Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 25 Oktober 2014

Qhaliff dah pandai berlakon !

 

Usik je telinga dia , terus dia nangis..

“ Aaakittt..huhu.. aakittt.. “ .

Aik.. aku usik je pon ??? Bukan jentik ! Haishhh.. Sekali mak dia pon cakap gitu gak.. Usik rambut dia .. terus nangis..

“ Aaaakiitt.. “ ..

Pastu pujuk , diam  .. Terus ceria kembali ! Hurmmm.. Dah pandai dahhhh !!

Lepak di Restoran Upin Ipin , Ayer @8 Putrajaya

 

Disyorkan oleh bro Zaini yang juga salah seorang blogger #kelabbloggerbenashaari untuk bawak Qhaliff ke sini. Katanya makan kat sini , santai.. Rileks.. Suasana pon best ! Budak mesti suka.. Hurmm..

Dan petang tadi , aku sekeluarga ke sini .. Ternyata benar kata Zaini.. Qhaliff suka lepak sini .. Dia tak merayau pun. Duduk je atas kerusi dia dan ditangan kanan dia ada ayam goreng ! Ala ala Upin Ipin dah.. Hahahha..

  

Kalau gi hari cerah , mmg best la budak budak ! Leh lari sana sini.. Suasana yang menarik …

Makanan ? Harga agak.. Hurm.. Putrajaya ! Nak kata apa kan ?

Bagi aku , ok la tempat ni.. Staff pon ramah jer .. Cuma kalau boleh , makanan tu kena lebih ‘meriah’ lagi.. Terutama untuk pikat anak anak makan dengan lebih berselera.. Oh ya, mmg Qhaliff makan banyak tadi.. 2 ketul ayam goreng bahagian peha tu.. Mintak sikit pon tak bagi ! Hurmm..

Pandai dah merajuk !

 

Semalam aku tinggalkan Zahra dan Qhaliff di rumah mak aku. Dia nak main ngan diorang .. Ok je la.. Aku pun dapat rehat sekejap.. Hehehe.. Tapi bukanlah rehat tu tidur yer ! Aku gi servis kereta .. Nanti nak gi Terengganu dan Kelantan.. Huhuh.. Gi makan angin sambil bekerja .. Er , wife yang bekerja..

Saja aku tak nak dukung dia hari ni.. Hahahaha .. Tau apa respon dia bila aku nak amik dia ??? Hahahaa .. Menjeling koooo ! Tak nak pandang aku woooo .. Jual mahai teruss !

Amboiii .. baru beberapa jam ! Iskh iskh.. Bayangkan kalau kerajaan hantar aku gi Bulan ? Ha.. confirm tak kenal aku dah.. huhuuhh… Nasib baik la aku tolak pelawaan jadi angkasawan .. Biarlah aku blogger selamanya di rumah , dari dijeling lagi oleh Zahra .. huhu ..

Budak budak sekarang ni , cepat matang kan ? Hurmmm.. Susu ibukah ?

L’Arome untuk buang lemak perutku !

 

Heheheh.. Ok ok.. aku cerita terus terang ni ! Aku pernah wat advertorial berbayar pasal L’Arome ni dulu tapi aku tak sempat nak melihat kesan sepenuhnya !

Dan baru baru ni , aku gi photo shoot untuk majalah Maskulin. Hurmm.. Bila dia mintak aku pakai baju putih tight , aku jadi pening ! Aku ada seminggu untuk hilangkan lemak perut aku ! Nak gi gym tak sempat dah .. Mampu buat senaman kat rumah jer .. Hurmm..

Teringatkan L'AROME Apple Stemcell Slimming Serum yang masih berbaki tu di atas meja tu , aku pakai untuk seminggu ! Hehehhehe … Pakai dan workut ! Kasi berpeluh.. Baru menjadi banget !! Hehehe.. Diet la jugak yer. Jangan belasah makan jer.. Tak guna la gitu kan ?

Dan kesannya ?

Hehehee.. Menjadi la pulak ! Huhuuh.. Alhamdulillah.. Berguna jugak L'AROME Apple Stemcell Slimming Serum waktu emergency .. Hehehehe.. Yearghhhh !!

Dan minggu depan , team #kelabbloggerbenashaari nak wat group photo lak ! Hurmmm.. Aku masih lom sempat gi gym ! Adehh ! Selepas sesi foto Maskulin tu , aku agak tak jaga diet dan kembali naik lemak lemak di bahagian yang mendukacitakan ! Nasib baik lom taraf boroi lagi tapi tak selesa la.. Ngak comey kata orang Paris !

Maka .. maka … Tadaaa !!

Dua botol ! Satu untuk aku dan satu lagi untuk wife ! Wife sempat try sekejap ari tu.. Lepas bersalin kan .. tau tau la lemak kat perut tu camana .. Hehehee.. Dia kata ok ! Maka , 2 botol aku dapatkan dari Puan Salina. Hehehee.

Menurut Puan Salina , ramai dah order dengan dia ! Ni pon stok stok terakhir jer sebelum order yang baru.. Huhuh.. Nasib baik ! Aku masih ada beberapa hari untuk hilangkan lemak dan kembali naikkan otot ! Tak la nak tahap raksasa tu.. kasi nampak sado skit je .. hehee..

Suka tengok botol dia ! Cantik.. nampak ekslusif ! Hehehehhe .. Ni baru dapat pagi semalam.. Dan malam tadi , lepas mandi .. sebelum tidur , kasi pakai seround ! Panas jap kat perut.. Orang kata kalau panas , sebab air banyak terkumpul kat situ.. huhu.. Diorang kata laa.. Untuk korang yang kuli sensitif tu , dinasihati guna skit je dulu.. Jangan taruk semua .. meraung nanti ! Haaaa ! Dapatkan nasihat agen yang menjual yer ..

 

Ini bukan orang perempuan je pakai tau ! Ramai yang gi gym , nak bakar lemak kat perut tu pon pakai ! Berkesan menurut mereka.. Wallahualam.. Tak salah cuba kan ?

Ok.. kalau nak order L'AROME Apple Stemcell Slimming Serum , boleh whatsapp Puan Salina di 019 269 7794 ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI