Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 17 September 2014

Qhaliff dah mula cemburu ???

 

Photo

Tiap kali nak tidur malam , confirm bergaduh ! Yang Qhaliff tak kasi mak dia susukan Zahra .. Susukan dia jer ! Nak tak nak , aku kena tidurkan Zahra dalam buaian .. Kalau tak ? Pakat bergaduh dan menangis sampai ke subuh ! Adehh.. memang letih laaaaa ..

Photo: Suka sukaaaa dia je sandarkan tab kt bahu aku pastu layan upin Ipin !! Aku gerak , dia marah..

Tapi !! Tapi !! Tapi … semua ini berlaku bila wife ada kat rumah jer .. Kalau takde ? Semua berjalan seperti sediakala. Takde la nak dengar suara Qhaliff menangis dan Zahra pon tidur dengan tenang jer.. huhu..

Baru 2 anak.. kalau 10 ???

Cara mudah untuk tingkatkan trafik blog anda !

 

Dengan menggunakan telefon pintar yang menggunakan sistem android , sila download app EDISI BLOG ini .. Daftar dan ..

 

Pasti akan korang kagum punya ! Haaaa… Pilih je kategori mana korang nak .. dan bacalah mana mana blog kegemaran korang .. Siap boleh bookmark lagi ..

Bagi blogger , sila ping entri terbaru korang di sini.. Dan jangan lupa , promote pada pembaca korang yang setia tu supaya mudah nak baca entri terbaru korang di sini.. tak payah nak bukak Facebook dan cari … kan kan ?

Bagi aku , aplikasi ni sangat menarik , ringan dan tidak menghauskan bateri telefon pon .. Setakat ni , lebih 200 blogger dan bukan blogger dan memuat turun ke telefon pintar mereka.. Korang dah ?

Bila Qhaliff dah sihat ..

 

Masa dia sakit ulser tu , aku kasi dia air zam zam.. Berselera dia minum. Mungkin perubahan rasa pada lidah dia tu buat dia selera minum. Selain tu , wife buatkan ice blended dan ais krim bandung sendiri.. Susu tu , guna susu kambing Nutri Goat Miracle 8. Heheheh ..

Sebenarnya aku risau je dia tak baik lagi ulser tu , hari ni.. Kang asyik menangis , naya aku.. Boleh bikin stress wooo ! Tapi bila dia bangun pagi ni , mood dia ceria jer.. Terus mintak air untuk minum dan ais krim Magnum. Aku risau nak bagi sebab masa tak sihat tu , meraung dia makan ais krim magnum ni.. Mungkin keras kot ? Kena kat ulser dia .. Hurmm..

Tapi jangkaan aku meleset .. Dia berselera je minum dan dan makan roti telur mak dia buat .. Pastu mandi , dan makan nasi lemak pulak ..

Dan kembali ceria bermain !!

Legaaa aku…Alhamdulillah..

Aku dah tak kisah !

 

Asal mak dia bangun jap , Qhaliff akan terjaga dan menangis ! Menangis bersungguh sungguh ! Mak dia sampaikan tak leh nak buat apa dah !! Sekali pun nak ke tandas , meraung budak ni .. Hurmm..

Zahra ? Sebelum ni akan turut sama terjaga gara gara perbuatan abangnya yang terlalu manja itu … Bila dia terjaga , mesti la dia bengang kan ? Bila dia bengang , dia pon bantai teriak laaa.. Bila dua dua teriak , aku pun bengang laa… aku pon teriak sama laaa !! Apasal aku teriak lak ?? Yelah , asyik terjaga je aku .. kang nak kena ‘kerja’ lagi.. Hurmm.. tak rehat betul la aku kan ?

Dan subuh tadi , Qhaliff menangis tak berhenti henti.. Mak dia keraskan hati.. buat kerja kat dapur.. Zahra ? Aku jengok dia.. Dia tidur mati ! Hahahahahah .. Tak jaga daahhh .. HAhahaha.. Nampak sangat ‘ aku dah tak kisah ‘ dengan abangnya tu.. Nak nangis ??? Nangis laaa… aku mengantuk dah ni !!

Akhirnya , Qhaliff tidur semula… setelah gagal mendapat perhatian dari ibunya .. Hurm… kesian ? Memang pon tapi sampai nak bergerak pon tak boleh.. nak dukung adik dia pon dah tak kasi.. macam mana ? Boleh tekanan jiwa la sekejap .. hahahaha…

Sensasi, cool dan dingin dengan feminine wash JSD..

 

Sensasi, cool dan dingin dengan feminine wash JSD...

*nak segar walaupun ketika haid

*sentiasa wangi

*sihat dan bersih selalu

*bebas dari jangkitan bakteria

Tak selesa sbb berbau????
Errghhh....malu dgn org sebelah atau sekeliling...
Suami kerap komplain???
Ohhh jgn dbiarkan masalah ni berlarutan ye sayang2 ku.....
Jgn biarkan melarat!! Bahaya utk kesejahteraan rumah tangga
tauu!! Takutnya kalau suami cari lain!!
Jgn takut lg, medicated feminime wash sedia membantu!! feminime
wash MERAWAT KEPUTIHAN anda !! sekaligus membantu
MENGHANGATKAN kembali hubungan ISTIMEWA Anda dan
suami..

Untuk lebih lanjut , sila ke Fida Jamu SusukDara atau FEMININ WASH KELUARAN JAMU SUSUK DARA - SUSUK DARA RESOURCES.

Zahra dah mula nak makan …

 

Usia budak perempuan ni baru 4 bulan. Tapi gaya dia tak nampak pun 4 bulan ! Berbeza la ngan abang dia .. Ni sekarang dah pantang nampak orang makan depan dia terutama mak dia ! Terus dia nak berebut dan kalau dapat , cepat cepat dia nak makan !

Aiseyman.. mmg bahaya kan ? Gigi tak de , tapi selera orang tua ! Nak makaan ajaa dia .. Qhaliff dok perati jer.. Bahaya budak ni .. Kang kalau aku leka , ada juga mau jugak dia sumbat kat adik dia .. hurmm..

Tak tau la camana ragam dia bila dah reti makan dan dapat kaki ! Mau berpeluh atas bawah kejar dia ni .. Abang dia ? Macam makin kuat jeles je ni.. huhuuhh.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI