Ahad, 23 November 2014

Penangan ULTRAMAN !!

 

Sebenarnya , lama dah aku cari mainan ni ! Qhaliff dok layan kat Youtube sebelum ni dan tadi , Qhaliff berjaya menjumpainya di Toy’s Ur Us , Alamanda. 

Menarik nafas dalam dalam.. Kasi tenang jantung sebelum membayarnya !

“ Nasib baik laa daddy dah janji ! “

Tengok harga.. lagi RM10 genap RM200 ! Huhuh… Nak amik yang ni ke atau amik robot Tranformers ? Hummm… Aku hulur dua dua.. Dia pilih Ultraman . Hurmmm ..

Dan akhirnya jadi milik dia .. Memang dia suka laa.. Tak sabar nak main ! Kat mana singgah , kat situ dia main ..

Menariknya , patung Ultraman ni mudah disimpan … hehehe .. Aku pulak yg beria eh ? Huhuhu ..

Bila bertukar , jeng jeng jeng .. Segak cam daddy !

Fuh… pastu beli barang dapur .. RM200++ . Jumlah perbelanjaan ari ni , RM500 ! Perghhhh..

Nak pengsan jap !

Karnival UPIN IPIN dikritik hebat !

 

Semalam lalu  depan PICC .. nak ke Ayer@8 di Presint 8. Dalam jam 2 petang gitu.  Sampai depan PICC, aku tersangkut dalam jammed ! Nasib baik aku dah biasa dengan kawasan tu .. Boleh la ikut jalan lain skit untuk elakkan kesesakkan ..

Yang buat aku tergaru kepala ialah.. ramainya orang sanggup parking jauh jauh pastu usung anak kecik mereka dengan stroller atau dukung ! Hanya untuk tengok Upin Ipin dan Ultraman ? Perghhh.. respek arr !

Aku masuk page UPIN IPIN , dan baca komen komen yang ada kat sana .. Hurm.. Geleng kepala jer la. Ada jugak kawan kawan up di Facebook dan luahkan rasa tak puashati ..

Hurm.. Kesian kat anak anak kecik.. Memang mereka beria nak tengok tapi apa guna dapat tengok pastu kena marah ? Kenapa kena marah ? Sebab mak ayah stress laa ! Penat .. Panas .. Berpeluh.. Keluar duit bagai .. Nak bergambar ngan Upin Ipin pon kena bayar.. Beli barangan pon harga entah apa apa .. kualiti ? Hurmm.. Tak tau laa nak kata apa.. Kang kata pentingkan keuntungan , kata aku dengki…

Harapnya pasni penganjur boleh pikir dengan lebih baik .. Buat di tempat terbuka .. cam dalam stadium ke .. kalau plan nak berjuta orang datang la .. pastu kalau boleh , tak payah la nak charge bagai .. takat nak bergambar tu , free dah laa.. Hargai peminat yang dah support Upin Ipin tu haaa…

Rugi skit tak per.. InshaAllah untung banyak ! Buat mcam karnival Jom Heboh tu jer ..

Terfikir gak.. Sapa yang sebenarnya beria nak tengok ? Anak atau ?

Cerita Saya Hamil Lagi Dan JSP

 

-iklan berbayar -

 

Jangan salah faham.
Takut nanti kita menduakan Allah Taala plak.

Sebenarnya.
Jamu Seri Pengantin tak boleh bagi anak.
Tapi adalah 1 ikhtiar rawatan dalaman untuk wanita yang ada masalah dalaman.
Untuk wanita yg sukar hamil.
Dan untuk menyuburkan rahim wanita.

Haa fahamkan ?
Bukan apa,
Risau juga sy bl ada cust direct tanya sy JSP boleh bagi anak ?

Hehe.
Confirm tak boleh jika tidak ada Izin Allah Taala.

Tapi,
Kalau puan2 adik2 kakak2 yang dah kahwin.
Ada masalah dalaman.
Sukar hamil.
Ada masalah kesuburan.
Boleh ikhtiar makan jamu ni.

Selebihnya kita serah pada Allah Taala ya..

Ini gambar sy,
Hamil ?
Ya sy hamil.
Anak kedua.

Sy xmenjangkakan yg sy akan hamil kali kedua masa anak sulong sy yg belum pun cukup setahun umurnya masa tu ( 6 bulan ).

Sebab.
Sy makan ubat perancang.
Dan sy mkn JSP.
Cuma ada sikit salah faham.
Sepatutnya kena jarakkan pengambilan perancang dan JSP.
Tapi sy hentam makan dua2 sekaligus.

Sy xtau sy hamil.
Selalu sy share testi hamil dan buat ayat ' sy mengandung lg '.
Selama 3 bulan kandungan sy tu sy mkn perancang dan jsp mcm biasa.

Alhamdulillah
Nasib baik kandungan sy selamat.

Buat la mcm mn pun.
Makan la apa pun.
Merancang la mcm mana sekalipun.
Kalau bukan dgn Izin Allah Taala.
Setiap sesuatu perkara tu tak akan terjadi.

Jadi jangan salah faham.
Kita cuma ikhtiar shj.

image

Dee Naa
Stokis Jamu Seri Pengantin
Kandungan 36 minggu
Due 16.12.2014

Hampir cicir RM300 !

 

Baru je keluarkan duit di mesin ATM. Plan nak bayar hutang dan belanja makan keluarga.. hehehe..

Dan bawak la keluarga makan di tempat feveret skang ni .. hehehe .. Di Tom Yum Kung , Ayer@8 Putrajaya.. Hurmm.. Nak dijadikan cerita , selepas order makan dan sebagainya , tiba tiba Qhaliff bersuara pada aku ..

“ Baa.. ba.. tuuu.. tuuu .. “. Dan aku seperti biasa , takkan ignore teguran dia sebab pasti ada sesuatu yang membuatkan dia bersuara ! Hurmm

Dia menunjuk dengan jarinya ke lantai ! SubhanAllah ! Dia tauuuu tu daddy dia punya dah tercicir jatuh dari poket seluar aku ! Nasib baik laaa dia yang perasan .. kalau tak ?

Esok daddy belanja robot Tranformers eh ?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI