Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 7 Oktober 2014

Teh Tarik Place di Ayer@8 , Putrajaya

 

Wife ajak sarapan pagi kat sini sebelum gi Bangsar. Katanya makanan kat sini sedap dan suasananya , menarik ! Tempat yang tersusun bagi aku. Tak abis nak eksplore lagi kawasan ni.. Dengarnya macam macam restoran ada kat sini termasuk Upin Ipin. Nanti nak gi la..

Destinasi pagi ni , Teh Tarik Place. Tempat ni terletak di Presint 8, Putrajaya. Alaa.. dekat Hospital Bersalin tu laaa.. Yang baru tu laaa.. Situ jer .. heeee..

  

Mahal ? Hehehe.. Standard Putrajaya laa.. Tapi makanan , bagi aku yang dah rasa mee goreng dan nasi lemak , mmg ok .. terutama nasi lemak dia ! Haaaa…

Bukak kul berapa ? Kul 9 pagi hingga 11 malam .. Hehehe.. Lambat ? Ok laaa.. takde la ‘kaki curik tulang’ mai lepak sini waktu awal pagi untuk sarapan pagi.. kan kan ?

Ada yang kata roti canai dia pon sedap ! Hurm… Ni kena ajak team #kelabbloggerbenashaari turun sini ni.. huhu …

Antara Paris dan Putrajaya !!

 

Nasi lemak di bawah ni , harganya hampir mencecah RM10 !! Terkejut 5 saat jap tengok resit memula.. Tapi bila sampai je nasi lemak ni , terus aku REDHA jer …

Putrajaya beb !! Apa nak heran ??? Mana ada free kat Putrajaya ni haaa… Parking je la .. hehehe.. Ada sebenarnya yang free kat Putrajaya ni .. banyak ! Tapi bab makan , mmg terus terang.. mahai siotttt !

Tapi aku tak nak mengeluh ! Aku dah kena jauh lebih mahal hingga sanggup beli sup maggie je untuk lapis perut sewaktu di Perancis dulu.. hahahah… Tunggu naik kapal terbang , baru makan.. huhu..

Mahal ? Kita ada pilihan ! Jangan risau.. Ada banyak pilihan ! Masak sendiri ? Tak nak masak sendiri , sila gi rumah kawan .. mintak mak dia tolong masakan.. Tak nak gak ? Suh la awek masakan … Pon tak nak ?

Paling mudah , mencuri !! Jangan risau .. Sepanjang masa boleh makan free kat penjara.. 

Kawan , bab makan .. jangan berkira la.. Ada duit , makan .. Takde duit kalu ? Berusahalah cari duit.. Pandai pandai la nak hidup kan ? Asal jangan mati terlebih makan , dah laaa .. Bersederhana..

Suri rumah cuma duduk tengok drama sinetron !

 

Aku memandang sepi smart tv LG dan juga set home teater Pioneer .. Lama dah aku tak tengok tv dan layan movie dgn gunakan home teater tu.. Kenapa ?

Sejak ada dua orang anak ni , aku dah semakin sibuk dengan mereka ! Kalau ada masa lapang , aku akan buat kerja aku ! Update blog atau siapkan advertorial.

Punca rezeki aku sambil jaga anak anak sendiri ! Aku tak nak kasi orang jaga.. Biarlah aku hilang ‘kemachoan’ serta kebebasan setiap hari bila pergi kerja.. Biarlah aku jaga anak anak aku sendiri , sementara mereka belum mamu terfikir untuk keluar dari rumah ini .. berdikari !

Duduk rumah tak stress ? Bukan susah jaga anak ? Kan ? Aah.. serius senang giler jaga anak ! Sebab tu ramai maid lari dari majikan mereka dan ada juga maid sampai tertekan tahap kronik , dera anak majikan mereka ! Perghhh.. suka sukaaa je kata tak stress eh ? Banyak sangat tengok filem Star Wars ni… huhu ..

Cuba tengok nota yang aku jumpa di Facebook ni.. Tak tau la sapa yang tulis ni .. Tapi mmg meninggalkan kesan mendalam ..

Aku yang lelaki ni pon tak nafikan apa yang tertulis tu !! Nak gi buang air besar pon kena tunggu semua tidur , line clear .. baru cepat cepat gi tunaikan hajat ! Tu pon tak leh lama lama .. Zassss… kena segera ! Takut Zahra bangun dari buaian dia .. Hurmm..

Kat rumah takde ‘boss’ .. Jadi takde la tertekan dek dateline atau kena marah ngan bos ! Amboi.. kat rumah takde bos ? Tuuuu … dua orang kecik tuuu.. Ingat diorang tau mandi sendiri ? Tau makan sendiri ? Tau tukar lampin sendiri ? Haaaa..

Maaf .. aku bukan mengeluh.. tapi sekadar berkongsi rasa.. Aku yang bergelar ‘suri rumah ‘ serta bekerja sendiri ini tahu bagaimana rasanya suri rumah yang terpaksa buat kerja sambilan bagi membantu suaminya mencari rezeki bagi menampung kehidupan seharian..

Serius , aku mengantuk ! Tertidur di sofa namun di hujung jari .. masih terpaut pada buaian Zahra.. Sekejap sekejap terjaga.. aku pon buai.. Lama lama gitu , aku pon sakit kepala sebab asyik terkejut.. Bukan saja saja nak tidur !! Tertidur !! Takde teman borak di rumah ni.. Di pejabat ? Leh layan ngumpat .. kan ?

Silalah hargai suri rumah anda .. EPF takde.. Socso takde .. Union takde .. Nasib baik ada Kelab Blogger .. tu pon orang pertikaikan .. Aiyokkk …

Qhaliff semakin terancam ?

 

Sekarang ni.. kalau dia menangis , dia bukan sekadar menangis ! Dia bagi pakej sekali.. teriak , menjerit dan hingus sekali ! Pastu , mesti demam !! Haihh.. Nasib baik lom sampai tahap demam .. hurmm..

Dia terancam dengan Zahra ? Aku rasa la kot .. Hurmm..

 

Aku tak salahkan dia pon.. Dia dulu manja je ngan aku.. Rasanya sekarang pon sama jer .. Cuma mungkin dia terasa part menyusu badan je kot.. Hahahah.. Berebut ngan adiknya.. Adik dia lak , bertolak ansur jer.. Kecuali bila dah ‘lapar’ betul , dia teriak gak laaa..

Aku yang stress dengar diorang nangis.. Hahahaha ….

Peringatan untuk isteri !

 

-iklan-

Ya Allah!!! Jgn sampai teruk sangat macam nie yer sayang!!... masalah besar... jgn biar kan bersarang dalam rahim anda.. bahaya menanti...

Wahai semua wanita di luar sana.. jaga lah aset anda.. jaga lah rahim anda.. kerana tiada galang gantinya... maaf klu anda rasa terganggu dengan gamba nie.. boleh pm inbox saya untuk service kebersihan demi kesihatan anda sendiri... Khidmat rundingan secara PERCUMA!!... reality bukan cobaan..

RINGKASAN PRODUK JAMU PENGANTIN DARA @ JPD (RM65/10 BIJI) ~ menyerap segala kekotoran yg ada dlm rahim seperti keputihan,air mani suami yg x keluar habis ketika kita bersama, masalah darah beku yg selalu mengganggu period, masalah senggugut,mengetatkan vagina (perkara yg disukai oleh semua suami) yg penting membersihkan dinding2 vagina.

Whatssap : 012-2219497

Fida FB: Fida Jamu SusukDara

Blog : http://pengedarjamususukdara.blogspot.com/ RUNDINGAN PERCUMA

Jangan sayang ‘syarikat’ anda !

 

Dulu , aku serahkan ‘jiwa’ aku pada tempat aku kerja ! Kerja sampai lewat malam.. Sabtu Ahad pon kerja ! Akhirnya ?? Setelah 6 tahun mencurah bakti .. aku cuma ditanya bila nak berhenti kerja ?

Mampu tersenyum jer. Tak mengapalah .. “ Aku akan pergi dari sini tidak lama lagi .. “. Bisik hati kecil aku. Di sini pon , dah tak de apa apa harapan. Makin teruk lagi ada la.. Nasib baik la pengalaman lalu bersama 'bos kecik’ dan rakan rakan , memberi aku pengalaman hidup yang amat bermakna !

 

Aku mmg komited terhadap pekerjaan aku. Bila aku beri 100% , tapi dibalas dengan 50% .. aku mudah patah hati.. Mulalah buat hal ! Hahahaha.. Dan tak lama kemudian , berhenti kerja ! Atau tukar kerja !

Dan akhirnya .. aku jumpa pekerjaan yang sesuai dengan aku .. Dan aku sayangkan pekerjaan aku.. Dan juga , aku sayangkan ‘syarikat’ aku ni.. Hehehe.. Sendiri bos , sendiri kuli ! Apadahal ??? Lu malas , lu tak makan la jawabnyaaaa .. kan kan ?

Jika anak anda pula ?

 

Terbaca di TimeLine seorang rakan di FaceBook .. Dia pon amik dari orang lain.. Tak tau dari mana punca ! Hurm.. Persoalannya , jika ianya berlaku pada kita ?

Yer.. memang pernah berlaku pada aku ketika aku suami isteri sedang makan. Disebelah aku , ada suami isteri yang boleh dikatakan taraf datuk nenek la pada Qhaliff. Diaorang dok bergurau dengan Zahra..

Kemudian mintak izin dukung Zahra. Itu pun selepas berbual panjang dengan mereka. Bekas penjawat awam bertaraf pegawai. Rindu kat cucu mereka… Bila tengok Zahra , lagi bertambah rindu ..

Alhamdulillah , segalanya ok.. takde masalah pon.. Mereka kelihatan sangat baik orangnya.. Tapi disebabkan segelintir manusia yang durjana.. mementingkan hawa nafsu sendiri , maka di dalam hati kita , sudah wujud syak wasangka yg mendalam !

“ Trust No One ! “

Hurm.. bayangkan aku sendiri nak senyum kat baby orang.. pon takut takut dah pasni ! Walhal aku tahu.. senyum kat baby buat kita nampak lebih muda ! Senyum kat ‘baby’ , leh kita bertambah tua !!

Apa senyum senyum ?? Mesti ada buat salah .. Atau nak apa apa la tu !! “ .

Dah pulak macam tu !! Adeh.. ni semua penjahat punya salah la nihh !!

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI