Selasa, 23 September 2014

Kids SoCun , pakaian kanak kanak !

 

Kids SoCun menerima tempahan baju kurung kanak-kanak, gaun kanak-kanak, Jubah kanak-kanak, simple dress berlengan pendek untuk kanak-kanak dan kaftan kanak-kanak.

Kids SoCun menerima tempahan baju kurung kanak-kanak, gaun kanak-kanak, Jubah kanak-kanak, simple dress berlengan pendek untuk kanak-kanak dan kaftan kanak-kanak.

clip_image002

clip_image004

clip_image006

clip_image008

Kami menerima order setiap masa, kami hanya akan tutup tempahan sekiranya tempahan sudah penuh. Kami juga menerima tempahan jahitan butang comel pada baju anak anda.

Kami akan datangkan pelbagai lagi design comel untuk kanak-kanak dari masa ke semasa.

Silalah melayari dan like page FACEBOOK kami : Baju Bayi dan Kanak-kanak – Kids SoCun

INSTAGRAM : kids_socun_wfs

Whatsapp : 012-4843463

Msg : 012-4636750

Suka pencuci muka Tea Tree Oil dari Comoderm !

 

Puashati pakai ! Kalau guna yang jenama XYZ , confirm masih melekat dan terasa .. hurm… macam masih dilekati dek sabun walaupun dah cuci dengan sebersihnya ! Hurmm..

Aku ada 2-3 pencuci muka dan kekadang pakai wife punya.. Hanya yang ni saja aku puashati ! Rasa bersih muka.. Aku yang rasa yer.. orang lain , aku tak pasti ..

image

Ada banyak produk dari Cosmoderm , aku berkenan.. Harga ? Aku rasa tak la mahal mana pon.. berbaloi la dengan produknya .. Bersih dan puashati !

Nak beli mana ? Er… er…. farmasi ada jual rasanya ..heee..

Dua dua tidur !

 

Legaaa ! Dua dua bangun awal pagi.. Kena settle sorang sorang .. Yang penting Zahra. Lepas dia mandi , baru dia boleh tidur semula .. hehehe..

Yg abang .. hurnmm… Nak main dulu.. Layan tab sat.. Nak bagi dia tidur ? Tak payah..dia akan tidur sendiri.. hehehe …

Photo: Ahhh.. Baru leh wat ketok ketampi 13 kali..

Bila dua dua  tidur , daddy dapat buat kerja ! Jemur baju dah… Makan ? Hurm… lom.. update blog dulu .. huhu.. Inilah dia , kerja sebagai blogger sepenuh masa ..

Anak depan mata ..best ! Tapi rasanya si abang dah boleh gi antar ke sekolah.. Nak sangat belajar dah tu.. hurmm..

Bila soalan UPSR bocor !

 

Hurm… Ingat lagi masa aku belajar dulu.. Soalan bocor ni , lama dah wujud.. Cuma masa tu takde internet jer ! Maaf cakap la yer .. dah lama ! Naik bosan dah dengar .. Aku sendiri malas nak amik tau pasal soalan bocor ! Kenapa ? Aku belajar bukan untuk lulus peperiksaan ! Aku belajar kerana aku perlukan ilmu untuk aku bersaing di atas dunia ini dan juga untuk akhirat ! Kalau aku belajar untuk lulus peperiksaan , aku akan jadi seperti robot !

Cemerlang atau tidak , segalanya bergantung pada aku sendiri .. Yang penting bagaimana aku akan memanfaatkan ilmu tu nanti ! Apa yang berlaku sekarang ni , ramai yang bertungkus lumus untuk cemerlang dalam peperiksaan tapi gagal menggunakan ilmu tersebut di dunia realiti ! Sebaiknya orang kata .. ‘study smart’ dari ‘study hard’ !

Sebab tu .. ada pelajar tertekan bila kena duduki semula peperiksaan setelah dapati soalan bocor hingga ‘air melimpah’ keluar dari kertas soalan tuu .. Haaa..

Ke anak tak stess tapi mak ayah yang stress ? Hahaha.. ok la.. aku tak leh nak kata apa sebab anak anak aku kecik lagi.. Sebaiknya , elakkan stress perkara yang tak penting .. Kita ni , dapat tekanan perasaan sebab dok fikir perkara yang boleh .. hurmm.. diselesaikan dengan mudah..

REDHA… kalau kita dah sedia .. ulang la banyak kali mana pon , inshaAllah kita akan dapat menjawabnya.. sebab kita ada otak dan ilmu itu ada di dalamnya !

Photo

Aku belajar bukan untuk lulus periksa tapi untuk manfaatkan ilmu tersebut !

Blogger #kelabbloggerbenashaari bersukaria di Agrofarmstay , Melaka

 

Hari kedua .. Hari pertama baca dah kan ? Kalau belum , sila gi baca .. Tak baca , rugi laaa.. sebab pengalaman yang best gitu ! Sama best gi Paris haaa.. heee.. 

Hari kedua ni , bermula dengan agak slow pada aku .. Satu kejadian yang berlaku , telah mematahkan semangat aku untuk terus beriadah dengan kawan kawan seperjuangan ..

Apa kes ??? Kamera aku tu…. tau kan ? Jatuh sewaktu aku nak dukung Qhaliff turun dari tangga .. Huhuu … Entah camana , terkeluar dari porch bag aku.. Silap aku la lupa nak zip..

Pastu , mmg aku terus tak keluar dari rumah.. Kasi cool down jap ! Tenangkan jiwa.. Mood mmg lebur laa .. Selepas tenangkan diri , baru gi lepak ngan kawan kawan.. Masa tu , sukaneka pon abis dah… Kalau nak baca pasal aktiviti pagi tu , leh baca di blog Emas Putih dan Yanty

Aku sempat lepak layan diorang berkayak dan berbot di tasik. Qhaliff pon naik bot ! Hahahaha.. suka dia.. Bila tunjuk gambar ni , senyum je dia.. huhu ..

Photo: Aktiviti bersama anak anak..

#Agrofarmstay #kelabbloggerbenashaari

Sambil layan diorang naik bot , ada yang gi makan pisang goreng dan kopi panas ! Perghhh .. menyelerakan !!

Dan sebelah malam adalah malam yang meninggalkan seribu kenangan ! Hahahaha … Selepas berbbq kami semua berkaraoke ! Serius.. bilik karaoke diorang yang cool tu membuatkan aku hilang akan lalu mengeluarkan segala skill yang ada ! Huhu ..

 

Hurm.. Baru nak naik giler , ‘mak tiri’ blogger dah halau balik ! Huhu…. Baru nak layan rock kapak.. Hurmmm..

Mengenangkan esok nak balik , aku terus bosan ! Hahahaha.. Aku kat sini , mmg hilang tensen ! Walaupun kamera rosak , rasa berbaloi sangat abiskan cuti 2 hari di sini .. Tenang ….

Sebarang pertanyaan atau nak tempah , sila rujuk ..

Web AgrofarmStay : http://www.agrofarmstay.my

Facebook : https://www.facebook.com/agrofarmstay

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI