Sabtu, 22 November 2014

Kenapa aku boroi kembali ?

 

Dulu , masa Qhaliff baru lahir .. aku memboroikan diri ! Ini kerana aku tak sempat nak bersenam ! Baru nak pegang besi , wife panggil dah ! Baru nak angkat diri , wife seru dah ! Nak tak nak , aku biarkan jer laaaa badan aku berlemak hinggalah usia Qhaliff lebih 6 bulan .. Pastu baru boleh gi gym..

Uhuk.. Dan bila dah sado , wife pulak tak tahan tengok !! Dah mengandung pulakkkk … Ni yang malas cantikkan diri .. Confirm wife tak tahan tengok.. Acaner tu ?

Dan lahirlah Zahra Nur Iman .. 6 bulan berlalu , aku kembali melemakkan perut ! Nampaknya aku perlu kembali membakar segala lemak yang ada ..

 

Tapi .. risau laaa.. Kang Zahra dapat adik awal lak .. Nak tak nak , aku kena tunggu setahun kot ? Baru kembali ke gym ?

Ok tak alasan aku ?

Shopping cara paling mudah ! Jom download sekarang !

 

Ahaaa.. Malas nak guna web ? Facebook ? Loading slow kekadang kan ? Atau nak save kuota internet tu haaa..

Ok… aku ada cara ! Gi ke Google Play ( bagi pengguna Android ) , pastu SEARCH BEN ASHAARI dan download dengan sepantas yang mungkin !

 

Pastu ? Hehehee.. Pilihlah pakaian yang anda berkenan ! Kalau sangsi dengan mutu atau kualiti , aku nasihatkan beli satu dua item dulu.. Tak la tensen kalau produk tu tak menepati selera kan ?

Buat pengetahuan , pakaian semua ni dari GM KLANG. Bukan butik Ben Ashaari yer.. hehehehe.. Aku cuma tukang promote jer .. Kot la kalau korang yang kaki shopping online ni , nak cuba kan ?

Antara yang dijual ?

Haaaa…. Segala details semua ada !  Klik jer ADD TO SHOPPING BAG pastu LOGIN ..

Selamat Bershopping !

Terlupa hari penting !

 

Jeng jeng jeng … Tetiba aku dapat msg dari wife ..

“ Selamat Hari Ulang Tahun Perkahwinan .. bla bla bla .. “.

Huihhhh.. 21 ke 22 aku nikah ni ??? Kongpius gue macam ni .. Ari tu tanya dia.. dia kata 22 .. Ni tetiba 21 dah wish ! Dah la wish tengahari lak tu.. Sah sah dia punya lupa !!

Best part , tahun ke berapa pun tak pasti ! Hahahaha .. Aku ngan dia pun lebih kurang ! Dalam kepala , banyak menda lebih penting nak kena pk ! Yang penting , ingat ! Kan kan ?

Namun begitu .. Aku dah awal awal bersedia ! Ahaa.. Awal tu , semalam je pon ! Yakni hari Khamis ! Aku mintak tolong kak Niena Cke buatkan kek istimewa ! Huhuhu.. Harap dia terima dan Alhamdulillah , walaupun lewat order … kak Niena berjaya siapkan lebih awal ! Otai sungguh !! Oh ya , kak Niena Cke ni dulu guna nama Nina Cybercake tapi akaun dia dah didelete dek Mark Zukenberg … Lantak laa salah eja nama dia..

Dan malam tadi , aku gi amik kek kat rumah dia bersama wife .. huhu.. Waaa.. Siap sudahhhh !

Giliran Zahra lak gi jumpa akak cun ni .. Hehehehe .. Abang dia , dah jumpa dah dulu ..

Tak kisah la terlupa pon kan ? Asalkan tak lupa terus .. Aku tahu , ada perempuan kisah sangat pasal menda menda gini tapi bagi kami berdua … banyak menda penting lagi nak kena pikir cam… Hehehehe.. Ada laaaa..

Buat kak Nina , terima kasih tak terhingga yer ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI