Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 28 November 2014

Zahra tersenyum riang tapi Qhaliff menangis cemburu !

 

Akhirnya.. beli jugak ! Senang dah pasni daddy dan ibu nak wat keja .. Letak dalam ni jer ! Zahra pon sukaa nampaknya.. Cuma seorang jer kelihatan cemburu… Abangnya la kan ! Huhuh… Sibuk nak masuk gak. Tak kasi adik dia usik .. hahaha ..

Dah lama cari menda ni.. Akhirnya jumpa di Mothercare , Alamanda. Yang biasanya , beroda.. Tak nak amik yang tu sebab takut abang dia bantai tolak..

Yang ni , kelihatan lebih kukuh dari yang lain lain .. Hurmm..InshaAllah ..

Pasni kalau aku nak tinggalkan dia kat umah mak aku pun tak susah dah .. Tak de la nak kena dukung memanjang .. huhu .. Nak kasi  makan pon senang jer ..

Takde aku plan nak letak dia lama lama dalam ni .. Sekadar untuk seketika jer .. Sementara nak wat kerja atau dia tak nak tidur lagi , maka inilah penyelesaiannya.. huhu ..

Harga ? RM300++

Tanda tanda kecil bersara dari dunia blog !

 

RM0 U've utilized 100% of ur 6.00GB Internet.To avoid 50sen/50kb chrgs, subscribe again &send NET58 to 28882 or purchase additional Internet &send MAXUP to 28882 “.

 

Dah call Unifi suh mai pasang kat rumah aku ! Dia kata port dah abis ! Maka , kena tunggu dulu. Diorang nak check terlebih dahulu .. Perghhh.. Di zaman yang penuh kecanggihan ini , alasan gitu masih ada ??? Belasah je la.. Kita ‘terpaksa’ dan mereka gembira ! Masyuk !

Aku semakin berpeluh dengan Celcom ni ! Dua hari RM15 untuk 1GB ! Takkan aku nak on off data kot ? 10kb berharga 10 sen ! Perghhhhh … On je data , duit jalan ! Iskh iskh iskh.. mudahnya ‘menjemput rezeki’ ! Sian pengguna kan ?

Stress ? Hurmm… Terpaksa laaa kan ? Cuma sekarang ni , aku dalam perancangan nak tukar Telco la.. Atau langgan je broadband bergerak cam Maxis.. Abis kuota , jadi slow .. Slow pon slow laaaa !

Bersara dari dunia blog ? Hurmmm .. Tak la ..Ni kan punca rezeki aku.. Melainkan aku dah tukar bidang.. InshaAllah.. Mana tau satu hari aku jadi Perdana Menteri kan ? Haa.. Aku bagi je subsidi Internet kat korang ! Sebulan RM100 !! Haaa.. tapi apa apa pun , kena pangkah aku dulu laaa … kan kan ? 

Aku jadi Perdana Menteri ?? Hehehe.. Baik jadi menteri Uganda .. Gaji lagi tinggi dari menteri Malaysia ni .. kan ? Er , bukan aku kata laa ..

Tahun depan , GST .. Apakah kita turut kena charge untuk penggunaan internet ? Jeng jeng jeng …

BEN ASHAARI dalam Harian Metro , hari ni !


Akhirnya .. akhirnyaaaa .. akhirnyaaaaa !! Keluar jugak.. Terima kasih Harian Metro ! Terima kasih juga pada Kak Huda , Kak Siti dan Nurul Ainol yang bagitau aku pasal ni ..

image

Esok , InshaAllah keluar kat Utusan Malaysia lak.. Tinggal Berita Harian jer .. Dan lengkaplah Ben AShaari di semua dada akhbar. Alhamdulillah.. Tak dapat 5A dalam UPSR pon dulu… Hehehe.. UPSR bukalah penentu masa depan .. Didiklah dan berilah mereka ilmu kerana ilmulah yang akan menentukan masa depan mereka .. Tanpa ilmu , ibarat sampan hanyut di lautan samudera !
Dah dah.. jangan lupa beli Harian Metro hari ni.. heee…

Cerita Anak Dara & JSP

 

-iklan berbayar -

 

Siapa cakap anak dara tak ada masalah dalaman ?

Ada okay..
Contohnya..

[ X ] Masalah keputihan
[ X ] Senggugut
[ X ] Tekanan darah
[ X ] Kanser
[ X ] hormon
[ X ] Kebas2 ( Masalah saraf )
[ X ] Jangkitan kuman dalam rahim

Cerita saya..
Ingat lagi masa tu baru kali pertama haid.
Memang blur.
Tak tau apa2.
Yang pasti.
Sakit sangat2.
Sakitnya sampai terpaksa berguling-guling, berpeluh-peluh tahan sakit.
Tu baru kali pertama haid.
memang ngeri rasa bila fikir nak hadap lagi bulan2 seterusnya.

Ngadu dekat mak.
Mak kata, tak pa.
Biasa la.
Nanti lama2 hilang la.
Ayat yang paling tak lupa bila mak kata, nanti dah kahwin hilang la hehehe.

Hari kedua ok sikit.
Tapi sakit sengal2 tu memang ada walaupun sikit.

Masuk bulan seterusnya pun masih senggugut yang teruk.
Mak ai, sakitnya hanya Allah saja yang tau.
sampai saya dah masuk keja pun masih senggugut.

Dah kahwin pun senggugut lagi
Risau juga saya.
Takut tak boleh dapat zuriat.
Yela, tak pernah jumpa doc untuk masalah senggugut.
Maunya tak risau.

Terfikir kot2 ada masalah dalaman yang kita tak tau.
Yang boleh cuba JSP ni.
Selalu tengok kawan saya ni promot JSP.
Tapi masih belum terbuka hati nak cuba.

Bila dah cuba JSP ni.
Terus terfikir,
Kalaulah ambil JSP dulu..
dah tentu masalah senggugut ni selesai.
Tak payah nak hadap sakit senggugut yang menggila tu.

psss siapa yang pernah senggugut tu, tau la macam mana rasa dia.
Tambah2 yang sampai masuk hospital tu.
Lagi faham.hehe

Jamu Seri Pengantin RM70 SEM, RM75 SS

LIKE PAGE :https://m.facebook.com/JamuSeriPengantinOfficial

PM KAMI: JamuSeriPengantinOfficial

image

Bila blogger ke Hab Halal , JAKIM !

 

Akhirnya ! Segala persoalan dalam benak aku , terjawab sudah ! Menarik dan sangat berinfomasi ! Pengalaman berguna untuk aku sebenarnya .. Sapa yang tak gi tu , rugi laaa .. hehehe..

Antara yang berguna untuk aku ialah ..

“ Sijil Halal tak wajib ! “

Haaaa.. Kena pahamkan tuuu ! Ada yang kurang paham kenapa lak ‘Sijil Halal tak wajib ‘. Maksudnya , kalau aku bukak kedai makan .. tak semestinya aku perlu amik Sijil Halal tapiiiiiiii .. sebaiknya amik kerana zaman ni , pelanggan akan cari yg HALAL !

Banyak jugak aku nak share sebenarnya tapi tak leh lagi… Tak dapat lampu hijau untuk bercerita pasal ni .. hehehe .. Nanti nanti aku cerita eh …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI