Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 24 November 2014

Antara Sony Xperia Z3 , Samsung Note 4 dan Iphone 6 plus !

 

Mana satu pilihan korang ? Masing masing ada kelebihan dan kekurangan. Seperti biasa , aku akan baca review otai otai gadget dari luar negara. Tonton videonya dan kemudian buat perbandingan serta review sendiri ..

Apakah Samsung Note 4 pilihan aku ? Atau ??

         

Hehehehe.. Satu hari nanti , aku bagitau eh.. Aku kena cuba ketiga tiga handphone tu.. baru boleh cerita .. Kan kan ?

Kenapa aku benci kereta berlampu HID !

 

Serius , aku sangat benci sangat  !! Kenapa ? Sebab kesan dari pencahayaan yang tepat ke mata aku buatkan aku buta sekejap ! Tak ke itu merbahaya ?

Banyak kali dah kena kat mata aku ketika memandu ni.. Samada berdepan atau ketika memandang ke cermin sisi ! Bila kena je mata aku , terus aku cepat cepat gosok.. Sangat merbahaya !!

Mungkin ada yang tak tau atau buat buat tak tau yakni JPJ (Jabatan Pengangkutan Jalan ) telah bagi amaran pada kenderaan kenderaan yang menggunakan lampu HID ni .. Sila rujuk Penguatkuasaan Terhadap Lampu HID.

Tadi , dalam perjalanan pulang ke rumah .. Dengan hujan , jalan jammed.. tiba tiba kat belakang aku ada sebuah kereta berlampu HID ! Tengok sendiri kesannya bila aku amik guna gambar guna hp.. Ketika ni , kereta dalam keadaan berhenti yer.. Jalan jammed ! Dan aku tak leh nak pandang belakang gara gara lampu ni.. Terpaksa aku tunduk untuk elakkan silau ..

Dan gambar bawah ni , kereta berlampu biasa ..

Dan tengok sendiri .. cermin pandang belakang !

Perghhhhhhhhhh !! Tolonglah tukar yer .. Jangan kerana lampu kereta anda , nyawa orang lain dalam bahaya ! Bergaya tu boleh tapi jangan sampai menyusahkan orang lain ..

Maxis Home atau Unifi ?

 

Hurmm .. Memandangkan simkad aku tidak lagi UNLIMITED , maka aku terpaksa mengambil pakej broadband yang tiada had ! Hurmm.. Nak buat kerja punya pasal ! Kalau tak , tak keje aku nak langgan menda menda gini .. Buang duit jer !

Pilihan sekarang ada dua .. Pengalaman bersama Unifi , memang buat aku serik ! Ngan Maxis , lom lagi la.. Ada kawan kata , Maxis ok .. Siap pakej ngan Astro ! Hurmmmm… Hurmmm…

Amik Maxis pun , diorang guna kabel Unifi gak kan.. hahahha.. Cuma pakej yang ditawarkan tu lebih menarik dari Unifi laa.. Hurmmm…

 

Kalau boleh , aku tak nak guna UNIFI ! Tak naakkkk ! Tapi kalau takde pilihan , aku terpaksa jilat kembali la ludahan aku di masa lepas ! Apa nak buat .. pilihan di negara kita ni terhad !

Buat telco sendiri ? Baik aku bina negara aku sendiri.. Huhhh !

Tak tau mana nak gi makan ?

 

Kalau aku di Putrajaya , Tom Kung di Ayer@8 , Putrajaya pasti jadi pilihan aku ! Hehehehhe … Kenapa ?

image

Ini bukan kali pertama la aku syorkan tempat ni. Dah banyak kali ! Makanan bagi aku mmg sedap ! Kalau datang awal pagi skit , banyak pilihan lauk pauk..

Cuma satu je masalah dia ! Air kadang kadang lambat sampai .. Maka korang kena kerap mintak atau ?? Atau.. hehehee .. Tak sampai langsung pon boleh jadi gak .. Heee…

Bila si anak tidur !

 

Hehehehhe .. Lamaaa tak layan menda ni kan ? Tertiba rasa cam.. kanak kanak rebina kembali !

Situasi 1

 

Situasi 2

Situasi 3

Situasi 4

Situasi 5

Heheheehe .. Nampak sangat la sapa yang nak sangat figura Ultraman ni kan ? Heehehhe.. Saja guna alasan anak untuk beli menda ni.. Kalau tak ? Jangan mimpi laaa !

Aura Puteri Gold

 

-iklan berbayar-

IMG_20141123_104922-1

Salam 1 Malaysia

  • Saya berani cakap setiap rumah perlu dan mesti ada sebotol Amazing Alena Serum..nak tahu kenapa? sebabnya adalah seperti yg tersenarai dibawah:Digunakan untuk kulit wajah agar kelihatan lebih remaja
  • Boleh disapukan pada lecur kulit yg minor..contohnya para surirumah yg tengah masak..opsss jari terkena api,kuali panas,senduk panas...haaa cepat2 sapu serum..jgn sapu ubat Gigi lagi ye..serum ni akan menyejukkan kulit...in shaa allah rasa pedih2 lecur hilang
  • Kalau anak2 ada ruam atau gatal2 pun boleh gunakan serum..in shaa Allah ruam akan hilang.Ada pelanggan yg mempunyai anak mengidap eczema juga mengunakan serum ini...alhamdulilah,eczema si anak cepat sembuh

Kita berusaha..yg selebihnya kita mohon kesembuhan Dari Allah SWT.Yg penting lagi , serum ini mendapat kelulusan dari KKM..so guna lah tanpa keraguan

Berapa harga serum 35grm ini?..tak mahal pun..RM60 termasuk poslaju sahaja...

 

Ben Ashaari : Aku pakai serum ni .. memang tampak muka aku yang sebelum ni kusam , kembali cerah . Yelah , dengan tak cukup tidurnya.. Nak tak nak kena carik produk yang sesuai dan serum ni sesuai untuk muka aku la.. Tak salah mencuba.. kan ?

Zahra Nur Iman , selsema !

 

Selsema dan kembung perut ! Selsema mmg buat budak kecik payah nak tidur malam ! Bila dah payah , dengan kita kita sekali turut sama join tak tidur !

Dia menangis bila diletakkan dalam buaian ! Hurmmm.. Aku tanya wife , di mana kunyit hidup ? Dia kata abis dah ! Hurmm.. Aku gi dapur .. Buka laci sana sini dah jumpa serbuk kunyit ! Wife kata tak leh guna .. Aku tak kira dahh.. Asal ada bunyi ‘kunyit’ , dah !

Aku basahkan sedikit dan letak kat batang hidung Zahra . Sebelum tu aku test power kat hidung aku yang kebetulan pon nak selsema gak !

Eh , macam ok jer .. hehehehe .. Aku letak kat hidung Zahra .. Tak lama kemudian tak dengar dah sok sek ! Uikkkk .. Dan akhirnya dia tidur dengan wife ..

Waaaaa !! Macam tak percaya jer .. hehehee..

Hurmm…. cepat besar dia.. ini bermakna , aku semakin tua.. Huhuh.. Ahh , bukan aku je.. korang pun makin tua gak !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI