Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 13 November 2014

Qhaliff tak boleh main tab dah ???

 

Nanti anti sosial ? Gulp.. Benarkah ??? Apakah gadget akan membuatkan Qhaliff jadi gitu ? Hurmmmm… Hurmmm.. Yeke Qhaliff ?? Takkan kot ?

Qhaliff akan dapat handphone mak dia tak lama lagi.. Sony Xperia C3 .. InshaAllah mak dia akan guna aku punya dan aku dapat baru ! Wee.. InshaAllah .. lom confirm ! Hahahaha..

Er , apakah Qhaliff akan abiskan masa dengan handphone ? Aku rasa tak mungkin !

Alhamdulillah.. dalam tab dia takde game ! Aku sendiri tak main game dalam handphone. Dia gemar tengok youtube jer.. Citer Ultraman dan seangkatan dengannya.. Dia layan pon tak lama.. dia boring , dia cari bola dan ajak aku main dengan dia .. Tak pun dia gi tumpahkan air dan makanan ..

Risau dia dengan tab ? InshaAllah tak …

Qhaliff tak kisah !

 

“ Nak susu tak ? “

“ Tak nakk … “

“ Nak susu tak ? “

“ Bichingg arrr.. “ . ( Bising arr )

Amboi jawapaann !! Memang nak kena smackdown nihh ! Terus aku geletek diaaa … Gelak tak henti pastu mintak asyam ! Iaitu ais krim Magnum !

Qhaliff tak kisah ada ke tak de susu botol.. Dia tau , dia akan puas menyusu bila mak dia balik petang karang ! Dia orang pertama akan berada di atas katil. Tunggu mak dia siap mandi dan tukar baju. Dia akan kongsi dengan Zahra. Zahra tak banyak menyusu .. Tapi tu dulu laa.. Sejak cecah 6 bulan ni , nafsu dia dah lain .. Hahaha..

Pagi tadi .. aku offer Qhaliff susu .. Dia diam.. Aku gi buat kat dia sebotol .. Dan hasilnya ?

Hurm.. minum jugak dia rupanya ! Lain kali jangan tanya.. bagi jer terus !

Ingatkan dah tamat nyawanya !

 

Sedih ! Tak boleh charge dah .. Huhuhuh.. Kena beli baru kat Qhaliff atau dia akan berebut dengan aku !! Hurmmm ..

Tapi tu berlaku beberapa hari lepas dan satu keajaiban berlaku pagi ni !! Aku try charge tadi da.. Eh ???

Eh , eh ???? Ehhh … Ehh ???? Boleh ?? Alhamdulillah.. main cak cak lak diaaa eh ??? Selamat duit daddy.. hehehe.. Leh beli kamera yang daddy idamkan tuuuuu.. Sony @5100.. Huhuh.. Mahaiiii ..

Dan Zahra ??? Dia takde tab ke ?? Mana aci Qhaliff je ada kan ?

“Abang , nampak lain tak ? “

 

Adehhh.. soalan maut sungguh !  Wife tanya kelmarin pada aku sewaktu dia bersiap nak pergi kerja. Aku senyum jer..

 “Lama dahh perasan , saja jer wat tak tau.. Kang kalau puji , memanjang selfie dalam toilet ! Tapi bukannya bagi kat suami.. bagi group geng geng ibu dia ! Kaann ? “ .

Perubahan pada kulit muka dia bagi aku ada berpunca dari dua jenis produk yang dia amik dan salah satunya aku baru review baru baru ni.. Haaaa .. 

Ahaa.. ni bukan produk baru lahir semalam yer .. Dah 4 tahun dah berada di dalam pasaran terang kita.. Bukan pasaran gelap ehh !

Aura Puteri Gold ! Hehehehe.. Ternyata MEMANCOORRR !! Hahaha… Memang memancar gituuu .. Tapi kalau nak pakai , kena disiplin laa .. jangan jap pakai jap tidak.. Kang tak MEMANCOOORRRRR , salahkan produk lak walhal diri tak berdisiplin.. kan kan ?

Aku jawab lagi kat wife ..

“ Kang dok tengok selalu jer, risau lak Zahra ada adik awal lak.. Kena jarak kan , kan ? Kang marah doktor ! Huhuhuh.. “.

Sebenarnya pandang.. curik curik.. kang dia perasan , malu aiii .. hahahaha…  Awal cerita #ehhh…

Oh ya.. satu lagi produk tu ,nanti aku cerita eh..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI