Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 7 Januari 2015

Bila Bonus + Gaji dibayar awal !

 

Sedang aku beristirehat , wife memandang aku dengan penuh senyuman manis yang amat sangat ! Aku tengok jam.. 7.30 pagi ! Hurmm.. Takkan kot ?

Sekali dia datang.. ke arah aku ! Jeng jeng jeng ! Dia sua handphonenya.. Oh , aku dah salah paham rupanya ! Hehehe..

image

KENYATAAN AKHBAR OLEH YB MENTERI KEWANGAN II , DATO’ SERI AHMAD HUSNI MOHAMAD HANADZLAH MENGENAI PEMBAYARAN AWAL IMBUHAN TAHUNAN 2014 ATAU BONUS KEPADA PENJAWAT AWAM DAN BANTUAN KHAS KEPADA PESARA KERAJAAN

1. Dalam Bajet 2015, Kerajaan telah mengumumkan pemberian bonus sebanyak setengah bulan gaji atau minimum 500 ringgit kepada penjawat awam dan bantuan khas sebanyak 250 ringgit kepada pesara Kerajaan. Pemberian bonus dan bantuan khas ini dijadualkan dibayar bersekali dengan gaji bulan Januari 2015.

2. Kerajaan prihatin dan memahami situasi semasa terutama sekali kepada penjawat awam yang terlibat dalam bencana banjir. Sehubungan itu, Kerajaan bersetuju pembayaran Imbuhan Tahunan 2014 atau Bonus sebanyak setengah bulan gaji atau minimum 500 ringgit kepada penjawat awam dan bantuan khas sebanyak 250 ringgit kepada pesara Kerajaan diawalkan pembayarannya pada 15 Januari 2015.

3. Kerajaan berharap pemberian ini dapat meringankan beban penjawat awam akibat banjir serta membantu persediaan persekolahan anak-anak.

KEMENTERIAN KEWANGAN MALAYSIA
PUTRAJAYA
5 JANUARI 2015 “

 

Oooooo.. Apa lagi yang boleh buat perempuan senyum sampai ke telinga selain nampak akaun banknya kembali berisi dan paparan SALE di shopping mall ! Kan kan ?

image

13 komen :

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Yeah! Sale.. Sale.. Sale..

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Yeah! Sale.. Sale.. Sale..

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Yeah! Sale.. Sale.. Sale..

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

Yeah! Sale.. Sale.. Sale..

mama amir berkata... [Reply to comment]

wow...sibuknya adik...hihi^_^

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

Kene jimat gak bagi kami yang kurang berkemampuan.. myk turun harga lain2 brg mahal.. sale pon maha gak.. hahahaa

Papa Blogger berkata... [Reply to comment]

hahahaha... nasib baik kg aku takde mall yg sentiasa ada sale... selamat duit diri sendiri

Maria Hasun berkata... [Reply to comment]

fuhh bonus again. . hurm company kita x de bonus pun :(

Nurani SHAKLEE berkata... [Reply to comment]

hurmmm..

nasib badan keje swasta tak merasa lah bonus

Nurfatin Amirah Binti Mohd Rozi berkata... [Reply to comment]

Beben,follow blog saya.heheheh

http://cikemiey.blogspot.com/

Nurfatin Amirah Binti Mohd Rozi berkata... [Reply to comment]

Beben,follow blog saya.hehehehe
http://cikemiey.blogspot.com/

Akif Imtiyaz berkata... [Reply to comment]

Nama pon pompuan hehehe..Tp jgn lupa berjimat..

Anira Abdul berkata... [Reply to comment]

Kikikiki....bila abg ben bikin suspend....

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI