Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 16 Disember 2014

Manjakani Bahagia dan Manjakani Pencuci Intim Wanita dari Cosmoderm

 

Uik.. Ben post pasal perempuan ?? Gulp ! Rileks , rileks.. Ini post produk wanita .. Lelaki boleh baca , perempuan lagi la bleh.. Yang pastinya ianya post kesihatan !

 

 

image

Sebelum tu , baca dulu pendapat wife aku mengenai kedua produk ini ..

Masa first time guna hygiene wash ni, expectation kat hygiene wash Cosmoderm ni mesti sama dgn yg biasa guna dgn hygiene wash lain kat pasaran..tapiiii bila guna kali pertama lps bersalinkan Zahra secara normal,Alhamdulillah sukaaa sangat.Suka sgt hygiene wash ni sbb dia dpt memberikan rasa selesa dan membantu merawat luka jahitan bersalin disamping baunya yang wangi. 

So sudah semestinya bagi kaum wanita di luar sana terutama bagi ibu-ibu yang baru lps bersalin, sila dan sila cuba dpatkan di pasaran hygiene wash Cosmoderm ni sbb iainya besttttdan sangat berbaloi.  Bagi saya, ianya adalah MUST HAVE ITEM samada ketika dlm pantang ataupun utk kegunaan hari hari biasa:)  “.

 

Ehem.. sebagai seorang suami dan ramai suami di luar sana bersependapat dengan aku iaitu kepentingan keintiman suami isteri adalah sangat perlu !

Maka , gandingan kedua produk ini iaitu Manjakani Bahagia dan Manjakani Pencuci Intim Wanita  dari Cosmoderm  membawa kepada tagline  ‘ Gandingan Hebat untuk Keintiman Erat ‘ merupakan salah satu sumber keyakinan isteri dan kebahagiaan dalam berumahtangga .

Penggunaan Manjakani Bahagia dan Manjakani Hygine Wash boleh membantu mengembalikan keintiman pengantin lama atau bantu memulakan keintiman utk pasangan baru kahwin.  Ramuan tradisi dlm Manjakani Bahagia dan Hygiene Wash yg dulu direbus oleh nenek dan tok bidan sekarang ada dlm bentuk gel dan pencuci.

Bagi wanita yang baru bersalin dan berpantang Manjakani Bahagia amatlah sesuai kerana kandungan ramuan Aktif Manjakani dan herba pilihan ( kacip fatimah, sireh, aloe vera) yang menjadikannya Manjakani yg tulen dan peratusan tertinggi di pasaran dengan ramuan tradisi terbukti dgn penggunaan generasi demi generasi  untuk guna dlm pantang dan selepas pantang utk sembuhkan wanita bersalin dan selepas pantang utk kembalikan keadaan otot-otot seperti yang dingini..

Ok , cara nak guna tak la payah pon dan kelebihannya ..

Manjakani Bahagia Cosmoderm

manjakani bahagia

Gel Manjakani untuk kebahagiaan suami dan isteri. Khasiat manjakani untuk menguat otot-otot dan kacip fatimah untuk kesihatan bahagian intim digabungkan dalam gel dengan haruman menggoda. Manjakani Bahagia mampu memberi keyakinan kepada wanita sambil menghangatkan  hubungan intim suami isteri. Rasakan perbezaan segera semasa penggunaan pertama. Guna setiap hari untuk kesihatan bahagian intim bak anak dara dan setiap malam untuk keyakinan bak pengantin baru.

Cara Penggunaan:

  1. Sapukan sedikit di bahagian intim setiap kali  selepas mandi untuk kekuatan dan kebersihan bahagian intim
  2. Guna sebelum atau semasa bersama tersayang.

Peringatan ! Tidak sesuai untuk wanita yang hamil

Pembersih Intim Manjakani Cosmoderm

image

Membantu membersih, menyamankan, mempercepatkan penyembuhan luka dan wangian menggoda serta rasa segar yang berpanjangan.

Cara penggunaan:

  1. Picitkan sedikit  di atas tapak tangan yang bersih
  2. Gosok sehingga berbuih dan sapukan di kawasan intim
  3. Bilas hingga bersih

 

Mudah kan ? Si suami boleh bantu si isteri dengan ingatkan senantiasa menggunakan Manjakani Bahagia dan Manjakani Pencuci Intim Wanita dari Cosmoderm. Oh ya , jangan la asyik ingatkan jer.. Belikan juga sebagai tanda sokongan kebahagian suami isteri.. kan kan ?

Mana nak beli ? Boleh ke www.cosmoderm.com.my atau ke Facebook Cosmoderm untuk sebarang pertanyaan atau pembelian.

Bila Wife Menulis : Pentingnya ‘masuk dapur ‘ sebelum kahwin !

 

Bila ‘editor’ memandai bagi topic dan arahan utk menulis.. arghhhh.. stress, selagi xtulis 4 perenggan dlm masa 5 minit tu, selagi tulah dia dok ulang sebut..bila?Bila..mana entry?

ok…dah dia nak syarat 4 perenggan kt bagi genap2 4 perenggan sambil ditemani Zahra yg kejap guling ke kiri..kejap ke kanan..jap kaki atas keyboard....demi 4 perenggan…ok, tinggal lagi 2 perenggan nak bebel…

 

 

Tetibe...

Aku ( Ben Ashaari ) masuk bilik dan tengok Zahra dah mula himpit mak dia ! Dan ..

Entri tertangguh lagi ! 

Ini sebabnya kenapa aku selalu update blog jam 2 pagi !!! Dan tidur , 3 pagi.. Bangun tidur , 6 pagi .. Dan kerap stress ! Hahahaha .. Dapat duit , ilang stress .. hehehee..

Fikir panjang nak tukar kereta baru !

 

Nak amik kereta yang lebih lasak .. Tapi bila fikir fikir .. Hurmm

KM dah lebih 70 ribu ! Kebersihan ? Kalau masuk car wash .. ok la.. Hahahaa.. Tak masuk kalu , aku pon pening tengok kereta aku ni.. Tak la kotor tapi macam macam ada dalam kereta aku ni ! Hahahaha ..

Nak cari kereta yang lasak .. mpv gak .. tapi aircond dia , kat belakang pon ada.. Yang ni , depan jer.. Orang belakang selalu kepanasan .. Hurmm.. Sian.. Hehehe..

Bila nak tukar ? Er , lagi 5 tahun la kot.. Heee.. Baru je pakai 1 tahun lebih kereta.. Bunga pon tak abis bayar .. Lalalaaaa..

Kereta impian ? Dapa Alphard pon ok la.. Ok la ??? Hahahaha .. Mahai woo !

Bila aku menjemput wife aku sebagai PENULIS JEMPUTAN ..

 

Seminggu dah aku suruh dia buat entri , 4 perenggan ! Satu entri je pun.. Tak siap siapp ! Takde idea .. Tak tau nak tulis apa ! Tu la alasannya !

Tu la aku cakap.. Semua orang boleh jadii blogger tapi bukan semua orang mampu jadi blogger ! Kan ? Haa.. Apa tah lagi , penulisan kita itu , dibayar ! Bukan penulisan jer tapi gambar ! Haaa.. Semua bayar woooo..

Ni aku baru balik dari town.. Deal dua job.. Satu pasal ‘misteri nusantara’ dan satu lagi .. cam biasa , produk kecantikan ! Aku suka misteri nusantara tuuu .. Huhuhu..

Aku masih menanti entri dari wife .. Lalalala … Dia bakal jadi penulis jemputan di blog aku.. Sehari sekali ? Seminggu sekali ? Sebulan sekali ? Kena paksa sekali ?

Jamu Seri Pengantin

 

Dah 5 tahun hubungan kami dingin.

IMG_28276755126952

Biasalah masing-masing stress, dah letih mencuba, zuriat yang dinanti tidak kunjung tiba, suami sentuh pun saya "has no feeling"

Mood saya cepat sangat berubah.Pernah sekali saya bergaduh besar dengan suami sebab kucing jiran?

BETUL!! Apelah salah kucing tu,dia datang nak manja-manja je,tapi masa tu saya serabut sangat.

Satu taman boleh dengar suara saya kot. MALUU !!

Serabut, bila period selalu senggugut, kadang-kadang tak teratur pun, bila cek doktor, natijahnya doktor selalu cadangkan ambik ubat hormon, saya stress katanya, memang susah nak stabil dan teratur period

Doktor selalu nasihatkan untuk turunkan berat badan, saya pulak semakin stress semakin banyak nak makan.

Sampailah suatu hari saya terbaca tentang khasiat Jamu Seri Pengantin. Wow !! Macam best je, ramai yang dah hamil, period kembali teratur,senggugut pun kurang, melawaskan, keputihan pun boleh kurang,boleh turun berat badan sampai 11kg???

Ishh memang best la..memang berbaloi la, hubungan suami isteri pun dah pulih..cuba sekali jatuh cinta seumur hidup. Alhamdulilah sekarang saya dah hamil 6 minggu dengan bantuan JSP
# dengan izin Allah atas ikhtiar saya#

IMG_13345267425536
.
.
Jika dulu no felling dah, sekarang dah terbalik ayatnya " felling dah no " longat kedah, itu yang hari hari mencongkam.
.
.
Nak cuba???
Rugi tak cuba..dah banyak testimoni tau

Ada masalah dalaman wanita???..
Mesti tak selesa kan??
Keyakinan pun merudum..

IMG_13331923858641

Kami SEDIA bantu anda

===================

LIKE PAGE :
http://bit.ly/1G32bH0 &

PM KAMI:
http://on.fb.me/1G32aTx

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI