Ahad, 12 Oktober 2014

Hari Typo 1 Malaysia ?

 

Aku tak tau lak hari ni Hari Typo atau sememangnya nak kasi penonton tv senyum simpul melihat ‘kesilapan’ yang tak disengajakan.. Ke sengaja ? Hahahaha .. Tak tau laaa .. Nasib baik aku tak tengok live.. kalau tak , aku confirm masuk hospital.. Terlebih gelak !!

Yang ni buat aku ketawa besar ! Perdana Menteri terus !! Hahahaha ..

Jangan benarkan isteri anda ke pasar seorang diri !

 

Kenapa pulak ?? Apasal aku bagi wife gi pasar sorang diri ? Haih… Aku tak bagi pun.. dia gi ngan jiran.. Senang nak membeli barang. Kalau usung aku , confirm kena bawak satu batalion iaitu Zahra dan Qhaliff sekali !

Dah tu kenapa aku kata jangan bagi isteri gi pasar sorang sorang ? Ahaa.. inilah jawapannya !

Pakej ! Sarapan pagi dan tengahari sekali gus ! Hahahahha .. Adehh.. Aku tengok pon aku terus kenyang … Huhu..

Alasannya ? Dia suka kuih.. Nasi tu , mak aku bagi semalam.. hehehe… Dia cuma beli 3-4 jenis kuih.. Ok la.. kasi dia shopping kuih lak.. Kasi ilang stress.. heee..

Kasi la wife anda gi pasar ! Biar dia shopping apa dia nak .. Jangan terpengaruh dengan tajuk entri ni !! Sian diorang.. kan kan ?

Tidur lama dalam buaian ?

 

Ada kawan di FB bagitau anak kecilnya payah nak dapat tidur lama di waktu siang.. Paling lama , 40 minit.. Hurmm..Zahra lak camana ? Zahra kalau tidur siang , boleh dapat 3-4 jam !! Kalau dia tidur jam 8 pagi selepas mandi , dia akan jaga dalam 12 tengahari..

Caranya ? Buaian je la… Dulu dengan Qhaliff , aku tak guna buaian.. Guna rocker tu jer.. Lama jugak tidur. Tapi lepas aku nampak dia tidur dalam buain di rumah mak aku , baru aku tau .. diorang ni lebih lena dalam buaian..

Kalau jalan jauh camana ? Aku ada pilihan.. aku takkan usung buaian tapi guna rocker atau car seat yang leh jadi cam rocker .. hehehe … Adaaa jual gak gitu..

Kesian sebenarnya baby tak cukup tidurr.. Diorng akan mengamuk nanti ! Bila diorang dah  mengamuk, masa tu… tak guna dahhh… hehehehe…. Risau kita lak mengamuk sebab diorang meraung non stop action punya ..

Gara-gara TAKEN !

 

Abis siaran langsung Tatoo di TV2 , ada pulak cerita best .. TAKEN ! Aku bagitau wife , cerita ni best.. Masa ni masih kat rumah mak aku.. Kot la dia kata ..

“ Ok la bang.. tidur sini je la.. tak yah balik .. “.

Weee… Bukan apa… aku malas nak drive jauh jauh.. Huhuh..Sepang –Cheras – Sepang dalam semalam.. penat weh ! Hahahaha .. Nasib baik mak aku buat nasi tomato.. huhu… Terliur nak gi makan..

Cerita TAKEN start.. Nampak cam biasa.. Aku nak tengok sebab lokasi dia kat Paris.. Rindu kat Paris.. Hahahaha… Kiranya ilang la rindu jap bila tengok cerita ni.. ( Semalam tengok From Paris With Love lakonan John Travolta.. heeee) .

Malangnya , wife ajak balik sebab esok lepas subuh .. dia nak gi pasar basah dengan jiran.. Huhuhu… Aku ikut je la.. Balik je la.. Esok datang balik.. heee..

Dalam kereta , wife bagitau cerita ni best .. Sempat ke nak tgk kat rumah ??? Huh.. mana sempat ! Bukan dekat rumah.. Mau mau sejam baru sampai..

Teringat handphone aku.. hehehe .. Cepat cepat aku bukan Play Store dan search RTM.. Tadaaa.. jumpaaa ! Terus download.. Tak sampai seminit , live streaming di handphone aku.. ehehehhe ..

“ Perghh.. lajunya download ?? Siap live streaming lagi haaaa.. Perghhh… “.

Tak caya eh ?

Hehehe.. Gunakan telefon pintar anda , semaksima yang boleh !! Tu namanya telefon pintar.. hehehe.. Dah boleh tengok tv kat situ .. nasib baik coverage aku cecah 4GLte.. lalalallaa….

Download ? Ala… boleh jer.. tapi tak feel .. hehehehe.. Dan sudahnya , sambung layan dalam kereta .. Sampai je rumah , cerita pon dah abis.. Heeee..

Zahra kedekut senyum !

 

Gi umah tok dia tadi di Cheras.. Sampai sana kul 830 malam.. Terus aku makan nasi tomato mak aku buat .. 2 pinggan.. Pastu lepak borak ngan diorang.. Zahra , mak aku dukung dia..

Nak tau ? Hampir 2 jam dia tak nak senyum ! Puas mak aku buat lawak.. lucu.. kasi ketawa.. Aku pun turut sama.. Berat laaaa dia nak senyum ! Bila wife bawak masuk bilik , dia senyum sampai ke telinga ! Boleh ??? Hahahaha.. kedekut senyum laaa makcik sorang niii ..

Best part.. nak balik , baru nak senyum ! Tensen mak aku.. hahaha.. adeh.. Zahra .. Zahra …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI