Selasa, 9 September 2014

Aku semakin kurus ?

 

Ada yang tegur muka aku semakin cengkung.. kurus ! Tapi perut ada naik skit laa gara gara dok abiskan makanan Qhaliff ! Dia makan skit je skang.. Aku kena makan saki baki dia.. cam aiskrim Magnum tuuuu.. hehehe ..

Terus terang la nooo.. Aku dah tak gi gym utk serius bersenam sejak Zahra muncul. Tak de masa dan kalau ada pon , aku dah sangat penat. Sekadar bersenam keluarkan peluh jer ..

Aku pon dok fikir .. Apakah yang buatkan aku slim cam Brad Pitt ni ? Hurmm.. Suppliment protein ? Nehhh … Apa eh ? Aku puas pikir sambil minum susu kambing Nutri Goat Miracle 8 ni .. Sememangnya aku minum sehari 2 kali .. pagi sekali dan malam sekali .. Yang lain , lain kali ! Heee…

Makan , banyak aku.. Takde sekat sekat.. Apa aku nak makan , aku bedal ! Tapi yang pasti la .. lepas makan banyak , malam tu aku minum susu kambing ni untuk lawaskan perut dieesokkan harinya .. Heheheh ..

Tu je la pon.. Aku cuma amik #NGM8 ni sebagai minuman harian aku. Tak minum susu lain dah .. Ni pon stok nak abis dah .. Nak kena order lagi.. untuk aku minum dan jual ! Eh , aku dah jual ?? Dah jadi agen ke ? Hehehe..

Untuk pengetahuan korang , aku dah jadi .. eh , wife aku dah jadi agen Nutri Goat Miracle 8 ni .. Ni pon gara gara permintaan kawan kawan yang nak beli direct dari aku termasuklah keluarga aku.. Ramai nak ! Tak larat nak bagitau diorang yang aku tak jual.. Dan akhirnya aku mengalah.. jual jugak laaa…

Hurm.. bagi mereka yang nak beli dari aku , leh la pm aku di Facebook , BEN ASHAARI. Area Cheras dan Putrajaya boleh la antar.. Lain area , aku pas pada agen lain yer .. Aku tamo pos.. hehehe.. Segan kat staff pon..

Entri #1 blog Qhaliff !

 

Tajuk : Daddy sibuk ngan laptop !

image

Di kala ini , daddy dok layan laptop dia jer … Qhaliff boring ! Takde geng nak main ! Zahra , dari tadi tidur jer.. Mana la pipi tak tembam.. Hurmm..

Gambar ini bukti dok buat kerja jer ! Qhaliff , terbiar .. Ni yang Qhaliff boring ! Nak bodek daddy mintak Magnum Classic dalam peti ais .. Dapat jugak hilangkan boring !

Ginilah nasib diriku anak blogger .. oh Tuhan.. takde teman nak bermain..

 

“ Hurm… kalau daddy tak usik laptop , camana nak masuk duit ?  Tak masuk duit , orang kata daddy makan duit hasil isteri .. Hurmm… Payah kan ? “

Tercapai lagi impian !

 

Photo

Alhamdulillah .. Sapa sangka kan ? Hanya dengan bergelar blogger , aku dapat mencapai pelbagai impian aku. Syukur pada Allah. Sekurang-kurangnya aku berjaya membuka mata ramai pihak terutamanya ibu bapa aku sendiri yang kurang yakin dengan kerjaya santai aku ini !

Walaupun kerjaya aku ni tak menjanjikan kekayaan , tapi bagi aku ianya lebih penting dari itu kerana aku gembira melakukannya.. Malah aku tak perlu tinggalkan anak hari hari di rumah pengasuh .. Aku sendiri jaga mereka disamping buat kerja ! Hurm.. Sian mereka membesar di rumah pengasuh. Sempat ngan mak ayah kejap je kan ? Pastu dah sekolah.. masuk asrama , masuk U.. Dan menikah ! Hurmm..

Berbalik pada impian aku.. Melancong dah , jadi penulis ..sedang menuju ke arahnya. Lagi apa ??? Ada satu lagi impian aku sebelum aku mati.. Aku harap sangat dapat mencapainya atau aku akan kesal selama lamanya ! Hurmm.. InshaAllah ..

Terima kasih atas sokongan korang semua , dari dulu hingga sekarang . Hanya Allah saja dapat membalasnya.

Zahra Nur Iman , 4 bulan dah !

 

Berat dia skang , 6.7kg. Tinggi ,66 cm.. Nampak berisi dan bulat kan ? Serius , dia tak macam abang dia dulu. Abang dia , mmg berat ! Leh sakit otot ibu jari kaki kalau dukung dia ! Apa kaitan kesakitan itu ? Eh , fikirkanlah sendiri .. heee..

Zahra tak berat tapi panjang. Kalau letak dalam buaian , dah nak terkeluar dah kaki dia .. Haaaa.. Mesti ikut bapak dia niiii .. kan kan ? Kalau ikut mak dia , er.. er… mak dia pon tinggi gak.. tinggi gadis melayu malaysia.. Standard modified je la .. hee…

Alhamdulillah.. membesar sihat dua dua walaupun makan memilih. Naik pening aku nak kasi makan terutama Qhaliff.. Zahra menyusu botol tapi skit sangat.. Nak jugak yang original. Kena tunggu petang , baru dia puas menyusu.. Sian ..

Semakin besar dia ni , semakin mula nampak karenah. Antaranya ? Dah pandai ketawa bila tengok abang dia bermain depan dia … Berebut makanan dengan mak dia !! Siap tarik lagi.. Haaaa .. Lain ? Lain , aku tak sempat nak belek lagi..

Alhamdulillah.. syukur pada Allah kerana peluang yang DIA berikan pada aku ni. Melihat sendiri anak anak membesar bagai johan. Tak semua dapat rezeki mcm ni ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI