang.. Hehehe.. Bukan apa , kalau datang sakit aku tu , belakang leher , kening .. semua abis sakit.. Tapi sekarang , alhamdulillah tak sakit dah ..

Kat mana beli ? Ada kawan kata beli kat Cosway.. Aku pun tak pasti. Hurmmm… Try la cari sana .. Tak salah cuba dari biarkan je .. kan kan ?

Dah banyak mulut !

 

Photo

Lepas puas kacau mak dia dan adik dia dalam bilik , dia keluar.. Biasanya Zahra akan menyusu bersama dengan Qhaliff. Tapi dia takkan tidur punya ! Mesti keluar nak lepak sama dengan aku dulu , baru tidur !

Tengah aku dok cari idea untuk update blog , Qhaliff keluar dari bilik.. Dia bersuara.. Dengarnya macam bahasa jerman tapi bila aku dengar betul betu , bunyinya gini ..

“ Hi , wat apa tuu  .. “.

Huk alohhhh.. ni mesti belajar dengan sepupu dia yang dah fasih benar bercakap..

Terkedu aku dengar dia kata gitu… Nak je aku jawab tapi risau dia paham kok belah lain lak .. Hahahaha ..

“ Daddy tengah menganyam ketupat ni .. “ . Kalau aku nak jawab la.. Walhal aku tengah dok bersenam atas bola gym ..

Terus dia datang kat aku .. kacau aku lak ! Huhuhuh… Entah kul berapa lak dia nak tidur malam ni … Hurmm.. Dah cuba berpura pura tidur , dia bantai korek lubang hidung aku pastu lap kat mulut ! Rasanya nak terus berpura ke ? Adehh..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI