Jumaat, 19 Disember 2014

Tips gambar cantik aku !

 

Ramai tanya aku guna aplikasi apa untuk edit gambar aku ni .. Ada yang kaitkan dengan Samsung Note 4 ..No no noooo.. Nak tau ?? Ok.. Meh aku bagitau .. Camana nak kasi cunkan gambar ..

Jap.. nak pk.. nak bagitau ke tak nak eh ? Hurmm..hurmm…

Nak tau ke ? Hehehe.. Ok , ok…. Aku guna .. guna… Er , er…. Alaa.. Rahsia ni.. Kang ramai cun gambar , aku punya tak ramai nak LIKE dah ! Hahahaha..

Idok la tahap gitu aihhhh .. Aku guna Instagram je pon .. hehehe. Korang kan ada gak instagram.. Haaa.. Guna tu je aku ! Tak caya .. try laaa.. hehehe ..

Kelihatan kacak banget kan ? Hahahaha … Sila la cuba ..

Setia tunggu daddy balik !

 

Abis tengok The Hobbit , aku balik rumah terus .. Sampai je rumah , aku tengok ruang tamu berselerak.. tv tak dimatikan .. Hurm.. Sapa yang tengok ?

Aku masuk ke dalam bilik.. nampak Qhaliff tersengih sengih.. Zahra dan wife dah tidur ! Huhhh.. Tunggu aku la tuuuu .. Terus dia keluar senyum senyum..

“ Baaa.. baaa.. Zahraaa ..Zahraaa .. “.

Ada la tu dia nak mengadu kat aku. Tiba tiba wife jaga.. Bagitau Zahra yang kasi sepah kat ruang tamu tu.. Hahahaha.. Amboiiii ! Pandai dah ngaduuuuu ..

Pastu lepak ngan dia jap kat ruang tamu.. Aku bukak Ceria .. Dia tengok Ultraman dan terus terlena kat situ gak.. Hurmmm…

Qhaliff rapat ngan aku.. Zahra , pantang tengok muka mak dia ! Kalau nampak , confirm teriak !! Hurmmm… Ni dah terbalik.. Biasa orang kata , anak perempuan rapat ngan ayah..

Sian tengok Qhaliff.. Setia nanti daddy balik.. Walhal keluar jap jer.. Dah rasuah dah dia sebelum keluar.. Tercari gak rupanya .. Hurmm..

Rugi gila tonton THE HOBBIT : The Battle Of Five Armies

 

Diorang kata best tapi bila tonton , tak best ! Tak paham betul cerita dia ! Tau tau je perang .. Apahal ? Tu cincin apa kena mengena lak ? Apasal laki tu tinggi dan yang bangsa tu apahal semua rambut putih ??? Iskhhh..

Diorang kata best tapi satu apa tak paham !! Grr.. Rugi duit.. Lama lak tu dalam panggung .. Tidur lagi best !!

Ahaaaa.. Kalau tak tonton dari bahagian pertama , kedua dan sequel Lord Of The Ring , maka pastinya bahagian yang ni jadi macam cerita Mr.Bean ! Oleh itu , sila dapatkan blu ray original di pasaran dan tonton semua sequel ! Baru tonton yang ni.. Dan mmg best !

Macam nak gi tonton lagi la.. hehehehe… Macam je laaa ..

Kehilangan ratusan followers di Instagram !

 

Waaahhh… aku hilang hampir 250 followers gitu ! Instagram dengki kah dengan aku ??? Ops.. bukan aku saja ! Ramai jugak yang kena woooo .. Sabar sabar !! Apa kes ??

Instagram sudah bagi kenyataan. Jangan cepat melenting yer.. Rajinkan diri tu untuk membaca ..

Tu la.. Aku pon tau .. ramai sangat tukar kerjaya jadi spammer ! Hehehe… Makasih yer remove.. Dapat la jugak follower yang benar benar nak follow dan klik LIKE .. Hehehe.. Penting LIKE tuuu .. Tu tanda mereka dah tengok dan suka .. llalala.. Makasihhhh ..

Daddy cuak 5 minit !

 

Dia ajak mandi .. Naik bilik atas ! Dia suka mandi situ sebab ada air panas dan keluasan tandas. Seperti biasa , dia akan main air dulu.. Dan tiba tiba dia menjerit ..

“ Sakit , sakit… “ ..

Terus dia masuk ke tempat air pancut .. Aku pelik laa .. Terus cepat tengok badan dia ! Hurmm… Ada merah merah kat belakang badan dia .. Terus basuh badan dia dan bawak dia keluar dari situ ..

Aku risau gak sebab pada masa sama aku curahkan clorox dalam jamban.. Nak basuh jamban.. Takkan kena kat dia ? Jauh tuuuu jarak aku ngan Qhaliff !

Di bawah , aku mintak wife tengokkan badan dia .. Ada 3 tanda merah !

“ Haih.. ni gigitan nyamuk la.. “.

Aik ???? Takkan nyamuk serang dia serentak ! 4 gigitan tuuuu bila aku periksa semula . Terus aku bubuh ubat .. Dan tak lama kemudian , surut dah gigitan tu.. Lega aku… Huhhhhh..

Terus aku naik ke atas .. masuk toilet dan sembur racun nyamuk ! Amik kauuuu !!

Di bawah , Qhaliff tenang jer.. Aiyokkkk !! Aku cuak lebihh ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI