Khamis, 18 September 2014

Qhaliff cakar Zahra ??

 

Tiba tiba aku ternampak satu garisan merah di pipi Zahra .. Aku pandang Qhaliff .. Dia nun jauh di tempat dia bermain ! Sambil makan roti telur

Hurmmm.. takkan dia kot ? Mesti dia lagi ni ! Dia dah cakar muka dia banyak kali dah .. Memang feveret dia kah ? Apakah dia rasa dengan rambut dia tu melayakkannya digelar wolverine ? Mana boleh ! Tu daddy punya gelaran tuuuu…

Hurmm.. ilang comel 2% ! Esok dah la nak gi family day kat melaka.. Blogger punya family day tuuuu .. hehehehe.. Kali pertama punya hari keluarga #kelabbloggerbenashaari… Harap harap berjalan dengan lancar.. heee…

Esok pakai bedak banyak banyak kat pipi tu.. Tapi petua orang , sapu je susu ibu kat pipi tu.. cepat je sembuh calar tu..

Budak manja !

 

Kalau bawak gi mall , mesti cari barang dia nak pegang .. makan … kasi tenang dulu , baru leh cari barang kita ..

Tapi bila dah kenyang dan tenang .. dia nak pulak panjat keluar dari troli ! Adehhh … Jenuh nak mengejar dia kalau turunkan.. Kalau tak turunkan ? Perghhh.. dia punnya buat karenah dalam tu.. kecik besar kecik besar jerrrrr kita tengok dia ..

Jangan bagi muka ? Babap je kaki tu eh ? Hurmmm.. ada gak.. pastu pujuk balik.. sian tengok muka dia nangis.. macam kehilangan mak ayah je rupa tangisan tu.. huhu ..

Pendapat anda mengenai KELAB BLOGGER BEN ASHAARI ?

 

Akhirnya , KELAB BLOGGER BEN ASHAARI tertubuh dengan rasminya baru baru ini. Cuma takde la nak buat pelancaran bagai. Tapi , mana tau nanti kan ? Cuma tinggal satu lagi langkah saja untuk menjadikannya lebih realiti ! InshaAllah.. tu tugas aku tu.. Tugas yang aku cukuppppp malas dari dulu hingga sekarang ! Malas giler babas punyaaa ..

Kenapa dan mengapa aku nak tubuh kelab ni ? Apa kelebihannya ? Apakah blogger yg bernaung di bawah kelab ini akan dapat job ? Populariti ? Glamer ? Atau aku yang mendapat nama ???

Tak dinafikan , ramai berfikiran begitu. Berfikiran yang BEN ASHAARI laa yang akan popular ! Tapi kan , orang yg nak kata tu kan.. tak pikir ke yang BEN ASHAARI ni lama dah popular ? Maaf cakap laa.. aku bukan nak riak atau sombong mahupun berlagak.. Tapi dah banyak kali keluar majalah , surat khabar dan juga tv.. Malah turut dijadikan contoh di kelas kelas pengajaran blog !

Ikut hati aku , aku malas nak kembangkan kelab ni tetapi setelah ramai tanya aku macamana nak join kelab ni serta beraktiviti dengannya , maka atas inisiatif dan usaha rakan rakan yang berpengalaman , mereka jadikan impian ini satu realiti ! Aha.. macam AF lak.. hahaha ..

Aku tak kisah la apa orang nak kata pasal kelab ni .. Nak cakap buruk ke .. nak kutuk ke.. nak keji ke. nak puji ke.. Yang penting , aku tahu apa yang aku buat.. Dan syukur kepada Allah , beberapa blogger di dalamnya dah merasai perubahan dan berjaya memantapkan lagi semangat untuk terus berblog kerana sokongan dari rakan rakan seperjuangan yang bernaung di dalam kelab ni..

Kelab ni bukan kelab bermotifkan keuntungan ! Kelab ini tak amik yuran pendaftaran .. Kelab ni tak amik komisien atas setiap job yang diberi pada rakan blogger ! Kelab ni takde kontrak ! Kelab ni takde protege ! Kelab ni takde sifu ! Kelab ni takde otai ! Kelab ni takde retis ! Semua sama level dalam ni ! Kami saling bertukar ilmu , bersantai , bergurau senda dan memperbaiki segala kesilapan untuk menjadi lebih baik !

Kalau ada yang kata mereka yang buat kelab ni akan mengutamakan kroni , meh aku nak tanyaaa .. Kalau anda ada satu bisnis dan dapati ada rakan rakan anda yang layak mempromosikan bisnis tu , apakah anda akan beri pada dia atau nak cari orang di luar sana tu , yang mana anda pon tak tau disiplinya , ketulusan hatinya serta amanahnya bila melakukan kerja tersebut ? Memang ada .. ramai ! Tapi paling mudah dan cepat , cari rakan yang ada di depan mata yang kita sendiri dah nampak kelebihan dan kesungguhannya bila buat kerja .. kan ?

Dalam kelab ni dah ada lebih 50 blogger yang join group whatsapp dan Telegram .. Bukan semua nak kejar populariti , job dan sebagainya. Mereka hanyalah inginkan persahabatan. Seronok bila ke mana mana tempat , ada rakan blogger yang dikenali di situ dan berjumpa ..lepak minum gitu haaa ..

Akhir kata laa.. Kalau kita malas nak berkomuniti , kita tanya balik diri kita.. Kita malas ke atau sebenarnya , kita yang tak dipelawa ? Tunggu carpet merah depan rumah ? Jangan berlagak retis .. Tak perlu ego dan jangan jadi keyboard warrior .. Apa yang anda dah buat untuk menyatukan blogger ? Blogger perlu bersatu ke ? Tak pernah dengar pepatah , bersatu teguh bercerai roboh ? Takkan tak tau , solat berjemaah tu lebih baik dari sendirian ? Takkan nak beli pulau sebijik dan duduk sorang sorang ? Kalau tak nak berkomuniti , tutup je internet tu.. Layan game sorang sorang  ! Bila dah on internet , gi Facebook dan post status .. Bukankah dalam tu ada ramai kawan kawan .. Tu bukan komuniti ?

Kadang kadang , ego membuatkan kita nampak lebih kurang bijak dari mereka yang tak bijak .. Banyakkan istighfar ..

Kalau anak dara sidai seluar dalam ..

 

Tergaru kejap kepala aku .. Nak tegur ke tak ? Hurm.. kang tegur , lain pulak pemikiran dia.. Kang ingat aku kolot . Susah zaman ni .. Asal tegur , kita kena balik.. Maklumlah , zaman UPSR semua A …

Camana nak buat ? Guna Facebook jer ? Ke nak up di blog ? Aku pernah up di blog tapi nampaknya , berlaku ‘perang dingin’ sehinggala aku bertemu empat mata dan berterus terang .. Kan dik kan ? Alhamdulillah , jernih semula.. Tu mmg salah aku la ..

Tapi letih jugak tiap kali tukar penyewa baru , isu sama timbul ! Takkan tak tau seluar dalam perempuan ni sensitif ??? Ingat lagi wife aku sewaktu berkawan dulu.. Kalau keluar gi mall , lalu tempat pakaian dalam wanita , dia suruh pandang tempat lain.. Malu katanya.. Hurmm..

Ok.. aku try search di Yahoo pasal isu sidai seluar dalam ni .. Hurmm ..

image

Amboiii.. ramai rupanyaaa blogger dah up isu ni .. Aku pun dah up dulu tapi dah turunkan semula sebab ‘kantoi’ blog aku dibaca mereka .. hehehee .. Sori dik yer ..

Ok.. Ini adalah nasihat umum yer ! Bukan aku tuju pada mana mana pihak ! Sila mak ayah yang baca blog aku ni , pesan pada anak anak dara mereka untuk sidai pakaian dalam mereka di tempat yang terjaga rapi.. Bukan apa , orang perempuan ni mudah disihir.. Tak caya ?

Aku up satu status bertanyakan pendapat di Facebook.. Dan ini antara pendapat mereka :

  1. personnel thing tunjuk kasi org tgk..Malu la... Sedang kan nk beli kt mall pun malu malu..
  2. Pakaian dalam sy sidai dlm bilik je.nenek selalu pesan,sidai kat tmpt yg sesuai n org xnampak...
  3. Seriusly bukan main2 ni..kami dr anak dara-da kawen sidai "sotong kering" semua dlm bilik ayaq !
  4. Sy sndiri pon klau p mendobi self service sgala anak dlm tu semua tinggal rumah basuh kt rumah je... adoi...
  5. Masa study dulu ramai yg sidai camtu...tp alhamdulillah housemate kita tak buat camtu..segan kat org lain
  6. ada kes..kwn baik akak..darah haidnya x brenti keluar..pernah sampai pengsan,bila gi sepital,otomatik darah haidnya brenti,bila keluar dr kwsan sepital darah kluar balik..last gi berubat kampong kat Kelantan,kata tukang obat tu,ada orng dengki amik seluar dalam dia letak kat pelembah/air parit yg airnya mengalir,seluar dlm dia dah tukar warna mula jadi hitam pekat,selagi dia x alihkan selagi itulah darah haid kwn akak masih keluar..so..hati2lah
  7. y drpd zmn bujang tggal ngn kenkwn smpai la dh beranak pinak skg nih, pakaian2 'kecik' sy maasih lgi sy privatekan, x pnh sidai kat luar.....x phm yg jenis suka sidai menyidai benda2 personal kat public....x malu ke ah???
  8. Kena molek ada pulak jenis lelaki suka kutip suar dlm bra msk guni mcm kat Kemaman niii jemur pg ptg nk angkat dh x der haru biru .. Sebaiknya pakaian dlm jemurlh didlm rmh bg mengelakkan kejadian yg tdk diingini berlaku ...
  9. gadis sekarang dh ramai yg tak segan dgn benda2 cmni,,,dolu beli pad pun bungkus dlm surat khabar,skrg selamba dek jer beli,kdg suh adik lelaki belikan.
  10. Adehhh...suaq superman jgn tayang kat org oii...ekekeke....tempek dlm umah sudehhhhh....xpun lindung la skit klu ye pun.... eheh

 

Hurm… sila amik perhatian yer mak mak dan adik adik .. termasuk wifee aku dan Zahra ! Sidai kat luar tu , daddy pakaikan kepala ! Haa.. Alang alang nak tunjuk , pakaikan aja di kepala !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI