Jumaat, 26 Disember 2014

Printer harga beribu ringgit !

 

Ke Low Yat Plaza semalam. Tujuan , aku nak beli cover belakang untuk Sony Xperia Z3 dan tempered glass. Dan wife kebetulan nak tengok tengok printer. Cari yang murah katanya.. Aku tanya , bajet berapa ? Tak lebih RM1K ! Hehehe.. Sengih je aku.

Zaman ni , printer mana mahal dahh ! Dulu masa aku belajar , atau waktu dia belajar , mungkin la printer berharga hampir 1k.. tu pun jenis yang power punya .. hehe. Maksud power tu , heavy duty laa..

Selepas tujuan utama aku selesai , aku ajak dia gi cari printer dan dia terkujat sungguh ! Heheheh.. Murahhhh tuuu ! Dan bermula tugasan aku.. Tanya itu iniii dan akhirnya , beli je la yg ni ! Takde wifi. Malas nak berwifi wifi.. nanti asyik berprint jer.. Huhuhh..

Harga murah dan dapat free ink lagi.. Ala , boleh buat kerja skit skit dah la.. cam print , photostate dan scan.. Ok la kan ? Hehehehhe.. Tak nak guna peralatan pejabat , kata wife.. Teruk nanti kena soal kat akhirat.. huhuhuh..

Terima kasih Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia

 

Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia

Antara page di Facebook untuk aku dapatkan perkembangan terkini mangsa banjir di beberapa buah negeri terutama di pantai timur.

Kelantan , sewaktu banjir ..

 

Beberapa keping gambar kesan banjir di Gua Musang , Kelantan sungguh menyayat hati aku. Aku yg tengok pon dah nak berair mata .. inikan pulak mereka yang tinggal di sini ! Huuurmm..

Allahu Akhbar.. Moga mereka tabah dan bersabar. Mari kita sama sama bantu mereka ini. Kalau tak boleh pergi untuk jadi sukarelawan , boleh saja bagi sumbangan dalam bentuk lain .. seperti pakaian ,keperluan dan kewangan ..

BERMULA PADA 26 DISEMBER 2014 (Jumaat) hingga 28 Disember 2014 (Ahad) Pengumpulan sumbangan makanan dan baju-baju terpakai untuk mangsa banjir di Terengganu dan Kelantan akan di adakan di HQ Putrajaya. Bagi yang berhajat melakukan sumbangan tuan/puan boleh berhubung dengan pegawai bertugas di Bilik Gerakan Banjir Pusat JBPM di Putrajaya ditalian 03 8888 0964 - Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia (Fire & Rescue Department of Malaysia)

Hilang semangat blogging !

 

Dan sekarang , dikatakan Lembah Klang bakal dilanda banjir ! Hujan lebat dibeberapa tempat merunsingkan penduduk sekitar termasuk di Selangor. Aku sendiri tak putus putus berdoa dan ikut perkembangan semasa di media sosial berbanding di media elektronik yang .. hurmmmm…

Tak tau nak cakap apa.. Sana kata terkawal.. sini kata makin teruk .. Huhh.. Mana satu nak percaya ? Tapi buat masa sekarang , aku percaya lagi media sosial dari berita di tv tu ! Coverline banyak kot ?? Takut rakyat panik ? Wallahualam..

Dup dap dup dap jantung aku.. Plan nak balik Penang esok pagi dibatalkan .. Terpaksa dibatalkan ! Nak ziarah sepupu dan pakcik aku di hospital .. Hurmmm ..

Moga banjir ini cepat reda dan PM tercinta kita boleh sambung main golf dalam negara .. Jimat skit duit dari main kat Hawaii tu kan ?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI