Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 13 September 2014

Jom ke ‘ Magic Fest Putrajaya ‘ !!

 

Aku baru balik dari PICC , Putrajaya . Kenapa ke sana ? Rasanya dah tau kan ? Baca tajuk pon dah tau kan ? Heee.. Serius , aku tak tau apa menda Magic Fest ni pada awalnya. Walaupun ada perkataan ‘ Magic’ , aku tak berani nak kaitkan dengan persembahan silap mata yang selalu aku tengok di tv tu ..

Dan , setibanya aku di sana petang tadi.. Rupanya , memang benarlah … silap mata ! Teruja jap aku .. hehehe .. Tapi segan nak aku nak tengok dekat dekat .. nanti aku disilap matakan oleh mereka .. Hahaha.. Tak pasal pasal sampai ke malam aku terfikir camana mereka buat trick tuuu !

Tapi alang alang dah kat situ , rugi la tak tengok demo yang mereka tunjukkan .. Hurmm… Oh ya , apa sebenarnya Magic Fest Putrajaya ni ??

Magic  Fest Putrajaya yang sedang diadakan di PICC selama 4 hari bermula semalam hinggalah hari Isnin ni ( 12-15 Sept 2014 ) adalah program yang menghiburkan terutamanya khas untuk cuti sekolah ini  yang mana menyediakan aktiviti menarik  seperti pertandingan silap mata , bengkel , gerai barangan silap mata dan juga Malam Gala iaitu persembahan jemputan ahli silap mata ternama atau International All Star ‘ sebagai acara kemuncak.

Jadual aktiviti pada 14 dan 15 September… 12 aku tak bagi sebab dah lepas.. Heheheh .. Jadi , amik la yang esok dan lusa yer ..

Tiket tiket berharga RM8 untuk dewasa dan RM2 untuk kanak kanak .. Tapi untuk Malam Gala , harga tiket RM50 dan kanak kanak RM25.

Tiket tiket boleh dibeli melalui pembelian tunai atau kredit kad dari tiket kaunter ' Business Centre @PICC ‘ yg dibuka setiap hari.. Setiap hari yer .. Takde cuti.. Dari jam 9 pagi hingga 8 malam ! Tiket terhad yer ! Sapa cepat dia dapat .. Tak dapat , cuba lagi lain kali.. Jangan marah staff jual tiket tu yer.. Ahaa..

Kalau tak nak masuk tengok persembahan , boleh berjalan jalan tengok booth jualan dan pameran silap mata ! Memanggggg best ! Mintak diorang tunjukkan demo ! Kalau berkenan , beli dan mereka akan ajarkan trick tu .. hehehe .. Serius , aku sendiri pun terpukau tadi..

 

Amacam ? Best kan ? Apa lagi…Ajak ramai ramai turun , esok dan lusa ! Bukan selalu boleh tengok ‘magic’ depan mata ! Kan kan ? Hehehehe ..

Bermula jam 9 pagi hingga 11 malam ! Tinggal dua hari lagi ni !! Cepat cepattt …

Selesa dengan Ray-Ban rupanya !

 

Aku pelik.. Masa aku umur 17 tahun dulu , kawan kawan sekolah .. kawan sepermainan , cukup giler nak berkacamata Ray Ban ! Aku tak minat !! Aku lebih berkonsepkan ‘futuristik’ .. Hehehe.. spek ala ala Mi2 gituuu .. hehehe .. Sport punya la.. kena ngan muka aku !

Dan akhirnya , aku memilikinya ! Tu sebab aku ada satu spek kacamata rabun Ray Ban. Selesa pakai ! Disebabkan tu la , aku beli satu Ray Ban RB3052 Aviator , bercermin polarized.

Photo

Photo

Nampak sesuai samada dengan pakai head gear atau tanpanya ! Haaaa… Terasa Tom Cruise jap ! Hahahahaha … Barulah aku tau nape ramai tergila nak pakai jenama Ray Ban yang original ni .. hurmmm..

Nampak gayanya .. berkongsi la jap ngan wife. Ada duit lebih , leh sambar satu lagi ! Ada satu yang aku berkenan kat Glassesonline tu .. hehehe.. harap tak abis stok atau abis sale.. huhu .. Banyak jenama dan banyak pilihan. Dah semua nampak best pulak !

“Ala .. beli je tiruan punya ! “.

Kalau tak sayang mata , beli la tiruan ! Rosak mata , baru tauuu .. Haaa…

Qhaliff demam …

 

Dah rasa pelik tengok dia semalam.Tak beberapa aktif seperti hari sebelumnya. Slow jer pergerakkannya. Mak dia gi kerja pon dia tengok jer.. Takde la terjerit nak ikut seperti biasa ..

Pegang dahi.. takde panas.. tapi perut dia mula dah rasa suam suam panas.. Hurmmm.. Masuk je petang , confirm demam .. Dia dah tak selesa .. Tidur pon tak nyenyak ..

Cek suhu badan dia .. 37.2

Lepas Maghrib gi klinik An Nur kat Presint Diplomatik. Nasib baik tak ramai pesakit.. Jadi , cepat skit proses.. Qhaliff bila keluar dari rumah , terus segar … huu.. Nampak sangat boring kat rumah.. cam bapak dia.. heee..

Sampai je rumah , aku bagi ubat dan mintak wife tidurkan dia dan Zahra. Aku kena keluar balik gi futsal . Bukan nak sangat berfutsal tapi dah janji nak jumpa orang kat sana. Ada sedikit perbincangan pasal kerja dan dah jugak ajak kawan kawan datang main.. Kang tak datang , diorang segan nak main. Maklumlah , masing masing tak kenal antara satu sama lain.. Main pon tak lama.. Kejap je.. Hee..

futsal

Kali ni , team futsal diserikan dengan 2 pemain wanita dan beberapa wanita yang datang tunjuk muka kejap pastu balik .. Apa tujuan datang pon aku tak tau .. hahahah .. Tak pe tak pe.. sokongan moral tu penting !

Kul 12 malam abis , aku terus memecut balik.. Dalam 12.30 sampai rumah , tengok Qhaliff dan Zahra dok menangis menangis ayam.. Hurm..

Qhaliff datang kat aku. Dia tunjuk laci baju.. Hurm… Aku paham dah apa dia nak.. Aku tukar baju , pakaikan dia baju dan .. bawak dia keluar jenjalan jam 1 pagi ! Kasi ubat sebelum tu ..Perghhhh .. dengan ngantuk  , penat .. aku ikut kehendak dia .. hahaha .. Aku suh wife tidurkan Zahra ..

Sampai rumah , hampir jam 2 pagi .. Barulah dia tenang.. Oloh , nak keluar rumah rupanya.. Terus tenang dia ..

Dia ngantuk.. tengok layan tab pon dah terbalik.. Tapi sebab sakit tekak dia tu kan .. tak selesa nak tidur ! Hurmmm ..Tak sampai 10 minit pastu , dia masuk tidur ngan ibu dia ..

Dan aku , selamat di ruang tamu.. Tak ingat dunia dah !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI