Bila Bonus + Gaji dibayar awal !

 

Sedang aku beristirehat , wife memandang aku dengan penuh senyuman manis yang amat sangat ! Aku tengok jam.. 7.30 pagi ! Hurmm.. Takkan kot ?

Sekali dia datang.. ke arah aku ! Jeng jeng jeng ! Dia sua handphonenya.. Oh , aku dah salah paham rupanya ! Hehehe..

image

KENYATAAN AKHBAR OLEH YB MENTERI KEWANGAN II , DATO’ SERI AHMAD HUSNI MOHAMAD HANADZLAH MENGENAI PEMBAYARAN AWAL IMBUHAN TAHUNAN 2014 ATAU BONUS KEPADA PENJAWAT AWAM DAN BANTUAN KHAS KEPADA PESARA KERAJAAN

1. Dalam Bajet 2015, Kerajaan telah mengumumkan pemberian bonus sebanyak setengah bulan gaji atau minimum 500 ringgit kepada penjawat awam dan bantuan khas sebanyak 250 ringgit kepada pesara Kerajaan. Pemberian bonus dan bantuan khas ini dijadualkan dibayar bersekali dengan gaji bulan Januari 2015.

2. Kerajaan prihatin dan memahami situasi semasa terutama sekali kepada penjawat awam yang terlibat dalam bencana banjir. Sehubungan itu, Kerajaan bersetuju pembayaran Imbuhan Tahunan 2014 atau Bonus sebanyak setengah bulan gaji atau minimum 500 ringgit kepada penjawat awam dan bantuan khas sebanyak 250 ringgit kepada pesara Kerajaan diawalkan pembayarannya pada 15 Januari 2015.

3. Kerajaan berharap pemberian ini dapat meringankan beban penjawat awam akibat banjir serta membantu persediaan persekolahan anak-anak.

KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA
PUTRAJAYA
5 JANUARI 2015 “

 

Oooooo.. Apa lagi yang boleh buat perempuan senyum sampai ke telinga selain nampak akaun banknya kembali berisi dan paparan SALE di shopping mall ! Kan kan ?

image

13 ulasan:

  1. wow...sibuknya adik...hihi^_^

    BalasPadam
  2. Kene jimat gak bagi kami yang kurang berkemampuan.. myk turun harga lain2 brg mahal.. sale pon maha gak.. hahahaa

    BalasPadam
  3. hahahaha... nasib baik kg aku takde mall yg sentiasa ada sale... selamat duit diri sendiri

    BalasPadam
  4. fuhh bonus again. . hurm company kita x de bonus pun :(

    BalasPadam
  5. hurmmm..

    nasib badan keje swasta tak merasa lah bonus

    BalasPadam
  6. Beben,follow blog saya.heheheh

    http://cikemiey.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. Beben,follow blog saya.hehehehe
    http://cikemiey.blogspot.com/

    BalasPadam
  8. Nama pon pompuan hehehe..Tp jgn lupa berjimat..

    BalasPadam
  9. Kikikiki....bila abg ben bikin suspend....

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.