Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 27 November 2014

Mengamuk dia !

 

Hari ni , aku tinggalkan Qhaliff dan Zahra di rumah mak aku ! Suka la dia .. ramai kawan ! Mak aku cakap , dia tidur pon kejap jer .. Pastu main lebih !

Kesannya ? Kaki lenguh laaa.. Bila dah lenguh kaki , mula la mengadu sakit kaki.. Masalahnya dia tak mengadu ! Tapi teriak kaw kaw kaw punyaaa.. Orang kalau dengar , mesti ingat Qhaliff kena dera !

Mak dia amik part ni.. Tenangkan Qhaliff .. Berjayakah ? Nehhh.. Daddy yg sedang tidurkan Zahra, terpaksa tukar  suka sama suka dengan mak dia .. Mak dia tidurkan Zahra lak !

Dan aku , berjaya tenangkan Qhaliff. Lena dia tidur akhirnya !

Zahra ? Hurmmm… Aku rasa mesti Zahra berjaya tenangkan mak dia ! Confirm mak dia lena dah … Adeh ..

Rezeki Qhaliff !

 

“ Ini kalau aku menang contest LIKE paling banyak ni , BenQ F5 yang cool giler ni mmg jadi milik Qhaliff ! Leh dia layan Youtube puas puas memandangkan  telefon pintar tu dilengkapi kelajuan 4GLte !! “

Dan ..

Alhamdulillah .. Memang rezeki dia ! Esok ibu dia bawak gi opis ! Nak install macam macam dalam hp tu . hehehe ..

Cuma… Unifi tak leh nak pasang lagi di rumah aku ni sbb port dah abis ! Port dah abis ? Tahhhh.. dah diorang kata gitu.. Nak kata apa dah kan ?

Pasal BenQ F5 ni , nanti aku wat review khas eh .. Sesuai untuk mereka yang bajet kecik tapi nak telefon pintar yang best !

Zahra nak adik !

 

Doktor dah warning ! Kali ni kena jarakkan skit ! Dua tahun gitu.. heehehe … Tapi ada yang tak pedulik ! Dah rezeki kan ? Alhamdulillah , selamat ..

Berapa jarak anak seeloknya eh ? Ada kecik lagi , tau tau mak ngandung dah .. Alahai.. Ayah pun.. sabar sabar laaa ! Kasi besar skit anak .. Hahahaha .. Tak puas bermanja si kecik tu.. Tau tau ada partner dah .. huhuh..

Bagi aku.. kalau dah rezeki , jangan ditolak .. kan ? Allah tau terbaik buat kita .. kan kan ?

Zahra.. rileks dulu.. Daddy tak cukup nafas ni !

Boikot CELCOM !!

 

Jom tukar Telco ! Makin ramai menyampah dengan Celcom gara gara pemotongan tanpa amaran !! Tau tau dah kena potong kredit kita !! Sungguh ##@%&%&$^*^$*$N  !!!

Bukan aku saja mangsa Celcom kebelakangan ini ! Ramai lagiiii ! Apa dah jadi ni ? Tiba tiba semua Telco mengambil kesempatan terhadap pengguna telefon pintar ? Mentang mentang laaaa telefon pintar dah semakin menjadi pilihan dan internet adalah keperluan utama di zaman ini ! Jangan la amik kesempatan ! Kang sumpah bankrupt kang  !

 

Kot ya nak kaut untung , jangan sampai menidakkan hak pengguna .. Ingat , kita ada Tuhan.. Agak agak la nak kaya pon kan ?

Pelik.. sebelum ni ok jer ! Kenapa sejak dua menjak ni , mengganas ? Aku rasa bukan Celcom jer.. Ada dua tiga telco utama pon sama perangai !

Aku nak tukar ke .. hurm… Macam sama je DNA diorang ni ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI