Bayi bila sembelit !

 

image

Kebetulan pulak aku keseorangan di rumah , Zahra boleh lak nak sembelit buat pertama kalinya ! Dia punya muka meneran nak kasi keluar ketulan pertama tu serupa macam nak beranak ! Siap genggam baju aku kuat kuat ! Pastu muka serupa mintak tolong ..

“ Daddyyyy.. helpppp meeee.. plsssss … “.

Cuak jap memula aku.. Pastu aku cuba coolkan diri dan kembali jadi super dad ! Hahahaha.. Aku baringkan dia dan pegang kaki dia ..Urut urut betis dia dan gerakkan kedua kaki dia ala ala mengayuh basikal.. Buat beberapa set sebelum aku dukung dia kembali dan usap pelan pelan perut dia ..

Setelah berusaha selama 10 minit , akhirnya dia berjaya mengeluarkannya ! Tahniaaahhh !! Perghhhh.. Seketul tu je la ada .. Yang lain dia simpan tunggu mak dia balik ! Hahahha..

Yer , dalam kereta dia sambung menjerit ! Nasib baik jap jer .. Huhuhuhu.. Tak sangka gitu rupanya bila baby sembelit.. hehehe …

9 ulasan:

  1. Laaa patut la merah muka zahra... Sian diaa...

    BalasPadam
  2. anak saya mula sembelit start dia makan.. sekarang ni dah kurang maybe sebab dah besar. memang kalau anak kecik sembelit kita yg rasa perit, nak tolong tak tau macam mana...

    BalasPadam
  3. ish kesiannya zahra.sy pn ad pengalaman mcm tu.mmg x sggp tgk ssh ati

    BalasPadam
  4. nana sembelit bila dia start makan. membuang sambil jerit2. aku yang menangis... huwaaaa...

    BalasPadam
  5. Alahai, keciannya zahra..

    Tak cuba bagi mealshakes ke? Bantu anak2 dari sembelit..")

    BalasPadam
  6. kesiankan kalu anak-anak kecil sembelit...ni pengalaman akak la kan..pernah masa anak seusia zahra asyik kena sembelit...bila tanya doktor, dia cakap bila anak sembelit...bagi diorang minum ribena...confirm akan lawas...akak try jadi tau..

    BalasPadam
  7. Adakah anda mengalami:

    1)SEMBELIT?
    2)BUASIR?
    3)PERUT SEBU?
    4)PERUT BUNCIT?

    Jom Greenfit ! Greenfit dapat membuang Koprostasis (pengumpulan najis lama di dalam saluran usus).
    Berminat? SMS/Whatsapp 019-9210321 (Mohd Hanis Aman)

    Testimoni: https://www.facebook.com/greenfit4urhealth

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI