Isnin, 22 September 2014

Berubah selepas demam !

 

Entah tiba tiba dia mengemari ayam goreng ! Sebelum tu , tengok pon dia tak lalu ! Tiba tiba … selepas demam terus jadi antu ayam.. sama cam bapak dia ! Hurmm..

Tadi gi makan di Kenny Rogers… Amik setengah ekor untuk aku.. Memandangkan dia pon dah jadi antu ayam , setengah ekor tu dah tak cukup untuk aku seorang makan !! Biasanya ok jer… tapi tadi , dah kongsi dengan Qhaliff.. tak pasal pasal tak cukup.. hahaha..

Anak punya pasal.. makan laaaa.. Daddy tak kenyang pon tak peee.. Asal anak kenyang..

Dalam kereta… dia lena siap berdengkur.. sian… lapar rupanya ..

Ramai yang dah menggunakannya !

 

Ray Ban !!

Terus terang aku katakan , memang sedap pakai Ray Ban ni. Berbeza dengan cermin mata hitam yang pernah aku gunakan satu tika dulu. Ray Ban Aviator yang aku pakai ni , ringan tapi mantap ! Terletak je kat batang hidung tu !

Aku pakai sewaktu memandu. Jelas dan tidak lagi aku punya masalah silau bila memakai cermin polarize ni.. Memang best jer .. Sedap jer rasa.. Kalau boleh , nak tidur pon pakai.. Hahahaha…

Kawan aku ada gak .. sebijik aku punya. Aku tanya harga masa dia beli spek tu.. Katanya RM1k lebih.. Tapi lama dah tuuu namun harganya masih lagi di tahap ‘nak beli kena pikir panjang’ melainkan bukan original !

Bahaya beli bukan original ni terutama part cermin tu.. Mata boleh rosak yer kawan kawan.. Jangan cari pasal nooo .. huhu… Biar rugi skit dari rugi banyak..

Sewaktu aku tunjukkan cermin mata ni kat ayah aku , dia berkenan jugak. Katanya lama dah dia minat jenis ni.Dia suruh aku belikan satu. Tanya harga dan kat mana aku beli .. Aku bagitau la aku beli GlassesOnline. Ada banyak pilihan kat situ selain Ray Ban.. seperti Oakley , Prada , Persol ,Carrera ,Super , Gucci ,Emporio Armani ,Maui Jim ,Tom Ford ,Police  dan banyak lagi !! Kena belanja dia satu la jawabnya.. heee ..

Gi la tengok dulu.. kot kot ada yang berkenan di hati.. Apa salahnya kalah membeli tapi menang memakai ! Maksud , keselesaan dan kelebihan menggunakan cermin mata hitam yang ‘betul’ ni.

Kenapa aku tak nak masuk AKADEMI FANTASIA !

 

Ni la jadinya pada aku bila dah dapat mic ! Bayangkan depan juri pemilihan  ? Perghh… Menangis juri tengok aku buat persembahan lupa diri macam ni haa ..

Video aku berkaraoke ni ada .. Kalau nak tengok , mmg tak dapat .. Aku dah deal dengan syarikat rakaman untuk mereka edarkan secara khas pada yang berminat membelinya dengan harga tertinggi. Setakat ni , ada 10 individu nak beli dengan harga melebih RM500K .. Aku tak terkejut pon.. Memang dalam jangkaan aku. Dan berharap akan cecah RM1 juta tak lama lagi.. Hurmm..Harap tak dicetak rompak la..

Poyo kan ? Hahaha.. Aku gurau jer. Ni kes naik giler ari tu.. hahaha.. Gara gara dah syok berkaraoke lagu rock kapak.. huhu .. Best best !! Kenangan indah di Agrofarmstay Resort di Melaka.

Bukan salah daddy !!

 

Ololooo.. dia ke yang pakai sendiri ??? Huhuh… tak pe tak peee… nak belajar.. gini la adatnya.. kan kan ? Hehehehe ..

Ok laa.. bukan dia yang pakai.. tapi daddy dia yang sarungkan.. Heeee.. Apa nak buat ? Dah mata pandang tempat lain , tangan kat tempat lain.. jadi gini la.. heeee…

Blogger #kelabbloggerbenashaari menyerang Agrofarmstay , Melaka !

 

Berbulan berbincang untuk merealisasikan program Bloggers Day ni. Mencari masa yang sesuai memandangkan Agrofarmstay yang terletak di Durian Tunggal , Melaka ni sering dipenuhi dengan tetamu.

Dan , Alhamdulillah .. Jumaat lepas ( 19/09/2014 ), sejarah terukir buat kali pertama .Team blogger #bloggerbenashaari serta beberapa blogger lain seperti Eriqazz dan Miera sekeluarga berjaya berkumpul di Agrofarmstay ini , berjaya dikumpulkan untuk beriadah , beraktiviti , bertukar pendapat di sini !

Adeh.. apahal aku macam buat report je ni ??? Hahahaha .. Ok ok .. Nak dijadikan cerita .. sampai sampai sana … oh , lupa lak.. Nak ke sana , sila masuk ikut UteM.. sat je sampai ! Haaaa … Masuk ikut tol Ayer Keroh tu , pastu belok kiri.. Jangan masuk dalam Phileo tu.. Tu lain resort dah tu.. hehehe.. Terus menghala ke UteM.. Atau celah je terus ke Durian Tunggal.. Dah kira dekat dah tu.. Alamat penuh ? Niii..  Lot 453 , Batu 13 , Jalan Tebong Machap  , 76100 , Durian Tunggal

Ok ok … Sampai je situ , perkara pertama yang aku akan lihat ialah swimming pool ! Kalau ada , Qhaliff akan jadi orang ke 9 seronok di sana ! No 1-8 , aku laa.. heeee ..

Ok adaaaa… Lepas tu , jumpa En.Bari .. selaku pengurus Program Bloggers Day ni .. Muda lagi orangnya.. heee.. Komited dan bersungguh sungguh.. Bagus baguss..

Rupanya , aku bukan orang pertama sampai.. Ada dah beberapa orang blogger #kelabbloggerbenashaari yang dah sampai. Amboiii.. Ceria benar mereka !

Kitorang menginap di villa ! Tu diaaa… Villa ni ada 7 bilik besar ! Bermakna , ramai akan menginap dalam ni .. Heheheh.. Best best ! Baru seronok kan ?

Lepas check in .. bersuai kenal dengan blogger lain yang dah lama kenal , maka masa untuk sessi ‘pecahkan ais’. Best sessi ni.. hahaha.. Adeh… Seronok Qhaliff..

En.Mat selaku orang besar di AgroFarmStay ni memulakan sessi suai kenal ni.. Orangnya amat peramah sekali. Begitu juga isterinya.

Dan aku… wakil bloggers diminta bagi cadangan bagaimana nak mempromosikan Agrofarmstay ni .. huhu ..

Selesai berucap.. makan time ! Heheheh.. Lapar dah woooo … Huhuh.. Dan makan malam , ditaja oleh Agrofarmstay.. Sedap sedap ! 

Makan tetap makan .. kerja tetap kerja ! Aku bagi pandangan aku pada En.Mat bagaimana kami bekerjasama membantu mana mana pihak yang ingin mendapatkan khidmat kami.. Maksud aku , kami tu ialah blogger #kelabbloggerbenashaari

Selesai makan .. semua blogger #kelabbloggerbenashaari ke vila utama untuk .. mesyuarat !! Nak brainstorming la kononnya .. hehehe ..

Jam 2 pagi.. semua bersurai.. dan masa untuk berehat ! Banyak tenaga nak pakai esok !

Untuk pertanyaan dan tempahan , sila rujuk ..

Web AgrofarmStay : http://www.agrofarmstay.my

Facebook : https://www.facebook.com/agrofarmstay

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI